Reklama

Reklama

Dvojnásobná vražedkyně Lizzie Bordenová

(TV film)
  • USA Lizzie Borden Took an Ax (více)

VOD (1)

Horký letní den roku 1892 naruší v Massachusetts brutální dvojnásobná vražda manželů Bordenových, která otřese celým národem. Hlavní podezřelou se záhy stává Lizzie, učitelka z nedělní školy a dcera zavražděného Bordena. Ve Fall River ve státě Massachusetts se jednoho horkého letního dne roku 1892 vrací Lizzie Bordenová domů – do domku, kde žije se svým otcem Andrewem, nevlastní matkou Abby a sestrou Emmou. Místo přivítání ji však čeká děsivý pohled na brutálně zavražděné rodiče ležící v tratolišti krve. Po pár prvních výsleších se podezření obrací právě proti nejmladší dceři Lizzie, která se záhy stává hlavní podezřelou. Její právník Andrew Jennings ji obhajuje s tím, že jen duševně nemocná žena by dokázala vzít do ruky sekeru a učinit něco tak strašného... Je to pravda? Nebo je snad Lizzie psychicky narušená? (HBO Europe)

(více)

Recenze (30)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jasnej a zřetelnej příběh je zasazen do poctivé atmosféry přelomu 19. a 20. století uprostřed USA a šmrcnutý s moderní rockovou hudbou, která mi do příběhu perfektně sedí. Stejně tak na tom jsou i herečky Christina Ricci a Clea DuVall, kde každá hraje to svoje a u obou je radost na ně koukat. Nečekaně příjemná a stylová jednohubka. ()

T2 

všechny recenze uživatele

citeľná TV produkcia, ktorá má pár svetlých okamžikov ale ako celok to moc psycho vody nenamúti a to mali k dispozícii dosť dobre hrajúci temnú Christinu Ricci /40%/ ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Po divokém seriálu, který jsem nedopatřením viděla jako první, ačkoliv chronologicky je až druhý, tohle působí jako bezbarvé zklamání. Film jako by se nenašel, nevybral si pořádně stranu, ze které se chce na události dívat, a s tím souvisí i překvapivě "nijaká" postava Lizzie, Christina jako by v každé scéně dostávala protichůdné instrukce, jak ji má hrát. Vztahy mezi postavami moc nefungují, chudé kostýmy mě taky mrzely. Nakonec o to víc zpětně oceňuji seriál. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

V priebehu pár mesiacov už druhý film na tému príbehu o Lizzie Borden, ktorá si r. 1892 sekerkou podala svojho fotríka a macochu. Prvým filmom bol lacný, ale zábavný slasher "Lizzie Borden's Revenge", kdežto v tomto prípade ide o psychologicko-detektívnu drámu, ktorá je síce menej zábavná, ale celkovo profesionálnejšie spracovaná a s príjemným hereckým obsadením. A hoci to nie je žiadna pecka, nejak som sa nenudil, pár atmosférickejších scén to malo tiež a Christine Ricci to so sekerou pristane. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Christina Ricci se pro tenhle typ postav narodila. Na první pohled nevinná, v jádru pěkně zkažená. Takhle už to odstartovala v Addamsově rodině, chtěla se z té škatulky vymanit, ale tohle ji prostě sedí nejvíc. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Béčkový názov, no kvalitný TV film s výborným obsadením naviac podľa skutočnej udalosti. Pošahané dievčiny vo filmoch môžem, takže nadpriemerné hodnotenie neváham dať za príjemne strávený neskorý večer. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Musím uznať, že soundtrack bol veľmi umienene zvolený. Totálne podkresľuje obdobie 19. storočia, kedy sa príbeh odohráva! - '' Lizzie Borden sekerou čtyřicetkrát majzla matku svou Když viděla co udělala jednaačtyřicetkrát otce majzla!'' ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Zaujalo ma, že TV film bol nakrútený podľa skutočnej udalosti, zaujalo ma, ako dobre bola Christina Ricci pre túto úlohu zvolená. Ale to je tiež všetko, čo ma na tomto filme zaujalo. Zvyšok bol neúspešným čakaním na niečo, čo by dodalo filmu potrebnú atmosféru, ktorú si vyžadoval príbeh brutálnej vraždy. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Když se člověk podívá na dobovou fotografii skutečné Lizzie Borden, dojde k přesvědčení, že by nejenže byla schopná vraždu spáchat, ale že jí i spáchala. Alespoň u mě tomu tak bylo. Oproti zjevně robustní ženě s psychotickým výrazem působila drobná Christina Ricci jako pravý opak, ale přesto se jí podařilo do role tak položit, že celý film v pohodě utáhla. A to ta omáčka okolo nebyla vůbec špatná. Vydařily se vedlejší postavy včetně otce, který eventuální vražedkyni dává motiv, ale přesto režie téměř po celou dobu bruslí na hraně nejistoty a nechává na divákovi, aby se přiklonil k vině či nevině. Bavil i soudní proces, který sice mohl být vypjatější, ale i tak jsem s ním spokojen. Líbil se mi soundtrack, který se sem sice zdánlivě nehodil, ale ta trochu tvrdší muzika sem sedla jak p*del na hrnec. A nakonec pobavil kruegerovský závěr, který ve mě vyvolal hříšnou myšlenku o týmovce Lizzie a Freddyho. Příjemné televizní překvapení. 80% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Vašim dcerám to sluší......... Lizzie je rebelka a je na ní vidět, že dokáže nenávidět. Navíc ji pěkně zahrála Christina Ricci. Jenže nějak to neladí. Nepříjemná hudba, která vlastně do té doby vůbec nepatří to pak krásně ještě víc kazí. Lizzie má své cíle, ale jde za nimi tak nějak vyumělkovaně. CITÁT - Nechtěla jsem vypadat jako vrah........... Bylo to celkem nudné, hlavně soudní přelíčení bylo nevýrazné a jako celek to nefunguje. Jedna hvězda za Ricci, druhá za mou oblíbenkyni Cleu DuVall. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Jeden z veľmi slávnych súdnych prípadov, ktoré napokon zostali bez vinníka. Som rád, že som sa prostredníctvom tohto nenáročného filmu o celej tejto kauze dozvedel viacej. Christina Ricci zahrala tú rolu nevinnej dievčiny Lizzie znamenite, a najmä vysoko presvedčivo. Škoda, že najmä spočiatku to pôsobilo dosť nevýrazne a k jadru veci sa film dostal až niekde v prvej tretine. Potom už sa to rozbehlo poriadnym spádom ako sa na dobrú krimi-drámu patrí. Trochu neadkvátne zvolená hudba, ktorá sprevádzala niektoré scénky. Ale inak prostredie, atmosféra a kostýmy celkom dobre zodpovedali vtedajšej dobe - teda roku 1892, kedy sa celý tento sekerový masaker odohral. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Předvídatelný thriller, u kterého by se chvěl napětím leda tak Křemílek s Vochomůrkou. Není to snad natočeno úplně špatně, ale přečíst si o případu pár řádek v černé kronice, zážitek bude stejný. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Absolutně nepobírám smysl existence tohoto filmu. Nejde o nějaký překvapivý thriller, který by na konci šokoval tím, že ta nevinná dívka je skutečně vrahem, protože nám to film prozrazuje hned od začátku včetně názvu. Zbývalo by tedy alespoň soudní drama, které by mohlo zaujmout postupným rozplétáním důkazů, které by pak vedly k usvědčení a následnému pověšení té svině na prvním stromě, na což jsem já osobně od začátku čekal. Ani to ne, když ji osvobodili. Jděte do prdele, dokonce ani soudní přelíčení nemají žádný smysl, protože neprobíhá předkládáním oněch důkazů, ale jen prachsprostým domněnkováním, jelikož si to žalobce jen usmyslel (byť měl pravdu) bez jakýchkoliv pevných pilířů. Prostě ona je vrah a tečka. Demence. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

"You know why I didn't run. Because I thought to myself, that's what killers do. They run. I didn't want to look like a killer." ()

Reklama

Reklama