Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Estelle, manželka místního krále zločinu, strávila rok na útěku a týden před Vánocemi se konečně vrací domů. A přináší s sebou jasnou zprávu: "Tommy se zde už brzy objeví též". Pro jeho kumpány tak nastává čas splatit dluhy. Týden před Vánocemi přistane Estelle na letišti Arlanda. Před rokem musela s manželem Tommym a jejich dcerou opustit Stockholm a zmizet z povrchu zemského, neboť Tommy zosnoval jednu z největších loupeží v historii švédského zločinu. Estelle vyhledá manželovy bývalé kumpány a oznámí jim, že je Tommy na cestě domů. A chce svůj podíl z uloupených peněz. Zpráva se šíří Stockholmským podsvětím doslova rychlostí blesku. Když se Tommy vrátí, město exploduje. A pokud ne ... může se stát něco ještě horšího. Snímek TOMMY pojednává o ženě, jejíž muž se pohybuje za hranicí zákona. Je to moderní mýtus o návratu ztracené královny, jejíž město se ocitne v plamenech. Příběh dvou sester, dvou matek, tří dcer a jednoho muže. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mafiánská manželka se rozhodne vyjebat se stockholmským podsvětím. Klasická syrovost ze severu se spoustou důvěryhodných mafiánských ksichtů a sympatickou hlavní hrdinkou. Jsem si vědom toho, že to žádná hitparáda nebyla a gangsteři se občas chovali jako jelita, ale mám pro Skandinávii slabost, takže mírně nadhodnocuji. 70% ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Ku_va, to zase byla jedna švédská masová kulička! Už fakt nevím, co byste chtěli, lidi... Bomba! ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Základní idea- pokerové blufování Estelle rozehrané ve snaze obstarat si peníze na pohodový zbytek života - se mi moc líbila. Co se mi ale líbilo o poznání méně, byla jistá zmatečnost- kdo vyvraždil černošský gang (?)- například? A co se mi nelíbilo ani trochu, to byla pro mě nepřípustná míra naivity jednání některých postav. Když se moje mysl vzpírá přistoupit na určité konstrukty, pak zkrátka nelze hodnotit lépe. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Vdova po mafiánském bossovi přiletí ze Sri Lanky, aby ve stockholmském podsvětí vybrala dluhy jejímu manželovi pod fakeovou výhružkou, že její manžel si ty dluhy jinak vezmě hrubým násilím. Jednoduché, ale přesvědčivé a atmosféricky autentické. ()

RigorMortis 

všechny recenze uživatele

Po Anderssonovom Holubovi som si povedal, že dám severskej kinematografii ešte šancu...a ani tentokrát ma ničím neoslovila. Chladná, bez akýchkoľvek emócií a čohokoľvek, čo by ma zaujalo. Možno je to tým, že reflektuje osobnosť severanov, ktorí mi tiež prídu rezervovaní a chladní. Dve hviezdy za námet a Lykke Li. ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Mrzutý dej, bez lesku a farby, v psychologickom ponímaní, temer bez myšlienky. K tomu nepravdepodobné situácie príliš v rozháranom neprehľadnom deji. O napätie nebola núdza čo predstavovalo aký taký dojem, až na rozprávkový koniec. Paradoxne sa v kriminálnej dráme objavila polícia na moment hneď na začiatku, v strede a potom už iba na konci, záverečným smiešnym citátom. Asi na nich réžia a scenár zabudla. ()

Reklama

Reklama