Reklama

Reklama

Osm hrozných

  • USA The Hateful Eight (více)
Trailer 2

Několik let po občanské válce se zasněženými kopci Wyomingu řítí dostavník. Veze se v něm John Ruth (Kurt Russell), lovec lidí, známý také jako „Kat", a Daisy Domergueová (Jennifer Jason Leigh). Jeho čeká odměna, vypsaná na její hlavu, ji soud a oprátka. Po cestě potkají dva muže – majora Marquise Warrena (Samuel L. Jackson), bývalého vojáka, ze kterého se také stal obávaný lovec lidí a Chrise Mannixe (Walton Goggins), jižanského odpadlíka, který o sobě tvrdí, že je novým šerifem ve městě, kam mají všichni namířeno. Když jim silná vichřice zabrání pokračovat v cestě, rozhodnou se hledat útočiště v dřevěnici u Minnie, která je oblíbenou zastávkou dostavníků. Ve dveřích je však nevítá majitelka, ale několik cizinců, kteří se rozhodně netváří přívětivě. Nad horským průsmykem zuří sněhová bouře a osm pocestných začíná tušit, že se do města asi nedostanou... (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (2 105)

ghatos 

všechny recenze uživatele

/Komentář je vulgárnější, ale psát spisovně o takovém hovadském výtvoru nejde./ Primitiv z videopůjčovny se sexuální úchylkou pro černochy představil svou osmou honírnu v horách. Několik herců a x diváku si přišlo podráždit své pohlavní orgány do chrámu ubohosti. Divadelní představení o několika jednáních, které nemělo žádné vyznění, ani závěr ukázalo, jak nejpřeceňovanější kokot (ne řežisér, kokot) na světě s*re do huby svým vlastním obdivovatelům. Vážně jste takový idioti bez kritického myšlení, kteří za každou cenu adorují zfetovaného hňupa? 21%. PS: Celá tahle s*ačka je o nenaplněné sexuální touze Quentina Tarantina. Chtěl by kouřit černé č*ráky. Jeho slabost pro Samuel L. Jacksona je veliká. Jak rád by lízal jeho koule. ()

mandlova 

všechny recenze uživatele

Rozčarování. Slabé 3*... Celkový dojem - Agathiných 10 malých černoušků na tripu za Identitou (2003). Tak přemrštěná stopáž, debilní dialogy (Lincolnův dopis 10x dokola) promrhaný luxusní kinomateriál i Morricone (jediná hudebně dokonalá scéna byla na začátku s šestispřežím a dostavníkem) - nemůžu si pomoct, ale k Tarantinovým filmům mi sedí nejvíc jeho 'vlastní' retro výběr hudby. Jediný vyzdviženíhodný a celou dobu snesitelný byl Kurt, nepochopila jsem vůbec nutnost obsazení Polena Tatuma a Tim Roth byl téměř doslovnou kopií Ch.Waltze - zkombinovaný vzhled, mimika i dikce z Djanga!!! Asi už začínám být unavena tou přemrštěnou krutostí a opakujícími se schematy...? ()

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele

Je pro mě čím dál tím těžší mít na tyhle filmy jasný názor. A po pravdě mi začíná připadat, že nejsem jediný, kdo se v tom svém světě trochu zamotal. Nebo možná bude přesnější - utopil v krvavých sračkách. Nevadila by rozvleklost a úmornost, dialogy jsou opět vynikající, vtipné a s provokativním přesahem. Uznání zaslouží kritika "lži v boji za svobodu" mezi Severem a Jihem, kdy jsou v podstatě obě strany absolutně stejně nemorální. Vadí mi ale, že je to ve své ostré zkoušce míry diváckého vkusu vlastně dost lehkovážné a výrazově stále povrchnější. Tarantino se chce hlavně bavit a je mu celkem jedno, jaké kroky podnikne a jak to bude působit. Pár vymazlených scén, kde to explicitní násilí beru (třeba Tichá noc, ale většinou v doprovodu úžasného Morriconeho), ale zase ty zbytečné hektolitry krve, prasárny a ostatně i žánrové mixy - a pro co, proboha? Vyšumí to, regulérně. Je to obyčejná "Tarantino trade mark", bez nutnosti, a to už mě nějak úplně nebaví. Sorry. ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Taková klasická Tarantinovka se vším všudy, jenom s trochu míň sprostým kletím a větším spekulováním o socioekonomických problémech konce 19. století v USA :) 80 %, bavilo a nemohl jsem se od toho odtrhnout. ()

Darill 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyl fanoušek Tarantina, ale tohle považuju za jeho dno. Veškerý humor se smrsknul na "někdo zvrací" a "někdo je zapatlanej od hnusu" jak ze Scary Movie a to všechno je bohatě zasypáno (jak američané říkají) N-wordy. Protože Samuel je černoch na divokym západě. Rozumíte?! Hahaha... ()

mirec88 odpad!

všechny recenze uživatele

Fuj! Tuna to násilie bolo fakt hnusné. Je to jednak strašne dlhý film, nudný a strašne hnusný. A ten koniec o ničom. Tarantino by sa mal zamyslieť nad sebou, čo vlastne tvorí. Ďakujem, Tarantino ma ďalej utvrdzuje v tom, že okrem Pulp Fiction nevytvoril nič pre mňa. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Quentin mal niekedy na viac ako na takúto inscenáciu z jednej miestnosti a jedného dostavníka. Tradične nezabudol na svoju posadnutosť násilím a krvou, tentokrát to „povýšil“ až na (často úplne zbytočné) násilie na ženách. A tiež prejavil svoj obdiv k bájnym lovcom ľudí zo starého divokého západu. Prvé dve hodiny bolo divácke utrpenie z tých jalových rečí, v poslednej hodine sa už niečo dialo. Nič príjemné, ale aspoň to vo mne vyvolalo zvedavosť, aký bude výsledok krimi zápletky a kto vlastne prežije. Priemerný film s nadpriemernou dĺžkou. ()

mkubalikova 

všechny recenze uživatele

Na mě to funguje, dokonalý scénář, dokonalé dialogy, dokonalá atmosféra a ta Morriconeho dokonalá hudba do toho sedne jak zadek na hrnec. Zkrátit to ale o 20 minut, tak by se vůbec nic nestalo a napálila bych maximum. 😏 90% ()

ganz 

všechny recenze uživatele

Při srovnání s Reservoir Dogs tento počin bohužel dost pokulhává. Ačkoliv jsou dialogy podle očekávání poměrně na úrovni, tak občas prostě nefungují a jsou o ničem. Navíc je to přehnaně dlouhé na to, kolik se toho vlastně v celém filmu stane. Ačkoliv tedy nejde o špatný film a jeho shlédnutím nic nepokazíte, tak si film podle mě už znovu nepustíte. Čekal jsem od Tarantina mnohem, mnohem víc. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Jedna chata, osem mužov a rôzne pohnútky k činom. Herecké obsadenie: Vo filme sa nachádza celý ansámbel hercov, ktorých si Tarantino vedie z filmu do filmu lebo jednoducho znamenajú kvalitu. Najviac som si ale išiel Samuela a jeho príbeh s generálovým synom. Prevedenie: Quentin je jednoducho majster dialógov, čo nám už dokázal v nejdenom filme a tento teda nie je výnimkou. Keď si k tomu zoberieme že celý film sa odohráva v chate a v koči tak je tu zahrané ozaj veľké divadlo s ozaj malým gašparkom. Pocity: Hltal som z filmu každú vetu. Nenormálne sa mi páčia tieto brutálne zvraty a to je aj dôvod prečo Quentinovi tak fandím. Pridaná hodnota: Film sa právom zapisuje do dejín modernej kinematografie a je možné sa na neho pozrieť aj viac krát a stále si z neho niečo zobrať. Bavilo po celú nekonečnú 210. minútovú stopáž. 92% ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Vyhořelý Tarantino, ale jako fest! V jádru obyčejná tv povídka roztažená na tři hodiny?!!! Tarantina vždycky obdivuji, že je to jediný filmař, který dokáže natočit 10ti minutový dialog, aniž by nudil. Tady už to bohužel neplatí. Utahané prázdné dialogy o ničem. Ta urputná snaha být tu za každou cenu tím typickým Tarantinem úplně bije do očí. Až to vypadá, jako by to točili jeho fanoušci, kteří se ho snaží napodobit a hrozně jim to nejde. Jako člověk, skládající hudbu, vím, že jsou dny, kdy vám melodie lezou do hlavy jen tak mimoděk, stejně tak ale někdy sedíte před tím klavírem, či kytarou a prostě nejste schopni složit ani pár tónů. A takhle přesně seděl Quentin před prázdným papírem a zoufale tam něco naflákal. Takže čistě pro příklad, postava má třeba sdělit ostatním větu: "Nerozhoduj se a udělej to hned, ať toho pak nelituješ !", což typově vypadá asi takto: "Hele chlapi, když tu tak sedím a koukám na tohle ovoce, tak jsem si vzpoměl, jak jsem kdysi dostal krásné červené jablko. Fakt bylo krásně červené. Nebylo ani zelené, ani žluté, ale zkrátka nádherně červené jako sukně tety Rózy. A já nevěděl, jestli se mám zakousnout, nebo si ho nechat na druhý den. Věřili by jste tomu?" "Já jo." "A ty?" "Já taky." "A ty mi povíš co?" "Jo, když to takhle říkáš, tak já bych tomu taky věřil." "No to je super chlapi, že tomu věříte, protože já sám sem tomu skoro nevěřil. A když tak koukám na to jablko, co je nádherně červené jako sukně tety Rózy, tak jsem ho leštil, jako svoje dlouhý negerský péro a jak bylo kluzký, tak mi vyklouzlo z ruky, spadlo na zem a potlouklo se. Najednou jsem na něj přestal mít chuť.... " A takhle se to vleče celý film. A to je prej ještě extended version. Tak to tam asi rozebírá i původ jablka? Dalším průserem byl herec, co hrál šerifa. Nevšiml jsem si, že by v jiných filmech hrál špatně, ale tady to byla vysloveně katastrofa. Jako kdyby ho vedl Stanley Kubrick. Přesněji řečeno, tak jak mluví postavy v Olověné vestě, nebo Jack Nicholson v Osvícení. To není ani civilní, ani filmové hraní, ale divadelní přehrávání. Úplně mě to iritovalo. Tady bude český dabing asi lepší volba. A to Tarantinovo neustálé negr sem, negr tam... už to fakt nebaví. Ani ty kapitoly se nesnažil nějak vypointovat. Bezbřehé courání se odnikud nikam. Pár geniálních věcí by se tam našlo, ale to máte jako když nějakou luxusní omáčku, které máte všehovšudy dvě polévkové lžíce, zředíte třemi litry vody... Když si odmyslím, tu hezkou kameru a hudbu, tak je to jeden z jeho nejslabších filmů. Přitom jsem se na to tak těšil, dokonce jsem rok čekal, než napadne hromada sněhu, aby to mělo tu správnou atmosféru. Fakt. Za okny hromada sněhu a vánice, ale nepomohlo. Jak říkám. Totální vyhoření. ()

Ementaler86 

všechny recenze uživatele

Příběh, odehrávající se dohromady na dvou místech, jehož závěr je asi to nejbrutálnější, co ze sebe Tarantino doposud vypotil. Nejvíc tomu přidává ta čistá radost v Jacksonových a Gogginsových očích při věšení Daisy. Pokaždé, co si budu chtít poslechnout nějaké ty historky o černých čurácích v bílých pusách, vím po čem sáhnout. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Jo bejt Tarantino a dostat prachy na co si řeknu, to musí bejt super. Z filmu to taky čiší na všechny strany, jeho manýristické vycizelované scény a dialogy jsou místy opravdu ikonické, to se musí nechat. Nádherné záběry a širokoúhlé snímání je opravdu podívaná, která stojí za to. Ovšem ta šílená stopáž, kdy hodinu čekáte na typickou závěrečnou vyvražďovačku, a ona přijde až za další hodinu kovbojského filozofování o životě a smrti prokládáného detailními záběry na krvavé ksichty flusající zuby a tabák...To je opravdu jen pro skalní fandy. Budování atmosféry a nálady kvůli v podstatě jednoduché zápletce, která není navíc nijak překvapivá, je neuvěřitelně zdlouhavé. Herecky ovšem velmi dobré, Jackson opět nezklamal, a ani ostatní role nejsou obsazeny zle. Možná až na v závěru se ze sklepa vynořující horní polovinu Chaninga Tatuma, tam se ale dá uznat, že neměl moc prostor. Ve výsledku jsem ovšem opravdu zklamán, zda je to spíše tím, že jsem nedostal co jsem chtěl, než klesající kvalitou Tarantinovy tvorby, nemohu posoudit. ()

Almásy 

všechny recenze uživatele

absolútne exkluzívna filmárska lahôdka. počnúc prvými zábermi s dokonalým Morriconem, až po do dokonalosť dotiahnuté Gaunerovské finále, na ktoré sa Tarantino chystal od tej geniálnej scény v Bastardoch. maestro dospieva a je to vidno nielen v trpezlivejšom tempe ale aj v postavách. od určitého momentu sa od toho prosto nedajú odtrhnúť oči. ()

