Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Radim Kraviec alias Káčko se vyznačuje vysokou inteligencí a talentem pro dokonalý podvod. Kde jiní sahají po zbrani, on využívá lsti a armády právníků i monstrózního kapitálu. Mrknutím oka okrádá stát o miliardy korun. Je si ale dobře vědom hranice, kterou nesmí překročit. Tou hranicí je fyzická eliminace kohokoliv ze svého okolí. Díky kontaktům na politické scéně chystá Kraviec triumfální majstrštyk - ovládnutí ČEPRA, společnosti kontrolující veškeré zásoby pohonných hmot v republice. Když to vyjde, bude to „obchod" století. Káčka nečekaně zradí jeho pravá ruka, Albánec Dardan Cirkel, který spolupracuje s hospodářskou kriminálkou. Nemožné se stává skutečností. Nepolapitelný tunelář Káčko končí ve vazbě, státu jsou zachráněny miliardy korun. Zatím... Protřelý Kraviec se díky šikovným právnickým kličkám dostává velmi rychle na svobodu. Jeho opatrnost a chladně kalkulující mysl nenávratně mizí. Rozjíždí nelítostnou mašinerii pomsty. Káčko překračuje pomyslnou hranici od finančního zločince k nelítostnému řezníkovi... Gangster Ka zkoumá mechanismus organizovaného zločinu, vnáší světlo do šesti miliardového tunelu a snaží se objektivně ukázat zrod skutečného gangstera. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (490)

Coleator 

všechny recenze uživatele

Gangster Ka překonala má očekávání... Chvílemi se mi dokonce vybavoval seriál Narcos, Čermák hrál svou postavu podobně, jako jeho brazilský kolega postavu drogového krále Escobara... Jen škoda, že je český herecký rybník tak malý a tak se v podobných filmech objevují stále ta stejná jména (viz. Lexa Willis Pyško) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ani si nedokážete představit, jak strašně jsem se na tenhle film těšil. Snad i víc, jak na Příběh Kmotra. Pana Pachla totiž táhl stín filmařského debutanta, který za sebou má zajímavé zkušenosti v České televizi a já musím říct, že i to způsobilo, že jsem se na tenhle film těšil tak moc, jako dlouho na žádnej jinej z naší malé země. Výsledek je pak takový, že to dopadlo přesně tak, jak jsem doufal. Technicky naprosto precizně zvládnutá filmařina, která profesionalitu, kvalitu a velikášství tohoto filmu potvrzuje i díky nádherně nasnímaným leteckým záběrům na okolí. Jediné mínus tohoto filmu pak vnímám v tom, že člověk nezaujatej jakoukoliv českou kauzou na podobné téma, se bude v příběhu hodně ztrácet. I já jsem měl ze začátku co dělat, abych se do příběhu vůbec dostal, což se asi po půl hodině nakonec také podařilo. A můžou za to i herecké výkony, kterým se prakticky nic nedá vytknout. Hynek Čermák vlastně ani nic jiného, než dokonalý herecký výkon, nemohl představit. Každopádně i Predrag Bjelac je další postavou, které si nelze nevšimnout. Jeho charisma z filmu vysloveně teklo. Klobouk dolů. A pak že v Česku nejde natočit velký evropský film. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,V tomhle zkurvenym státě je takovej bordel, nikdo neví kdo koho okrádá! '' --- Věta Kraviece (Čermáka) alias Káčka z filmu nám jasně sděluje o čem tenhle kousek je. A komu vadí fiktivní jména, může si dosadit skutečná s nimiž podobnost je čistě náhodná.. Mrázek, Krejčíř...atd.. Na rozdíl od Expozitury, kde je nám na seriálové ploše polopaticky předváděno j prostředí korupce, podvodů, mafiánů a padlých poldů, jde na to tento film svižně. Jednotlivé podvody Krejčíře jsou ve filmu jen jakýmisi milníky v jeho kariéře, což pěkně koresponduje s vyprávěcí formou příběhu ze vzpomínek jeho hlavní gorily (Bjelac). Film tak pěkně odsýpá a nenudí. Čermáka mám rád a Krejčíře si zahrál s gustem. Samozřejmě, je zajímavé podívat se do obýváku nejznámějšího mafoše ČR, který si získal respekt i ve světě... Ale stejně jako u Příběhu kmotra je mi líto, že se tu věnuje um, peníze a čas na filmování života lokálního gangstera, přitom by mohly vzniknout místo toho jiné zajímavé projekty. Tohle je pro mně zkrátka takové celovečerní Prostřeno, kde tentokráte šmejdíme po vile se žralokem v akvárku a koukáme pod pokličku Krejčířových dobrot. Tři archy pětitisícovek. * * * ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Bjelac výborně, ale označovat Čermákův výkon za "lvový", to bych si netroufl. Jeho postava je naprosto plochá, až na pár výbuchů vzteku a přehlídku vulgarit toho moc ze sebe nedostane. Zajímavé je obsazení Jaromíra Hanzlíka na týraného otce. Čapka jako vyšetřovatel moc nevypadá, stejně tak mi neseděl Pyško jako mafioso. Na druhý díl se ale podívám rád, ačkoliv dokumentarity tu bylo opravdu moc, takhle hraný film vypadat nemá. Tímto způsobem se divák možná leccos dozví, pod kůži se mu to ale nezařízne. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nečakane skvelá a dobre pozerateľná gangsterka made in Czech republic. Prišli sme na to, až aj v našich končinách sa to dá. Možno to chce len šikovného režiséra (to je maličkosť, že?) , dobrý scenár a obsadiť asi menej známe tváre. Koho by zaujímalo vidieť stále tých istých... Najzaujímavejší bol mafián, rozprávač, ktorého hral srbský herec Bjelac. Ja si neviem fakt predstaviť staré známe české tváre ako hrajú gangsterku...Výnimkou je J. Hanzlík v menšej roli. Prekvapila ma V. Svátková, Slovenka s českým menom. Fakt pekná a talentovaná, kde bola doteraz? Hlavný gangster menom Kraviec ma dosť zaskočil, asi trikrát som si scénu, kde sa predstavuje pretočil, či som dobre počul...Moje priezvisko znie takmer rovnako...Výsledok musím pochváliť a teším sa na pokračovanie. 80%. ()

Galerie (127)

Zajímavosti (15)

  • Příjmení hlavní postavy Kraviec (Hynek Čermák), vybral režisér Jan Pachl podle vlastních slov proto, že jméno je odvozené od místa původu Radovana Krejčíře (Těšínsko), kde jsou zpolštěná jména poměrně častá. (zbyshek)
  • Natáčelo se také v JAR a v ČR, konkrétně ve vazební věznici Hradec Králové, v obcích Vonoklasy, Nižbor, Mukařov, v hotelech Prague a Expo. (M.B)

Související novinky

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

02.06.2016

Ve dnech 30. a 31. května, obohatila program Zlín Film Festivalu 14. ročník konference o filmovém marketingu Duhová kulička. V rámci konference byla také oceněna nejlepší marketingová kampaň k filmu… (více)

Reklama

Reklama