Reklama

Reklama

Lupin III

Trailer 1

Obsahy(1)

Potkáváme Lupina, Džigena Daisukeho, Goemona Išikawu a Mine Fudžiko ještě předtím, než se stali jedním týmem. Nejenže společně čelí silnému nepříteli, ale i zradě přítele, a to je právě to, co je stmelí dohromady. Vydejme se s partou zlodějů na honbu za Kleopatřiným náhrdelníkem a velký rubínem. (Zíza)

Recenze (6)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Spousta známých tváří z Asie potěšila (i ten Joseph mi udělal nehoráznou radost, nemluvě o těch dvou v letadle). Spousta jednotlivostí je perfektní. Ale pak tu máme zase opačné drobnosti, které zanechají pachuť na jazyku – například hned na úvodu, když Kuroki Meisa skáče ze střechy, je tak strašně moc vidět, že je jištěná, až mě to zabolelo a říkala jsem si: „Tak Zízo, vítej u béčkového filmu.“ Nakonec to nebylo tak strašné, ale že bych byla po zhlédnutí nadšená, se také říct nedá. V podstatě, kromě již zmíněného, tu nelze mít k ničemu moc výhrad. Jenom že to bylo takové mdlé; nedokázali divákům předat nějaké pořádné emoce, ať už napětí, lítost nebo hravou veselost. Oni to možná cítili, ale k divákovi se to nedostalo. A protože byl film takto hluchý, nemůžu jít s hodnocením výš. Pro fanoušky předlohy – je tu určitá podobnost, ale příběh je někde úplně jinde. Jo a nechápu, jak jsem na to mohla zapomenout, viděla jsem tu verzi s japonským dabingem… občas to prostě bylo :´-D Titulky. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Lupin III až příliš okatě čerpá inspiraci ze západních žánrových filmů a seriálů. Snímek se tak přibližuje někam na pomezí Dannyho parťáku a britských Podfukářů, přičemž nepřichází s ničím vlastním. Sází na nadhled, výrazný hudební doprovod a koketující postavy, ale zcela postrádá hravost a lehkost se kterou se dokázala svými vzory inspirovat předloha. Té se přibližuje snad jen výrazně nadsazený inspektor Zenigata a dálniční honička. Celkovému vyznění ani příliš nenapomáhá přestřelená stopáž, která odhaluje slabost scénáře. Jednodušší děj není na škodu, ale různé zbytečně odbočky, nabalování postav a vztahů mezi nimi nejen že narušují vypravěčskou plynulost, ale navíc eliminují jakýkoliv divákův zájem o dění na plátně. Posledním hřebíčkem do rakve je bohatý východoasijský casting. Ten sice snímku dodává punc globální podívané, ale komunikace postav v lámané angličtině prostě nefunguje. Takto pronášené dialogy totiž působí neživým a bez emotivním dojmem. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerná akčná dobrodružná komédia, ktorá je filmovou adaptáciou známeho anime. Má iba priemerný príbeh o prvotriednych zlodejoch, ktorí sa rozhodnú spojiť svoje sily, keďže stoja proti nebezpečnej konkurenčnej organizácii, ktorá sa nezastaví pred ničím a práve majú všetci záujem o vzácny Kleopatrin šperk. Spracovanie nie je zlé, ale nie som s ním ani až tak moc spokojný. Hlavným problémom je, že už samotná zápletka neponúka žiadny väčší potenciál, dejovo mi to tiež neprišlo dostatočne zaujímavé, takže si ma to nedokázalo až tak získať a škodí tomu aj tá výrazne nadpriemerná dĺžka, ktorá je pri takejto obyčajnej zápletke zbytočná, film má kvôli tomu často pomalé tempo a hlavne v strednej fáze aj viacero hluchých miest. Ale zase určite