Lektor 

všechny recenze uživatele

Vtahující konverzačka s překrásnou hudbou a kamerou, které jednoznačně vévodí kapitola čtyři, pět a chutné gore finále. Místy utahaná věc s "jakoby obsahem o něčem", místy skvost. Tarantinův celkově možná né tak úplně top zářez, ovšem na film všeobecně pořád hodně nadprůměrná věc. Po druhé projekci větší spokojenost. ()

Wbcko 

všechny recenze uživatele

Drama plné dialogů, až divadelního typu, leděné přesně do Tarrantinova klasického stylu, které stále funguje a baví. Ano dočkáme se opět spousty krve, negrů, bitches a S.L. Jacksona. Přestože, s ničím ze zmíněného nemám problém, právě Jacksonova sexuálně ladená historka byla silné kafe i pro mne. Přes hrozivou stopáž jsem se bavil a film mě udržoval v napětí po celé tři hodiny. Jen si řikám, jestli neni pro Tarrantina čas posunout se o kousíček dál. Ano, tenhle styl mně (a milionum lidí) sedí, na druhou stranu je to stále tak trochu to samé do kolečka. Forma zůstává naprosto stejná, mění se akorát příběh. Prvky, které byly možná před deseti lety šokující dnes už asi nikoho nepřekvapí. Ocenil bych trochu odvahy a osvěžení. Pokud se nedočkám, na další film asi půjdu znovu. Protože je to pořád dost velká zábava a tenhle rukopis mám vlastně rád. ()

VooDoom 

všechny recenze uživatele

Příběh je, na můj vkus, velice jednoduchý. Člověk musí počítat s tím, že jde na Tarantina, takže hanobení dlouhých dialogů, hodně krve, dlouhá stopáž (je to prostě Tarantino :-) ) , je zbytečné. Lidi, běžte radši na jiný film, pokud se Vám výše zmíněné věci nelíbí. Byl jsem zklamaný z hudby, ale pokud to budu chápat, jako celek, tak se k filmu hodila. Není to Django, asi jsem očekávál nějaký ten drsný ,,negerský rap,, při střílení do hlavy velkého mexikánce. :-) Každopádně, herecké výkony jsou na jedničku, odvážil bych se napsat, že Tarantino natočil film s mnoha malými filmy uvnitř. V jedné kapitole je více humoru, podruhé je více krve a dlouhých záběrů a potřetí si už třeba říkáte, jestli už toho není hodně. Všeho s mírou, uvidíme, s čím přijde příště. Slabší čtyři * Viděno 15.01.2016 v Brně , Olympie ()

iantomasik 

všechny recenze uživatele

The Thing na divokém Západě. Okořeněná moudrem o síle vyprávění a lidské nátuře a přístupu ke spravedlnosti. Divácky určitě o něco méně vděčnější Tarantinův film, ale ta osobitost a svoboda! V určitých ohledech je to jeho umělecky nejzdařilejší dílo, ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Klasický Tarantino, spousta keců a spousta krve. Kecy nejsou sice až tak zábavný, ale neuspaly mě, akce je výživná a film postupně nabírá grády. Líbilo se mi to. Russell super, Leight super a Goggins taky super. ()

Jillian 

všechny recenze uživatele

Tarantinove filmy su specificke tym, ze uz pred zaciatkom filmu je divakom jasne, ze vsetky alebo aspon vacsina postav umrie. Otazne je iba ako velmi krvavo. V tomto smere ziadne sklamanie. Bez ohladu na to ako velmi kvalitny je film aj po hudobnej, scenaristickej, kamerovej a ostatnych strankach, vsak musim jednoducho a neodborne povedat ze som sa miestami nudila. Ziadny z jeho filmov som nevidela iba raz, pri tomto to ale tak asi ostane. Film tak isto hodnotim ako neumerne dlhy v pomere k jeho pointe/pribehu. ()

Související novinky

Zemřel Ennio Morricone

Zemřel Ennio Morricone

06.07.2020

Z Říma dnes dorazila velice smutná zpráva pro svět filmu a hudby. Ve věku 91 let nás opustil legendární hudební skladatel Ennio Morricone. Zemřel v římské klinice v noci z neděle na pondělí na… (více)

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Tarantino ulovil další hvězdy

Tarantino ulovil další hvězdy

09.05.2018

Jak určitě víte, v srpnu 2019 jde do kin devátá tarantinovka. Once Upon a Time In Hollywood se točí kolem televizního herce a jeho kaskadéra, kteří v roce 1969 zachraňují svoje kariéry. Ve vedlejším… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama