Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Radim Kraviec alias Káčko se vyznačuje vysokou inteligencí a talentem pro dokonalý podvod. Kde jiní sahají po zbrani, on využívá lsti a armády právníků i monstrózního kapitálu. Mrknutím oka okrádá stát o miliardy korun. Je si ale dobře vědom hranice, kterou nesmí překročit. Tou hranicí je fyzická eliminace kohokoliv ze svého okolí. Díky kontaktům na politické scéně chystá Kraviec triumfální majstrštyk - ovládnutí ČEPRA, společnosti kontrolující veškeré zásoby pohonných hmot v republice. Když to vyjde, bude to „obchod" století. Káčka nečekaně zradí jeho pravá ruka, Albánec Dardan Cirkel, který spolupracuje s hospodářskou kriminálkou. Nemožné se stává skutečností. Nepolapitelný tunelář Káčko končí ve vazbě, státu jsou zachráněny miliardy korun. Zatím... Protřelý Kraviec se díky šikovným právnickým kličkám dostává velmi rychle na svobodu. Jeho opatrnost a chladně kalkulující mysl nenávratně mizí. Rozjíždí nelítostnou mašinerii pomsty. Káčko překračuje pomyslnou hranici od finančního zločince k nelítostnému řezníkovi... Gangster Ka zkoumá mechanismus organizovaného zločinu, vnáší světlo do šesti miliardového tunelu a snaží se objektivně ukázat zrod skutečného gangstera. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (490)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Filmařsky i režijně určitě nadstandardní, způsob vyprávění je ale hlavně na začátku trochu nešťastně chaotický a chvilku trvá, než se divák zorientuje a také, než dostane Káčko konečně slovo. Film by mohl být o něco více polopatický, protože pro člověka, kdo Krejčířův příběh příliš nesledoval, to není úplně vhodně podané a často se ve filmu trochu nepřehledně skáče a unikají souvislosti. Hynek Čermák ale válí, stejně tak Igor Karkarov... eeeh, tedy Predrag Bjelac. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Poctivá práce. Možná až moc. Pachl si dával tak velký pozor, aby mu do sebe všechno zapadalo, že zapomněl na postavy. Teď tím nemyslím Káčka a jeho srbskou pravou ruku, ale především policisty, kteří stáli proti němu. Oproti gangsterovi, jehož charakteru byl věnován poměrně velký prostor, jsem se o kriminalistech nedozvěděl nic jiného než to, že jsou to policajti, což je pro potřeby filmu nedostatečné. Nehledě na to, že Čapka s Žákem tvořili silně necharismatickou dvojku. Naproti tomu Čermák je tady v životní formě a Bjelac je přesně takový, jaký má chlap pro špinavou práci být a i když jsou to oba hajzlové zlodějský, člověk má tendence jim fandit. Co se týče ukázky podsvětí v jeho několika odstínech, tak s tím jsem absolutně neměl problém, stejně jako s předvedením provázanosti zločinců s nejvyššími politickými špičkami, přičemž mě bavila postava politika, která dohromady mixovala buldozera Jyrku a křišťálově čistého Standu. To se povedlo. Stejně jako celý film. Mouchy sice má, ale i tak patří k našim nejlepším porevolučním kriminálkám. 85% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ani si nedokážete představit, jak strašně jsem se na tenhle film těšil. Snad i víc, jak na Příběh Kmotra. Pana Pachla totiž táhl stín filmařského debutanta, který za sebou má zajímavé zkušenosti v České televizi a já musím říct, že i to způsobilo, že jsem se na tenhle film těšil tak moc, jako dlouho na žádnej jinej z naší malé země. Výsledek je pak takový, že to dopadlo přesně tak, jak jsem doufal. Technicky naprosto precizně zvládnutá filmařina, která profesionalitu, kvalitu a velikášství tohoto filmu potvrzuje i díky nádherně nasnímaným leteckým záběrům na okolí. Jediné mínus tohoto filmu pak vnímám v tom, že člověk nezaujatej jakoukoliv českou kauzou na podobné téma, se bude v příběhu hodně ztrácet. I já jsem měl ze začátku co dělat, abych se do příběhu vůbec dostal, což se asi po půl hodině nakonec také podařilo. A můžou za to i herecké výkony, kterým se prakticky nic nedá vytknout. Hynek Čermák vlastně ani nic jiného, než dokonalý herecký výkon, nemohl představit. Každopádně i Predrag Bjelac je další postavou, které si nelze nevšimnout. Jeho charisma z filmu vysloveně teklo. Klobouk dolů. A pak že v Česku nejde natočit velký evropský film. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nakonec dám raději silné tři místo slaboučkých čtyř hvězd. On ten film je dobře natočen, ke kameře, výpravě, nasvícení, hereckým výkonům nemám připomínek. Naopak na české poměry je to v tomto ohledu nadprůměrné. Ale vadí mi styl obšlehnutý z Raplů a Cirkusů Bukowski, a také v podstatě glorifikace totálního hajzla - navíc podle pohádkáře Kmenty, který si fakta přizpůsobuje tak, aby seděla do jeho teorie, ne že pojme všechna fakta a vytvoří z nich vycházející závěr padni, komu padni. Ale je fajn, že aspoň chvílemi je film taková přetahovaná, že ne vždy má navrch jen jedna strana, ačkoliv něco jako příběh nebo něco jako zápletka či katarze u sledu historek samozřejmě nelze čekat. Vadí mi i častý voice over - tohle má vysvětlovat obraz. A je fakt, že si film pro sebe krade Predrag Bjelac, bez kterého by to celé bylo laciné jak detektivní seriál České televize a kterému se stačí jen podívat, a je v tom vše. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Denně sledujeme ve zprávách, jak je ten svět prolezlý špínou a korupcí. Když pak nad nějakým „podnikatelem“ zlomí i obhájce hůl a pobyt za mřížemi je neodvratný, máme z toho upřímnou radost. Takoví prostě jsme. Nadávání na poměry, které u nás panují, se stalo už jakýmsi folklórem. Ve filmu to máme rádi jakbysmet. Když to tudíž nějaký poměrně mladý dravec za kamerou zabalí do svižného kabátu, předloží několik průstřelů hlav, kufrů plných peněz i odhalených hrudníků, divák je vesměs spokojený. Ten český zvlášť. Jenže většinou to pokazí hodně mizerné dialogy a pitomé situace. Politické thrillery holt u nás moc neumíme. Respektive mě osobně žádný nijak zvlášť nenadchnul. Tady je to jiné. Život Radovana Krejčíře asi není třeba nějak pitvat. Náš „jiný“ hrdina se jmenuje Radim Kraviec. Je to osobité hovado, které je extravagantní, buranské, přesto inteligentní, manipulátorské, původně moravské, přitahující prsatou playmate s hudebním talentem a (ne)zdravou sebejistotou oškubat každého, jenž se nabízí. Vyvázne z pokusu o likvidaci a jeho moc sílí. Jenže rodinná tragédie a pobyt za mřížemi v něm rozdmýchají i instinkty mstitele. Takže jeho oddaný zabiják začne leštit bouchačku. Námět je fajn, dialogy netahají za uši, pocit trapnosti nevzbuzují, děj je přehledný. Jen role vypravěčů ruší. Autoři si jinak nicméně nepomáhají okatými berličkami, nevyužívají laciná gesta nebo okázalé machrování a ramena. Hynek Čermák je naopak dělat může, protože mu tenhle gangster sakra sednul. Jemu a režisérovi Janu Pachlovi (včetně scénáře) patří slušivé uznání. Navíc bacha: je to české!! :-) I proto dám ty lehce přepálené čtyři hvězdy. ()

Galerie (127)

Zajímavosti (15)

  • Aby bylo dosaženo autenticity, filmaři úzce spolupracovali s policejními vyšetřovateli. (jenik71)
  • Zbraně použité ve filmu byly Vzor 58, Scorpion vz. 61, brokovnice Remington 870 a samopal MP 5. (K98)
  • Všechny zahraniční scény byly natočeny na Kanárských ostrovech. (zbyshek)

Související novinky

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

02.06.2016

Ve dnech 30. a 31. května, obohatila program Zlín Film Festivalu 14. ročník konference o filmovém marketingu Duhová kulička. V rámci konference byla také oceněna nejlepší marketingová kampaň k filmu… (více)

Reklama

Reklama