Reklama

Reklama

Stárnoucí spisovatelka Vida Wintera požádá mladého autora, aby převyprávěl příběh jejího života včetně tajemného dětství, které prožila v domě Angelfield, jenž v době jejího mládí celý shořel. (Filmbox)

Recenze (32)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NECHCETE SI TROCHU ODPOČINOUT?“ … ,,NE. CHCI TEN PŘÍBĚH DOKONČIT DNES. JE NAČASE VYPRÁVĚT VÁM TŘINÁCTÝ PŘÍBĚH.…“ /// Umírající bába chce vyklopit největší tajemství svýho života. Mele něco vo baráku, ve kterým straší, no a celý se to zdá bejt taková píčovina, páč půl hoďky v hajzlu a krom anglickýho venkova (ten jim filmově jde) není co obdivovat. Furt nějaký kecy, a když už za hoďku začnou strašit, tak jen tajemstvím. Žádný triky, ale vyprávění nudnýho příběhu o dvojčatech, ve kterým, než se dočkáte nějakýho zvratu, tak přijdou závěrečný titulky. Dneska už může mlít hadry kde kdo! Stačí, aby kolem sebe zasmradil gotikou /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2006 napsala Diane Setterfield, číst nebudu. 2.) Zjistím, že ne fšechno vod BBC musím vynášet do nebe (ale kurva, co když se pletu…). 3.) Thx za titule ,,datel071“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Very british. Taková typická, stylová věc od BBC, která začíná příjezdem autorky životopisů na starobylé venkovské sídlo, kde jí jeho obyvatelka vypravuje příběh ze svého dětství ... který začíná jejím příjezdem na starobylé venskovské sídlo :-D klasičtější už to být nemůže. Na můj vkus příliš obyčejný film, ale natočený je pěkně. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Mám z toho podobné pocity ako z remaku "Flowers in the Attic". Pekne nakrútené, kvalitné herecké výkony, solídna hudba, fajn prostredie, sem tam (aj keď dosť zriedka) malá (minimálna) štipka hororovej atmosféry, ale ináč je to celé NESKUTOČNE nudné. V tomto prípade skôr súhlasím s komentárom "Fr", nie je to síce úplne zlý film, ale aby takéto niečo na mňa zapôsobilo, musí tam byť tých aspektov viac ako len tie technické. Takže nebudem súdiť knihu podľa obalu - úprimne povedané to celé na mňa zapôsobilo ako veľká vyumelkovaná a vyšperkovaná škrupina, ktorú keď otvorím, nenájdem v nej absolútne nič. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Lea sa živí ako životopisec. Jedného dňa príma pozvanie do sídla ťažko chorej, "slečny" Winterovej. Tá ju na sklonku života žiada o poslednú vec. Vypočuť si jej posledný "13 príbeh". Rubrika prezidenta PZ, "Ako to nespackať" by sa mohla preniesť aj do filmových žánrov. Snímok okrem myšlienky nedisponuje žiadnym z hororových prvkov. Opiera sa prevažne o príbeh, ktorý sa skôr radí do žánru mysteriózna dráma. Preto akékoľvek očakávania fanúšikov hororu sú úplne zbytočné. Je to obrovská škoda. Potenciál vzhľadom k výberu prostredia a solídnemu príbehu bol obrovský. Pokiaľ budem tento snímok hodnotiť ako drámu, nebol síce zlý, no bohužiaľ ani v tomto prípade nijak mimoriadne neprekvapil. Mohli si dať záležať aspoň na atmosfére, keď už "kde nič, tu nič"- 50%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak to som si opäť raz nabehol. Tešil som sa na hororovú drámu a mysterióznu atmosféru, ale dostal som len jednu veľkú nudu, slabý príbeh, predvídateľné rozuzlenie a hlavne žiaden horor. Ani jedno vrzgnutie dverami, ktoré by trocha postrašilo, čo je obrovská škoda, pretože vzhľadom na fantastické prostredie v akom sa film natáčal tu bol obrovský potenciál. Veď koniec koncov na to som sa aj nalákal. Veľké sklamanie. 40/100 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Horor pripomína len občasná dobrá hudba a prostredie domu. Inak absencia akýchkoľvek ľakačiek z filmu robí fakt skôr čítanie knihy, ktorá premisou sľubuje napätie, ale veľmi dlho nič nepríde. Zbytočne vykecávanie na úkor atmosféry. Teda ani zďaleka síce nejde o horor, ale to rozuzlenie s duchom bolo nápadité. Pri lepšom prevedení mohlo ísť o dosť dobrý film. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Kdo by to kdy řekl, že zrovna Angláni natočí tajemný, duchařský film, bez jakékoli (nejen strašidelné) atmosféry. A to k tomu měli k dispozici krásně starobylé britské sídlo, kvalitní britské herce, půvabnou britskou krajinu...jak se zdá i mistr tesař se jednou utne. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Stárnoucí spisovatelka chce na sklonku života otevřít svoji třináctou komnatu a vypovědět mladé autorce dychtící po senzaci svůj příběh. Její temné tajemství vyplouvá na povrch a i když se to zprvů nezdá, příběh je skutečný. 55% ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Britská televizní klasika, která se ze začátku opravdu tváří jako nikterak atmosférou neoplývající, ale i tak celkem fajnový horor, než vyjdou najevo zajímavé skutečnosti. I přes obyčejnost a televiznost mě děj docela zajímavě upoutal, tajemný styl vyprávění mi neustále dával chuť vědět víc a výslednou pravdu bych opravdu neuhodl. Chtěl jsem filmu dát šanci s tím, že ho přinejhorším vypnu, ale nakonec jsem nemusel a i reklamy každých cca 20 minut mi tentokrát vyloženě vadily. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekne nakrútený no na nejaké hororové scény veľmi skúpy anglický televízny snímok. Lookom vôbec nie lacný, práve naopak, nebyť toho TV Film v zátvorke tu hore ani by som si nevšimol, že toto nie je štandartný kino blockbuster. V rámci možností veľmi potešujúca hororová dráma so zaujímavou zápletkou a atmosferickým prostredím. Anglické vidiecke starobilé sídla majú stalé niečo do seba. Dotvorené ešte o tradičné britské bezslnečné počasie sa jedná o čistú hororovpú kombináciu. Aj keď v tomto prípade nie patrične využitú. V konečnom dôsledku je The Thirteenth Tale "len" taká pohodovka na jedno pozretie. Veľa ľudí to určite poteší, mohých však naopak nezaujme... 65 %! ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Tedy horor rozhodně ne, ale tajuplný a zajímavý příběh bezpochyby ano. Ty staré anglické domy jsou předurčeny k takovým záhadným událostem. ()

Reklama

Reklama