Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Radim Kraviec alias Káčko se vyznačuje vysokou inteligencí a talentem pro dokonalý podvod. Kde jiní sahají po zbrani, on využívá lsti a armády právníků i monstrózního kapitálu. Mrknutím oka okrádá stát o miliardy korun. Je si ale dobře vědom hranice, kterou nesmí překročit. Tou hranicí je fyzická eliminace kohokoliv ze svého okolí. Díky kontaktům na politické scéně chystá Kraviec triumfální majstrštyk - ovládnutí ČEPRA, společnosti kontrolující veškeré zásoby pohonných hmot v republice. Když to vyjde, bude to „obchod" století. Káčka nečekaně zradí jeho pravá ruka, Albánec Dardan Cirkel, který spolupracuje s hospodářskou kriminálkou. Nemožné se stává skutečností. Nepolapitelný tunelář Káčko končí ve vazbě, státu jsou zachráněny miliardy korun. Zatím... Protřelý Kraviec se díky šikovným právnickým kličkám dostává velmi rychle na svobodu. Jeho opatrnost a chladně kalkulující mysl nenávratně mizí. Rozjíždí nelítostnou mašinerii pomsty. Káčko překračuje pomyslnou hranici od finančního zločince k nelítostnému řezníkovi... Gangster Ka zkoumá mechanismus organizovaného zločinu, vnáší světlo do šesti miliardového tunelu a snaží se objektivně ukázat zrod skutečného gangstera. (Bioscop)

(více)

Recenze (490)

POMO 

všechny recenze uživatele

Čermák a Bjelac hrajú dobre, ale práca s vedľajšími postavy zaváňaju lacinosťou českých TV seriálov. Rejžovi chýba zmysel pre detaily. Na druhú stranu, rytmiku servírovania informácií zvláda dobre a koho príbeh gangsterského hovada zaujíma, ten sa nudiť určite nebude. Na české pomery slušný inštrumentálny soundtrack. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů za to, že to není ani chvilku trapné (ok, scéna s bazénem je na hraně, ale jsem ochotný jí přejít). Hynek Čermák jako Káčko výborný, Vlastina Svátková hollywoodským způsobem uhrančivá a atmosféra více než solidní. Zbytečným přešlapem je naprosto nedomyšlená role vypravěče, kterou tu tuším zastupují hned 4 postavy. V první půlce je díky tomu Gangster Ka díky tak trochu i rozhlasovou hrou. Jinak ale vlastně nemám proč remcat. Příběh mě bavil, herci dokázali prodat i velmi malé role a finále navnadilo na druhý díl. To je mnohem víc, než v co jsme vůbec mohli doufat. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Dobrá práce, jak se celkem dalo od Jana Pachla očekávat, nevím, jak moc ve finálním snímku zbylo z Jaroslava Kmenty,. ale režisér a scénárista v jedné osobě se vyhýbá zbytečnému "klímovskému" patosu, film vede lehkou, leč jistou rukou, netlačí na efektní "renčovskou" pilu, takže když si řeknete, že natočil český gangsterský film, nepůsobí to vůbec pejorativně. A teď si ještě vezměte, co třeba Jaromír Hanzlík vyjádří pár větami a troškou mimiky! Postava Káčka vývoj má, o tom, žádná, jen se myslím úplně nechytá divák, co tyhle kauzy nesleduje víc a ještě méně ten (jako třeba já), jemuž už téměř nic neříkají různé ekonomické vazby a tak. 70%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Gangster Ka má svoje pihy na kráse, příliš skáče v ději a občas tak unikají dějové souvilosti, krom postavy Káčka, v podstatě není šance poznat žádnou jinou postavu, včetně postavy hlavního vyšetřovatele, ale tak je jasný, že film zastává názor, že silnější pes nejen mrdá, ale má mít i svůj film, takže one man show Kraviec, klapka jede. Hynek prakticky nesleze z plátna a nominačka na Českýho lva by mu neměla uniknout. Děj má dynamiku, není přitažený za vlasy a celkově člověk nemá dobrý pocit z toho, že vše působí opravdu reálně. Skutečně nemám problém věřit propojení politiky a organizovaného zločinu (nezapomente zase jít k volbám naivní ovečky, nebo se pohádat u piva, kvůli politice). Mocipáni si z náš všech dělaj rohožku, ale naše ovčí chování všem těmhle Káčkům, Ičkům modrým, oranžovým, rudým, černým, zeleným sajratům dokonale vychází vstřc. Tenhle film není o Krejčířovi, ale o státě kde můžou pánové v luxusním obleku beztrestně vykrádat co se jim zamene, kde prostituky ze stranických sekretariatů můžou řídit vojenskou rozvědku pro své soukromé učely........ještě před půl rokem bych byl z toho všeho jen nasranej, ale dneska si říkám, že Gangster Ka by nikdy nevznikla, kdyby tahle země neměla 90% ovcí bez zájmu o cokoli jinýho než plný panděro. Vyšší hodnocení dávám mimo jiné i za odvahu tvůrců pouštět se do takových témat , docela profesionální filmařskou práci, o té herecké ani nemluvě a kdyby scénář nedělal zbytečný vlnky, klidně bych dal filmu i bůra, navzdory tradičně kritické kritice českých filmů tzv. filmových rádobyználců. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ani si nedokážete představit, jak strašně jsem se na tenhle film těšil. Snad i víc, jak na Příběh Kmotra. Pana Pachla totiž táhl stín filmařského debutanta, který za sebou má zajímavé zkušenosti v České televizi a já musím říct, že i to způsobilo, že jsem se na tenhle film těšil tak moc, jako dlouho na žádnej jinej z naší malé země. Výsledek je pak takový, že to dopadlo přesně tak, jak jsem doufal. Technicky naprosto precizně zvládnutá filmařina, která profesionalitu, kvalitu a velikášství tohoto filmu potvrzuje i díky nádherně nasnímaným leteckým záběrům na okolí. Jediné mínus tohoto filmu pak vnímám v tom, že člověk nezaujatej jakoukoliv českou kauzou na podobné téma, se bude v příběhu hodně ztrácet. I já jsem měl ze začátku co dělat, abych se do příběhu vůbec dostal, což se asi po půl hodině nakonec také podařilo. A můžou za to i herecké výkony, kterým se prakticky nic nedá vytknout. Hynek Čermák vlastně ani nic jiného, než dokonalý herecký výkon, nemohl představit. Každopádně i Predrag Bjelac je další postavou, které si nelze nevšimnout. Jeho charisma z filmu vysloveně teklo. Klobouk dolů. A pak že v Česku nejde natočit velký evropský film. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $859,000▐ strašne ploché, dejovo nezáživné, neucelené, herecky povrchné bez iskry, sklamanie /25%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„PŘEDSTAVTE SI NEJDRSNĚJŠÍ ČERNEJ VTIP. NA ZAČÁTKU NETUŠÍTE, KTERÁ BIJE, UPROSTŘED SE ZAČNETE SMÁT, A KDYŽ PŘIJDE POINTA, ZAMRAZÍ VÁS V ZÁDECH. TAK PŘESNĚ TO JE KÁČKO…“ /// Inu což – Mrazík už svůj film dostal a strejda Radovan nemohl (logicky!) zůstat pozadu. Ve stylu Cirkusu Bukowsky ožívá (teď nevím, jestli jde o furt oblíbený?) téma porevoluční korupce a tunelů, který prostě nemůže přinýst nic nevobjevenýho – kromě strejdy Radovana. Než se dostaneme k tomu, že na každou svini čeká řezník, sledujeme zrod ještě většího lumpa, než jsme v našich končinách čekali. A vono to nenudí… Legenda vo „Káčkovi“ rozhodně stojí za vidění. Už jen proto, že furt žije. Navíc má všechno to, co neměl (uznávanej?) seriál HBO Mamon - dostatečnou drsnost, jednoduchost a Hynka Čermáka. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu Jaroslava Kmenty „Padrino Krejčíř“, kterou napsal v roce 2015 neznám. 2.) Dal jsem se na zločineckou dráhu. Seknul jsem v sámošce lentilky a chcu vejš! 3.) Potřebuju rychlokurz přežití v lochu. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"V tomhle státě je takovej bordel, že nikdo ani netuší, co kdo komu krade." Jméno Krejčíř jsem poprvé zaslechl až při jeho legendárním "odchodu" z vily a od té doby se nestačím divit, kde ten člověk neustále bere drzost a peníze. Díky Káčkovi to už vím, ale nevím, co s tím mám dělat. Já totiž penězi v zásadě pohrdám, ale tady se pohybujeme ve sférách, ve kterých milion už zdaleka nemá svoje kouzlo, charakter člověka se pozná podle typu auta a každej se dá uplatit. Káčko si zasouváním milionů do správnejch kapes vydláždil cestu k miliardám a já si to s ním užíval. Může za to zejména skvělej Hynek Čermák, kterej dal Káčkovi to, co ve skutečnosti nemá - lidskej rozměr. Nyní doufám v to, že se mé zájmy nikdy nestřetnou s nějakým Káčkovým klonem, že si Káčko v JAR odsedí zbytek života a že druhej díl bude stejně výživnej jako tento. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Není to trapné ani vtipné, ale absolutní bezradnost, jak natočit smysluplný angažovaný žánrový film, z toho bohužel kouká na všechny strany. Berličkový voiceover, polopatičnost, strnulost, zcela bez emocionální úrovně a plnohodnotného příběhu. Ten film chce něco říct tak moc, že se vzdává toho být filmem. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Snaživý pokus o suverénní gangsterku, který je v pohodě koukatelný, ale chybí výraznější scény, víc násilí a lepší herci v hlavních rolích. Čermákův střídavě žoviální a mračící se strejda žonglující s miliardama má do Pacina daleko a i jeho policejní protihráč je nevýrazný. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Co to jako mělo znamenat, tohle? Co to mělo znamenat, ty jo?!“ – „Co? Někdo tě chtěl zabít.“ – „Mě? A proč jako?!“ Mile mě překvapila řemeslná kvalita filmu, od zvuku přes vizuál, velká spokojenost. Bavily mě i (hlavní) postavy, Čermákův Kraviec, ale snad ještě víc Bjelacův Dardan. Po příběhové stránce už to taková bomba nebyla (některé scény působily krapet naivně), ale stále mě film bavil natolik, abych se nezačal ani na chvíli nudit. I když přiznávám, že kvůli neznalosti skutečných kauz jsem se nedokázal do filmu tak dobře ponořit (ok, asi můj problém). Nejhorší mi ovšem přišly dialogy/repliky, které, jak se tak někdy říká, často šustily papírem, ale taky dost záleželo na tom, kým zrovna byly pronášeny (některé postavičky i díky nim působily krapet jako karikatury). Nicméně, spokojenost nakonec převládá a já se revanšuju slabšími, ale přesto ještě 4*. A stejně tak mám zájem zhlédnout i druhý díl, u kterého doufám minimálně v pokračování načatého trendu z jedničky a někde v koutku duše snad i zvýšenou kvalitu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bohatý kdo dává, chudý kdo nebere.. Ústřední hudební motiv jak z kriminálek s Lino Venturou či rolí pohlcený Hynek Čermák přinášejí nadstandard, to samé se však nedá říct o křečovité snaze o světovost, nesmyslném voiceoveru, při znalosti věcí příštích mizivém napětí a některých slabších hereckých výkonech (už jsem jen čekal, že F.Čapka polopatě ukáže v Káčkově koupelně, jak sestavit skříňku na ručníky). Podobně laděný Příběh kmotra mi přišel původnější a s větší výpovědní hodnotou. P.S.: V rámci tématiky ještě prosím české autory o snímek věnovaný bohulibé činnosti jednoho pražského advokáta nevinných a chudých. Název, lehce zavánějící samurajskými kodexy cti, už mám. Sokol, strážce moci.. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Na poměry ČR vcelku ucházející výtvor, kde chybí přehlednější scénář, razantnější režijní rukopis a větší tah na branku. Občas je ta snaha tvůrců být co nejvíce přirozený cool nad věcí a sázet to z patra jednu za druhou příliš okatá a nefunguje. Stejně tak neutuchající televizní feeling je na přesdržku. Když si ale vezmete, že taky mohlo vzniknout pokračování Slunce Seno, tak je tahle parodie na Krejčíře vcelku zábavná a Hynek Čermák si hlavní roli vyloženě užívá. Hollywood však připomíná svým šarmem jen a pouze Vlastina Svátková. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Jan Pachl je jeden z mála našich současných režisérů, kteří dokážou natočit uvěřitelný thriller, samozřejmě za podpory bezchybně padnoucí hudby Tadeáše Věrčáka a skvělého hereckého obsazení v čele s Hynkem Čermákem. Gangsterka světového formátu? No, za mě spíše ne. 65%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Denně sledujeme ve zprávách, jak je ten svět prolezlý špínou a korupcí. Když pak nad nějakým „podnikatelem“ zlomí i obhájce hůl a pobyt za mřížemi je neodvratný, máme z toho upřímnou radost. Takoví prostě jsme. Nadávání na poměry, které u nás panují, se stalo už jakýmsi folklórem. Ve filmu to máme rádi jakbysmet. Když to tudíž nějaký poměrně mladý dravec za kamerou zabalí do svižného kabátu, předloží několik průstřelů hlav, kufrů plných peněz i odhalených hrudníků, divák je vesměs spokojený. Ten český zvlášť. Jenže většinou to pokazí hodně mizerné dialogy a pitomé situace. Politické thrillery holt u nás moc neumíme. Respektive mě osobně žádný nijak zvlášť nenadchnul. Tady je to jiné. Život Radovana Krejčíře asi není třeba nějak pitvat. Náš „jiný“ hrdina se jmenuje Radim Kraviec. Je to osobité hovado, které je extravagantní, buranské, přesto inteligentní, manipulátorské, původně moravské, přitahující prsatou playmate s hudebním talentem a (ne)zdravou sebejistotou oškubat každého, jenž se nabízí. Vyvázne z pokusu o likvidaci a jeho moc sílí. Jenže rodinná tragédie a pobyt za mřížemi v něm rozdmýchají i instinkty mstitele. Takže jeho oddaný zabiják začne leštit bouchačku. Námět je fajn, dialogy netahají za uši, pocit trapnosti nevzbuzují, děj je přehledný. Jen role vypravěčů ruší. Autoři si jinak nicméně nepomáhají okatými berličkami, nevyužívají laciná gesta nebo okázalé machrování a ramena. Hynek Čermák je naopak dělat může, protože mu tenhle gangster sakra sednul. Jemu a režisérovi Janu Pachlovi (včetně scénáře) patří slušivé uznání. Navíc bacha: je to české!! :-) I proto dám ty lehce přepálené čtyři hvězdy. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Češi umí, to je jasný vole". Čo sa nedá povedať o nás, a našej katastrofálnej tvorbe v podobe "Rytmausa", jeho "Sídliskového sna" či hrôzostrašného počinu s podtitulom "Dovidenia ty stará kurva". Až sa za nás hanbím. Aspoň že máme tú "Dolnú v Hornej" respektíve pár dokumentov, lebo by sme sa ani nemali akej slamky chytiť. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Seriály Jana Pachla jsou fajn, a tohle by bylo asi taky lepší jako seriál. V úvodní půlhodině nefunguje takřka nic. Střih je naprosto nepřehledný, všechno je uspěchané. Herecké výkony krom pár výjimek jsou dost zoufalé. Hodně dlouho mi trvalo, než jsem přestal vnímat to, že koukám na herce. Tomáš Jeřábek a jeho ministr, to je dost krok vedle, hodilo by se spíše do komedie. Dvojice policajtů absolutně bez charismatu nebo čehokoliv jiného. Hanzlík tomu taky moc nedal. Čermák je fajn, ale dost mi dojem kazila jeho nedostatečná výška, Radovana jsem v něm opravdu neviděl. Nejlepší byl Bjelac a celkem i Pyško. Obecně mi ale přišlo, že by většině scén slušelo ještě pár pokusů navíc. V průběhu filmu se to vše jakžtakž zlepší a rozjede a nakonec se na to celkem dá dívat. Ale teda nic moc. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Vykreslený portrét českého grázla řemeslným standardem. I když zde žádná překvapivá pointa není, tak příběh se pohybuje v rovině reality. Ve vyprávění do toho elegantně zapadá i zkorumpované prostředí české politické scény. Kterou stranu asi zdejší ministr zastupoval, radši nebudu ani psát. Jistě to víte sami. Těžko říct jestli se mi to líbilo, ale osobně mi to přišlo přinejmenším velmi slušné zfilmované. ()

Související novinky

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

02.06.2016

Ve dnech 30. a 31. května, obohatila program Zlín Film Festivalu 14. ročník konference o filmovém marketingu Duhová kulička. V rámci konference byla také oceněna nejlepší marketingová kampaň k filmu… (více)

Reklama

Reklama