Reklama

Reklama

Osm hrozných

  • USA The Hateful Eight (více)
Trailer 1

Několik let po občanské válce se zasněženými kopci Wyomingu řítí dostavník. Veze se v něm John Ruth (Kurt Russell), lovec lidí, známý také jako „Kat", a Daisy Domergueová (Jennifer Jason Leigh). Jeho čeká odměna, vypsaná na její hlavu, ji soud a oprátka. Po cestě potkají dva muže – majora Marquise Warrena (Samuel L. Jackson), bývalého vojáka, ze kterého se také stal obávaný lovec lidí a Chrise Mannixe (Walton Goggins), jižanského odpadlíka, který o sobě tvrdí, že je novým šerifem ve městě, kam mají všichni namířeno. Když jim silná vichřice zabrání pokračovat v cestě, rozhodnou se hledat útočiště v dřevěnici u Minnie, která je oblíbenou zastávkou dostavníků. Ve dveřích je však nevítá majitelka, ale několik cizinců, kteří se rozhodně netváří přívětivě. Nad horským průsmykem zuří sněhová bouře a osm pocestných začíná tušit, že se do města asi nedostanou... (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (2 105)

Tribe 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem od toho skoro nic a dostal jsem úplně všechno! Jen ta hudba mohla být lepší, i přes to mě to bavilo o chlup víc než Django. ()

ekzorcist 

všechny recenze uživatele

Dlhšie som nevidel žiadny Tarantinov film, no po zhliadnutí osmičky môžem povedať, že rukopis tohto šialenca sa nemení. A tým myslím, že už nevie prekročiť svoj tieň. Myslí si o sebe zrejme, že môže natočiť hocičo, lebo je Tarantino... Ukecané pasáže (á la AUTO ZABIJAK) sú miestami fakt nudné, predvídateľné a nasilu provokujúce. Celý scenár je niečo medzi epizódou Poirota, logickou hádankou a absurdnými vymyslenými historkami od piva. Násilné scénky ujdú a nechýba im čierny (v tomto filme doslova) humor, ALE je to zbytočne dlhé, Morriconeho hudba sa v celku stráca a film vo mne zanechal málo... ()

hufnagel 

všechny recenze uživatele

Majster sa nezaprie,je tam veľa ukecaných dialógov,avšak dôležitých pre celý obraz filmu a na záver divoké krvavé finále ako sa patrí.Samuel L. Jackson drží westernové opraty pevne v rukách a sekunduje mu vynikajúci Kurt Russell a Jennifer Jason Lee.Dostali ma tie dvere na hostinci. ()

Rian_witcher 

všechny recenze uživatele

Bezvadné charaktery postav a skvělé výkony pánů herců utopené v nesmyslně překombinovaném scénáři a zbytečně krvavých efektech. ()

anarya 

všechny recenze uživatele

Po Djangovi obrovské zklamání. Pořád je to samozřejmě lepší než průměr, ale u Djanga jsem se nenudila ani minutu. Hateful eight má až moc abstraktní myšlenku, nevtahuje diváka do děje - bylo mi jedno, kdo koho zabije, nikdo mě z nich v podstatě nezajímal, ani jejich úžasné příběhy. Kdyby to nebylo tak dlouhé, možná by to bylo lepší. Co stojí za to: soundtrack a scéna s kávou. ()

RKBoy 

všechny recenze uživatele

Kto čakal druhého Djanga,bude sklamaný.Tarantitov podpis je poznať od úvodu , masakru a prvého výstrelu sa dočkáme až po vyše hodine a pol ale stojí zato.Dosť užívatelmi práve prvá polka filmu nudná mne prišla najlepšia..zábavné ,trefné dialogy mnohokrát aj o ničom ale tak zaujímavo napísané ,že som sa ani na chvílu nenudil..film je svojim sposobom divadelná hra, 9(10) postáv zavretých v jednej chajde pokecáva ,popíja čajík ,dej sa pomaly posúva k onomu osudnému odhaleniu prečo je tá kobyla s prízvukom bezzubej čiernej "občanky" republiky Slovenskej/Českej tak doležitá. Mr. L. Jackson klasika (a tým myslím úžasný) , za mňa ale najlepší výkon (alebo minimálne postava) Walton Goggins..už len ten jeho akcent a predlžovanie slov ma dostávalo. určite nie najlepší Tarantino ale do top5 sa vojde. ()

BlueNeon81 

všechny recenze uživatele

Tarantino sa opäť vytiahol. Nádherná westernová konverzačná kriminálka, natočená takmer ako divadelná inscenácia. Perfektný film od začiatku až po koniec. Páčilo sa mi zoznámenie s postavami a skvelé dialógy, vďaka ktorým sa film posúval ku grandióznemu finále. Celé to umocnil takmer 50 rokov nevyužívaný ultraširokouhlý formát, hudba Ennia Morriconeho a samozrejme herecký koncert všetkých zúčastnených. Že to trvalo takmer 3 hodiny? No a čo? Že sa začalo "niečo" diať až v druhej polovici filmu? No a čo? Tarantino to celé tak famózne pripravil, že som mu to opäť zožral aj s navijákom. A tak môžem s kľudom povedať, že zase zabodoval. ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Tak jako Tarantino asi nikdy nenatočí špatný film. Ale už by se mohl vybodnout na 3 hodinový westerny a natočit nějakou výživnou gangsterku. Osm hrozných má naštěstí několik trumfů, které nám pomáhají přežít těch prasáckých 182 minut: báječný Samuel L. Jackson v hlavní roli, pěkná hudba od Enia Morriconeho, solidní příběh, povedené dialogy i Tarantinovsky krvavé scény, které vymalovaly kečupem celý srub od podlahy až ke stropu. Stačilo ale vzít nůžky, vystříhat alespoň půl hodiny a mohlo to být dokonalé. Po roce jsem si to dal znovu a doplnil pátou hvězdu. Tak jako u většiny Tarantinových filmů, je to láska až na druhý nebo třetí pohled... ()

MorraEddie 

všechny recenze uživatele

Tuhle Tarantinovku řadím hoooooodně vysoko. Jestli totiž na Tarantinovi něco miluju,jsou to právě ty dialogy. Tohle ten šílenec prostě umí a Osm hrozných nám jich servíruje požehnaně,díky bohu. O nudě nemůže být vůbec řeč. Nebyla jediná chvilka kdy bych se podíval na hodiny,nebo se nějak rozptýlil. Celou tu dobu jsem se nechal unášet tímto mistrovským dílem a také skvělou hudbou. Co se herců týče tak nemám co vytknout, snad jen,že bych Tima Rotha nahradil Waltzem. Nic proti němu,protože zahrál skvělé,ale já si prostě celou dobu říkal,že ta postava je šitá právě pro Waltze. Nezbývá než se těšit na další Tarantinův film,protože tímto mě jen utvrdil v tom,že je to prostě mistr ve svém oboru,který se jen občas trefí vedle. ()

topvideo 

všechny recenze uživatele

Lincoln si písal so všelikým. Samuel nosí jeho list ako bibliu pri sebe, popritom nám porozpráva veľa zaujímavého. Žeby bol teplý alebo nenávidiaci južanov až do takej miery, že musel to dať pocítiť za každú cenu bielym? Lincoln si písal so všelikým... 90% ()

FOndra 

všechny recenze uživatele

Řemeslně dokonalé. Tarantinovy hlášky nechybí. Po hitovkách jako je Django nebo Pancharti je to lehké zklamání. První třetina filmu dost velká nuda. Ani hlášky to nezachrání. Očekávání byla o dost větší .... ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Tarantinovi filmy mám rád především kvůli jejich nevypočitatelnosti. Osm hrozných je dalším takovým, nevypočitatelným filmem. I když vcelku rychle utíká, neškodilo by ho trochu prostříhat a zrychlit. Vydržet 3 hodiny není jen tak, a spánek je svině... ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Klasická tarantinovská sračka! Dlhé kecanie a príbeh žiadny. Jediné čo drží sfetovaného režiséra na scéne sú jeho úchylní fanúškovia. ()

the.trooper 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se vydal v předstihu před ostatními, na předpremiéru v Lucerně. Jakmile jsem vstoupil do foyer kina, ucítil jsem silné deja vu. Úplně ten samý pocit jako když jsem v lednu 2013 kráčel na premiéru Djanga. Cítil jsem se rozpoložený názory, vždyť na rottentomatoes dostala osmička jen něco nad sedmdesát procent. Z míry a rozpoložení mě vyvedla hned úvodní znělka Tarantinova eposu. Položil jsem se do sedačky a dalších 181 minut stopáže, jsem nebyl schopen vydat slova. Nevídaná filmová podívaná, narážky na starší Tarantinovky, ostrý jazyk, nebývalá magořina. Když tak o tom zpětně přemýšlím, tak jen hudba se mi zdála málo použitá. 98% ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Tak po deštivém prosinci nám několik dní před premiérou "osmi", nebo více hrozných, začalo sněžit i v Česku. Asi pro lepší vnímání atmosféry zasněženého Wyomingu. Necelé tři hodiny pak strávíte v dostavníku a jedné dřevěné boudě. Hned na začátku si tipněte kdo přežije. I když je to po celou dobu docela dost ukecaný, tak mě to bavilo. Cesta dostavníkem byla ukrácená občasným loktíkem do ksichtu Daisy, který pak vypadá jako naklepaný biftek. Při dialozích v boudě můžeme pokračovat v tipování, kdo je vlastně kdo. Quentinovo obvyklé finálové maso nám vše objasní a dobrým odhadcům i potvrdí. Zápory: hudba nějak zanikla, očekával jsem o hodně víc. ()

Související novinky

Zemřel Ennio Morricone

Zemřel Ennio Morricone

06.07.2020

Z Říma dnes dorazila velice smutná zpráva pro svět filmu a hudby. Ve věku 91 let nás opustil legendární hudební skladatel Ennio Morricone. Zemřel v římské klinice v noci z neděle na pondělí na… (více)

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Tarantino ulovil další hvězdy

Tarantino ulovil další hvězdy

09.05.2018

Jak určitě víte, v srpnu 2019 jde do kin devátá tarantinovka. Once Upon a Time In Hollywood se točí kolem televizního herce a jeho kaskadéra, kteří v roce 1969 zachraňují svoje kariéry. Ve vedlejším… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama