Reklama

Reklama

Stárnoucí spisovatelka Vida Wintera požádá mladého autora, aby převyprávěl příběh jejího života včetně tajemného dětství, které prožila v domě Angelfield, jenž v době jejího mládí celý shořel. (Filmbox)

Recenze (32)

Scaevola 

všechny recenze uživatele

(náznak spoileru) Nešetřil bych superlativy - skvěle vystavěné a výborně zahrané, přičemž největší díl svých zásluh nese pečlivě vybudovaná atmosféra tichých anglických vřesovišť a ještě angličtějších tudorovských sídel. Jen škoda toho závěru, který je tak krotký, až bych doporučil jít spát přibližně patnáct minut před koncem a nechat se opájet nevysvětleným. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Horor pripomína len občasná dobrá hudba a prostredie domu. Inak absencia akýchkoľvek ľakačiek z filmu robí fakt skôr čítanie knihy, ktorá premisou sľubuje napätie, ale veľmi dlho nič nepríde. Zbytočne vykecávanie na úkor atmosféry. Teda ani zďaleka síce nejde o horor, ale to rozuzlenie s duchom bolo nápadité. Pri lepšom prevedení mohlo ísť o dosť dobrý film. ()

Reklama

martasdas 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu filmu jsem čekal, kdy už se konečně něco stane. A ono nic. Určitě, dějová linie je parádní (ač tedy značně pomalá), celý film je moc hezky natočen a prostředí, ve kterém se odehrává přesně sedí na tento styl vyprávění. Ale prostě mi chyběla aspoň trocha napětí, trocha zvědavosti...možná i akce. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Mám z toho podobné pocity ako z remaku "Flowers in the Attic". Pekne nakrútené, kvalitné herecké výkony, solídna hudba, fajn prostredie, sem tam (aj keď dosť zriedka) malá (minimálna) štipka hororovej atmosféry, ale ináč je to celé NESKUTOČNE nudné. V tomto prípade skôr súhlasím s komentárom "Fr", nie je to síce úplne zlý film, ale aby takéto niečo na mňa zapôsobilo, musí tam byť tých aspektov viac ako len tie technické. Takže nebudem súdiť knihu podľa obalu - úprimne povedané to celé na mňa zapôsobilo ako veľká vyumelkovaná a vyšperkovaná škrupina, ktorú keď otvorím, nenájdem v nej absolútne nič. ()

Nikki48 

všechny recenze uživatele

Komu v takomto druhu filmu chýbala akcia odporúčam prečítať si ešte raz herecké obsadenie a stručný obsah. Nenadobudla som totiž pocit, že by medzi hercami figuroval nejaký hrdina akčných trhákov a spojenie spisovateľky životopisov a starnúcej spisovateľky Vidy celkom určite neznie ako podklad k ďalšiemu hitu a lá Marvel, tak sa teda pýtam, čo presne za akciu ste tam, milí nespokojní priatelia, čakali? Knižná predloha je fantastická a neopísateľná a tento film jej zdvorilo a s eleganciu zložil úctu. Postavy, atmosféra a spracovanie príbehu, to všetko patrí k veciam, v ktorých je BBC doma, Anglicko odtiaľ cítiť každú minútu a síce sa nejedná o horor v pravom zmysle, to naozaj nie, ale celkom určite patrí medzi kvalitne natočené snímky. Filmy ako tento nepatria k najvyššie ohodnoteným iba preto, lebo ich nenatočil Lars von Trier, takže v skutočnosti aj dávajú zmysel a nie sú iba zmesou vraj hlbokopointných abstraktných scén a namiesto dvojhodinových úvahách o živote ho naozaj aj ukazujú a prezentujú. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Scénář k filmu byl napsán podle stejnojmenné knižní předlohy od Diane Setterfield. (LaCasita)
  • Vanessa Redgrave v tomto filmu ztvárnila roli Vidy Winter a její sestra Lynn Redgrave namluvila postavu Vidy Winter v audioknize Diane Setterfield, podle níž byl tento film natočen. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama