Reklama

Reklama

Fed Up

Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

universal 

všechny recenze uživatele

Konečně pravdivé a nezkreslené informace o umělých potravinách s vysoce koncentrovaným cukrem. A že je to i u nás, na to vemte jed. Vše co vyrábí Mondelez se nadá jíst, umělé tuky většinou s palmovým olejem, vše přeslazené a bez původních pravých surovin. Arašídy pryč, chemická příchuť stačí. Naštěstí ještě dost lidí vaří a oproti USA máme výbornou předškolní a školní kuchyni. Není to sice, jak ve Francii, ale díky za to. Tenhle dokument bych promítal školákům dvakrát do měsíce, opravdu mi bylo líto těch malých obézních dětí a jejich nekončícího boje za shození pár kil. A vzkaz dospělákům: přestaňte lemtat pivo, v každém půllitru jsou v přepočtu 5 kostků cukru. 9/10 Stop sacharidům. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Náš profesor na vysokém říkal, že když jedete do USA tak první co vás udeří do očí jsou nápadně tlustí lidé. Tlustí policajti...Ale to není jediný důvod, proč jsou Amíci zbytku světa pro smích, jak třeba ukázaly oba díly Borata. Na pláži vám tam vynadají, že jste "nahoře bez", protože zbytky původních bílých obyvatel (když nepočítám ty "rudé" před nimi ) s protestantskou tradicí ještě dodržují tradice a večer v baru nad pláží tancuje nahá tanečnice u tyče. Dokument nejdříve popisuje neutěšený stav a pak "mluvící hlavy" navrhují řešení. Nyní se to trochu překlápí do druhého extrému, že vám na talíř dají kus mrkve. V lepším případě jogurty, brokolice a cizrna. ()

Reklama

DanielP. 

všechny recenze uživatele

Dokument trefně střílí na potravinářský průmysl. Ukazuje důsledky užívání cukrů a toho kolik toho zbytečně přijímáme. Seznámí nás s dětmi které trpí těžkou obezitou a celé to dávají za vinu potravinám. Ale především hlavní chybu neukáží a to jsou rodiče a lidi sami, kteří trpí absolutním nedostatkem pohybu a totální leností vč. kvalitní rodičovské výbavy donutit dítě k pohybu a zdravému způsobu života a stravování. Není to o průmyslu, ale o lidech samotných. Bohužel američani jsou v tomhle trošku jednoduší a chybí jim dostatek vlastní inteligence. Ovce kteří se řídí televizí a maximem. Každopádně kvalitně natočený i zpracovaný dokument který dokáže ukázat některá fakta která spoustu lidí přehlíží. ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Výborně zpracovaný dokument o obezitě a nadváze, která se stává epidemií nejen v Americe, ale i jinde ve světě včetně České republiky. Mapuje historii výzkumu, ukazuje na konkrétních dětech, jak se s ní snaží bojovat a jak se jim nedaří. Líní se mi, že jsou uvedeny vědecké důkazy, jsou zde rozhovory s odborníky i s některými potravinovými lobisty a na konci je uveden seznam společností, které odmítly rozhovor a natáčení. Jistě, rýpal by si mohl najít určité nedostatky, ale mi se dokument hodně líbil a doufám, že to u nás nedopadne jako v USA, kde se ve školních jídelnách podávají jídla z rychlých občerstvení a kde zelenina je téměř sprosté slovo... ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Původně jsem plánoval regulérní komentář, obsahující mé dojmy z této "nepříjemné pravdy". Jelikož ale početná část ostatních uživatelů očividně viděla pouze trailer, krátké úryvky dokumentu na YouTube nebo si přečetla pouhou synopsi, to vše často podpořené obecnou evropskou nenávistí vůči "Emerice", rozhodl jsem se zaměřit právě na to. Blbost č. 1 - Je to jenom o cukru: Už toto samotné tvrzení, jenž minimálně dva komentátoři pode mnou prosazují, je falešné. Celková délka Fed Up je (mínus titulky) 90 minut, z nichž pouze okolo 20 minut je plně věnováno problematice cukru, umělých sladidel a dalších náhražek. Primárním cílem není sdělení, že cukr je největší zlo. Skutečnost, na kterou se tvůrci snaží nejvíce upozornit, je potravinářský průmysl, kde privátní sektor má monopol a dokud jim peníze tečou do kapsy po hektolitrech, tak zdraví většiny světové populace je na vedlejší koleji. Minimálně stejnou měrou, jakou se dokument věnuje právě problematice cukru, je řešena mediální masáž (téměř brainwashing) na dětskou populaci od právě těchto, na konzumu založených, společností. Pořád je to hodina a půl plná fakty nepodloženého nadávání na cukr? Nemyslím si. Blbost č. 2 - Jedná se o problém USA, kde občané jsou hloupější jak sousedka Kropáčková od vedle: Všeobecný hate na USA je již několik dekád v zemích bývalého SSSR společenský trend. Většina ze zastánců přesvědčení, že všichni Američani jsou slintající existence s inteligencí zahradní konve, se však nejblíže k této zemi dostala přes obrazovku televize. Realita je taková, že idioti jsou na každém kontinentě stejnou měrou. Problémy, na které Fed Up poukazuje, se týkají stejným způsobem naší vznešené evropské společnosti, jako namyšlené ameriky. Musíte být slepý, hluchý a žít v jedné ze střediskových vesniček na Moravě (popřípadě rovnou na Slovensku), aby jste ty korporátní machinace s vnímáním veřejnosti neviděli kolem sebe. A že všichni ti kapitalisté ze západu jsou líná prasata? Kdyby populace téhle databáze (či obou zemí) byla složena z tak uvědomělých jedinců, jak se všichni prezentujeme, tak by asi těžko byla ČR viděna zbytkem světa jako doupě zla a Slovensko jako nejodpornější země Evropy. Globalizace je u nás přítomná již přes dvě dekády, tak se s tím už konečně smiřte a běžte si přes iPhone koupit karton Red Bullu, aby jste vydrželi celonoční maraton nové série Zoufalých manželek. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama