Reklama

Reklama

Nightwish: Showtime, Storytime

(koncert)

Recenze (22)

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Jsem zvědavej kdy idiot Holopainen vystřídá Floor, protože podle jeho filosofie budou mít jednu zpěvačku v kapele vždy na dvě alba. Tohle zamrzlé dítě by se mělo probudit a dospět trochu. Jinak jako dílo to není špatné, docela to jde, ale Tarja je Tarja...kapela pro mě skončila v roce 2006 a nezachrání to prostě nic...místo aby udělali nové album, jen vzali své fláky a vydaly je na dvd v podání Floor...to si radši pustím End of Era a mám to více epičtější. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Perfektní, slovy nepopsatelný koncert! Floor Jansen vrátila Nightwish jejich energičnost a prudkost. Svým hlasem znovuzrodila Nightwish! Floor Jansen se pro mě během toho koncertu stala Metalovou Královnou. Nightwish jsou skvělým příkladem power, speed, s příchodem Floor i symphonic metalové skupiny! Hail to Nightwish! (Druhý komentář a druhé hodnocení) ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Perfektní jako celí Nightwish. Nová zpěvačka je hlasově někde mezi Tarjou a Annete a naprosto s přehledem si dává staré pecky stejně jako ty nové. Navíc má neskutečně sympatické vystupování a mě si získala hned po první písničce a jejím oficiálním představení. Jediná výtka tak putuje ke zvuku, kdy chvílemi byla hůře slyšet doprovodná hudba (Tuoamosovy klávesy a dudákovy dudy a flétna), ve výsledku však ale stále mrazivě dokonalá podívaná. Edit: A samozřejmě je také třeba neopomenout druhý disk, páč je zde k nalezení dokument pojednávající o celé Imaginaerum tour a změně zpěvaček, a jako bonusy je zde turnaj v hokeji mezi členy kapely a hlavně skvělá bonusová písnička. (První komentář a první hodnocení! xD) ()

katuska138 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že ta holka je vážně dobrá. Pěvecky o deset tříd lepší než Anete - její písně uzpívá s přehledem, nepiští tak, má plnější hlas. A Tarjiny uzpívá taky s přehledem, i když je má položené hlouběji než ona. Nightwish s ní nezní tak operně, ale k Marcovu hlasu Floořin hlas sedí mnohem lépe a celé to zní tak nějak moderněji. Wish I had an angel dostává úplně nový rozměr. Plus narozdíl od těch dvou předešlých to opravdu umí s fanoušky. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

100% je málo. Asi nejlepší koncert všech dob, od NIGHTWISH určitě. Div jsem se neposral blahem. Možná to bylo dobře vybraným set listem, bez sebemenšího hluchého místa. Nedokáži posoudit která zpěvačka je lepší , zda nová Floor Janen nebo původní Tarja Turnen. Od první písničky do poslední neskutečný nářez. Po shlédnutí předchozího velmi nudného fantasy muzikálu Imaginarium naprostá pecka. Teď se nemohu rozhodnout co je lepší, zda Nightwish: Showtime, Storytime nebo Metallica: Through the Never . Obojí super. Dva nejlepší koncerty všech dob!!! ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

S Anette byly koncerty takové nějaké utahané a hodily se leda tak na dobrou noc a to hlavně kvůli stále dokonalé hudbě a chca nechca byl člověk nucen vzpomínat na sice strojený, ale značně energičtější zpěv Tarjy. Ale zazářilo světlo na konci tunelu a Tuomas po chcípajícím králíčkovi Duracell ze Švédska angažoval Nizozemskou atomovou elektrárnu a byl to vpravdě mistrovský tah. Nejen, že ta dvoumetrová kobyla umí zazpívat všechno, ale navíc má o několik kobylích délek přirozenější projev než Tamta Tuturututu. A na Holanďanku je překvapivě hezká, ale možná je to import. A chytrolíni, co tvrdí, že Tarja byla stejně nejlepší, budou poslouchat po smrti v hudebním pekle Michala Davida a Honzu Nedvěda v nekonečné smyčce! A jednou za rok jim hudební Lucifer (aka František Janeček) pustí An Angel od Kelly Family. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Jo, tohle je ten koncert, který jsem nedávno viděl. Neskutečný nářez od začátku až do konce. Skvěle odzpívané i starší songy od Tarjy Turunen, tentokráte však v podání Floor Jansen. Poměrně vysoká, charismatická zpěvačka, která má obdivuhodný hlas a už jen pro dobro celé této kapelky bych byl rád, aby byla s Nightwish co možná nejdéle. Pasuje jim to dokonale a z toho, co se dělo na podiu, to bylo rozhodně vidět. 100% ()

HArna 

všechny recenze uživatele

Nightwish v novém kabátu v podobě nové zpěvačky Floor Jansen, Napůl Tarja, napůl Anette, tato změna může Nightwishům pomoc k té staré dobré formě. Ten rozdíl oproti původnímu(druhé v pořadí) zpěvu Anette Olzon je znatelný, protože Floor sedí starší písně psané pro Tarju. Musím říct, že mi sedí v kapele zatím nejvíce, jednak se na ní lépe kouká, ale hlavně mě nevadí nepřítomnost vysokého vokálu první pěvkyně. Jsem rád, že na koncertě zazněly i dost starých písní, které jsou tragické, ale hlavně podstatně lepší než jejich poslední deska, která byla fakt dost průměrná. Písně jako Wish I Had An Angel mají říz, navíc pořád strašně žeru Hietala, který je prostě famozní. Doufám, že Tuomas ví, jakou cestou by kapela měla jít dál. ()

rossi001 

všechny recenze uživatele

Toz konecne mi to schvalili to nahozeni tohodle koncertu, protoze od listopadu kdy jsem to zkoukl jsem z toho byl nadseny. Na Floor si zvykam, Anet jsem mel rad a byl na ne i v 2012 v Praze a naproste nadseni. Takze doufam ze se Nightwish budou dale ubirat tou spravnou cestou 93% btw neospustim si doporucit dalsi dobry koncert kytaroveho maga Axela Rudi Pella, ktery tu moc hodnoceni zatim neposbiral :-( http://www.csfd.cz/film/342212-axel-rudi-pell-live-on-fire/ ()

svadlenaX 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně je to největší symphonic metalové zklamání. Od kapely Nightwish bych čekal daleko víc. Nejde o to, že tam neni Tarja. Po těch všech průšvihách už je přestávám mit rád jako lidi a Tuomas může psát sebelepší písničky. Floor Jansen je samozřejmě třída, ale s třetí zpěvačkou mi už příjde, že dělají revival sami sobě. Koncert je naprosto obyčejný, ničim výjímečný. Potěší v podstatě výhradně jen fanoušky. U Nightwish bych po tolika letech čekal obrovský koncert s pořádnou projekcí, hosty a živým orchestrem... prostě show promakaná do posledního detailu. Na podiu se nic neděje, zpěvačka se celou dobu ladně kroutí za mikrofonem a občas se projde do stan. Within Temptation možná u mě nastavili vysokou laťkou... ale když jdu na koncert, chci se prostě bavit. Zvukově taky nic moc - sampl až moc v pozadí, orchestr je slyšet děsně málo... kkde jsou ty časy, kdy jsem je miloval... A já prostě z principu vysoké hodnocení dávat nebudu, když jasně vidim, že to na pět hvězd nemá.... ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Koncert super a jelikož jsem viděl Nightwish s Tarjou i Anette, tak můžu srovnávat. Floor skladby Tarji zpívá některé obstojně a převážnou část dobře a skladby Anette dokonce na živo lépe než Anett (o studiu se nebavím). Uvidím na letošním MoR na vlastní oči. Hodnocení dokumentu na druhém DVD: Celkem umění "vystříhat" nebo jinak odstranit zpěvačku ze všech a to převážně koncertních záběrů. Neznat Nightwish, tak si myslím, že na tom turné zpíval jen Marco než přišla Floor (čímž si pěvecky kapela polepšila). Je tam prakticky průběh celého turné a přidání Floor ke kapele, ale skutečné důvody se nejspíš nedovíme - Anette tvrdí něco jiného než kapela a celkem ji i věřím. Zákulisí velkého turné celkem velké metalové kapely je pro fanouška kapely povinnost a pro fanouška metalu zajímavost. Pár hluchých míst tam je, ale většinu dvouhodinové stopáže jsem se nenudil. ()

Colchack 

všechny recenze uživatele

Hoci mi Floor zo všetkých troch speváčok sedí najmenej, aj tak je toto podľa môjho názoru druhý najlepší koncert od Nightwish po End of an Era....Anette bola fajn, ale Tarja bola a je pre mňa jednoducho kúzelná :) ()

vitac. 

všechny recenze uživatele

Upřímně, od Nightwish jsem od doby End of an Era a konce Tarji Turunen v kapele nečekal už vůbec nic. Nějaké následující desky jsem si zběžně poslechl... a raději zapomněl. Takže mi nezbývá než se přiznat, že tento záznam z Wackenu roku 2013 je pro mě vesměs milým překvapením. Floor Jansen zpívá s přehledem a to i věci psané pro Tarju, kde je má upravené, tam to nepůsobí vůbec zle, ba naopak. Dokonce v závěru Ever Dream došlo i na mrazení v zádech, to se jen tak někomu nepovede. A je to pěknej kus ženské. Trošku mě zaskočila vizáž Tuomase Holopainena - není zas i tolik let starší než já a tady vypadá docela jetě, jestli chlapec nemá složitý osobní život... Jinak ke kapele není příliš co dodat, žádné kdo ví jaké umění, ale písničky jsou líbivé, emotivní a šlape to pěkně, co víc od pop rocku chtít:) Setlist je k fandům starších kusů vstřícný, z těch nových jsou vybrané poslouchatelnější skladby. Až na pár výjimek a zakomponování irských loketních dud (uilleann pipes), fuj, to fakt ne... ()

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

Floor Jansen je pro mě osobně nakonec mnohem lepší zpěvačkou než Tarja. Je vidět, že je celá kapela víc v pohodě, ovšem pro ty z nás kteří vědí, byl tohle jeden z posledních koncertů bubeníka Jukky, který trpěl chronickou nespavostí a musel v kapele skončit. Tak jako tak... ... ... 5* ()

Stauff 

všechny recenze uživatele

Dal jsem pět hvězdiček, ale na to co cítím, bych jich potřeboval dvacet. Nejlepší koncert, který jsem kdy viděl a slyšel. Jediné, čeho llituju je to, že jsem na tom koncertě nebyl. Ale těším se do Vizovic a doufám, že to bude bomba. A ať se na mě příznivci Tarji , ale i Anette zlobí, Floor je pro tuhle kapelu požehnání. Nightwish jsou prostě zpátky, lepší, než kdy dřív.A na závěr, Tuomas Holopainen je génius. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Jako rocker švihlej metalem, líbícímu se metalové mávání vlasama, kterýma já už si nezamávám i kdyby se mi je snažili nastřelit faudraj, před Nightwish vždycky smekám. Jediný co mi tak trochu, ale hodně sejre je, že se Tarja trhla. Ta když fúkla do mikráku, tak se Vám v kotli zařízli spoďáry mezi půlky. Sopránová létající holandská kytka je příjemnej střed mezi Tarjou a Andy. ()

ajaxx 

všechny recenze uživatele

Hodnocení jedním slovem? BOMBA! Mám za to, a jistě najdu dost příznivců, že tenhle nářezovej koncert si v ničem nezadá s End of an Era. Nejsme tu pro to aby jsme soudili, kdo je lepší, jestli Floor, Tarja či Anette. Ohodnotit tento dokument jako filmové dílko je ale také těžké. Nicméně, popořadě vzato, hudba tradičně skvělá, zvuk v určitých místech kolísal, ale nic strašného se nedělo a jeho vyvážení bylo i tak nadprůměrné, výkony co do pohybu a showmakingu všech protagonistů..no, tady bych se asi zastavil. Víte, za éry Anette nešlo ani tak o to, jak Anette zpívá. Ona je kvalitní zpěvačka, Tuomas umí udělat muziku na tělo a tak tedy Nightwish i tak dělali zajímavé hudební projekty a byly úspěšní. Mohli být ještě úspěšnější, kdyby tu nebylo to velké ALE...Anette je totiž zpěvačkou, která se hodí do studia, ale (a teď mi její fandové musí odpustit) ona prostě neumí udělat tu show. Celá kapela tedy za jejího působení byla toporná, kamenná, bez špetky energie a jedinný, kdo to ještě jakž takž zachraňoval byl Marco. A teď přišla Floor, mladá krev, energická, impulzivní, spontání...a celá kapela ožila. Děkujme bohům, že tam je a zůstane. Z jejího zpěvu mi jde mráz po zádech, s Marcem se doplňují jak ve zpěvu tak i v tvorbě atmosféry, zkrátka radost pohledět. Tihle Nightwish tu dlouho chyběli. A co na to příznivci Tarji? Haní a kopou kolem, skřípou zuby a nemohou se vynadávat. To vše jen proto, že jim nejde přes srdce skutečnost, že by někdo mohl nahradit jejich ikonu stejně kvalitně, ne li lépe. Tudíž ti, co na Nightwish již zanevřeli, zkuste tenhle počin, valná většina z Vás se ráda vrátí a ti co ne, nikdy neměli rádi Nightwish a jejich hudbu, ale jen tu pomyslnou persónu. ()

Sadova302b50 

všechny recenze uživatele

Nightwish měli jedinou šanci – nezopakovat pro mě tak trochu faux pas s Anettou a najít všestrannou zpěvačku, které sednou i ty starší písně, a zvládne je na slušné úrovni. Podle mě se jim to povedlo na jedničku, stylem, technikou a barvou hlasu je to sice jiné kafe, než Tarja (což je na druhou stranu moc dobře), ale Floor má rozsah a sílu jako „bejk“ a zazpívá cokoli. Hlavně je zase něco úplně nového. Zbytek kapely netřeba hodnotit, jako vždycky super. U mě válejí za stovku a těším se na album! ()

Marchelinko 

všechny recenze uživatele

Krásne sledovanie, len škoda, že nie aj naživo :/ Bomba skvelej atmosféry, ktorú dokáže v plnej paráde predviesť jedine Tuomas Holopainen so svojou bandou, ktorá stále viac utvrdzuje svojich fanúšikov o svojej kvalite a vášni k metalovej hudbe, čo dávajú viac než dostatočne najavo svojimi grandióznymi vystúpeniami po celom svete, ktoré gradujú na efekte každým rokom. Tento koncert je vrchol ich 17-ročnej práce v brandži, ktorá sa okrem hudby vyvíja aj filmovým smerom, čo už preukázali aj vo filme Imaginaerum, nesúci názov ich posledného albumu (Endless Forms Most Beautiful uzrie svetlo sveta až o mesiac). Vzhľadom na to, ako sa rok od roka zvyšuje kvalita ich zaznamenávania vystúpení a aj na show členov kapely, som si istý, že tento koncert neostane veľmi dlho obdivovaný, lebo s každým novým albumom sa určite nájde záznam, ktorý ho v blízkej budúcnosti tromfne ;) ()

Reklama

Reklama