si nemôžem ani úplne sťažovať, postavy sú celkom zaujímavé, pričom chémia medzi nimi funguje, celý čas sa to nesie v takej príjemne uvoľnenej atmosfére, nájde sa tu dostatok zaujímavých sekvencií, ktoré ma bavili a určite musím pochváliť aj ten výpravný štýl, ktorý tomu dodáva na atraktívnosti. Takže síce som sa predsa len občas aj trochu nudil, ale väčšinu času sa na to našťastie pozerá celkom dobre. Akcie je tu pomerne dosť a je aj celkom slušná. Aj napriek zlodejskej tématike je akcia hlavne v štýle akčného žánru, takže sa tu nájdu hlavne súboje, prestrelky, alebo rôzne naháňačky, čo ale rozhodne nie je zápor, skôr naopak, keďže toto mi vyhovuje viac. Síce o nejakej výnimočnosti sa tu hovoriť nedá, ale aj tak prevláda skôr spokojnosť, akcia je dobre a prehľadne natočená, sadol mi výber prostredí, občas sa nájde nejaký dobrý nápad a celkovo mi prišla dostatočne zábavná a atraktívna. Najlepšie je na tom celé finále, ale zábavná je aj cestná naháňačka a ani zvyšok nesklame. S hereckým obsadením som dosť spokojný, jedine hlavný hrdina mi neprišiel dosť výrazný, síce mi ani neprekážal, ale predsa len by som skôr ocenil niekoho charizmatickejšieho. Ale inak už môžem len chváliť, zaujme medzinárodné obsadenie s dostatkom známych tvárí, poteší hlavne sympatická Meisa Kuroki, Tadanobu Asano ako policajný dôstojník, k tomu dobrá postava samuraja a dostatok zaujímavých vedľajších a záporných postáv. A čo sa týka réžie a technickej stránky, chválim vizuálnu stránku, veľkolepé prevedenie, dobrú výpravu a aj väčšinu efektov, v rámci svojej kategórie sa tomu nedá moc čo vytknúť. Takže to jedno pozretie neľutujem, kladov je tu dosť a celkom ma to aj bavilo, ale k lepšiemu hodnoteniu by som predsa len potreboval zaujímavejšiu zápletku, väčšiu dynamiku a lepší dej. 61% ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Ako fanúšik-amatér Lupinovho univerza som do tohto filmu išiel bez nejakých výraznejších očakávaní, čo bolo asi aj dobre. Film ma prekvapoval hneď od úvodu, keďže nešlo o žiaden low-cost a po vizuálnej a výpravnej stránke som bol nadmieru spokojný. Samotné postavy dokonale fungujú, nechýba tu Lupinova bezprostrednosť, Fujikina chrizma, Goemonova mĺkvosť a Daisukeho presnosť (akurát pri Daisukem som mal problém s hercom, som čakal dakoho staršieho). V podstate nemám film čo vytknúť, akcia odsípala, postavy skvelé, dej celkom v pohodičke aj keď pri tej strašnej stopáži sa to dakde v strede mierne ťahalo. Každopádne skvelé a Kitamura by mohol pokojne pripraviť aj dvojku, či? ()

Krysap 

všechny recenze uživatele

Děsná ptákovina, ale ve všech směrech úžasně zábavná. Za ty skoro 2,5 hodiny jsem se kupodivu nenudila. Ayano a Oguri jsou ukrutně cool, jejich fiátek taky a ta letuška.. ta mi byla nějaká povědomá :-) Jenom ta angličtina mi lezla na nervy. Čistá zábava za *** ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Podivná záležitost. Tým podfukářů jsou velmi šikovní a každý má svůj neotřelý styl, ale.. Celkový projev, a jak to na mě působí je komický, komixový, přehrávaný. Přesto bez jasného výrazu. Viděla jsem to předabované do čínštiny, možná to byl další kaz na kráse. Slovy se nedá zcela vzjádřit, jakou to v člověku zanechá zmatenou pachuť. ()

Reklama

Reklama