Reklama

Reklama

Osm hrozných

  • USA The Hateful Eight (více)
Trailer 1

Několik let po občanské válce se zasněženými kopci Wyomingu řítí dostavník. Veze se v něm John Ruth (Kurt Russell), lovec lidí, známý také jako „Kat", a Daisy Domergueová (Jennifer Jason Leigh). Jeho čeká odměna, vypsaná na její hlavu, ji soud a oprátka. Po cestě potkají dva muže – majora Marquise Warrena (Samuel L. Jackson), bývalého vojáka, ze kterého se také stal obávaný lovec lidí a Chrise Mannixe (Walton Goggins), jižanského odpadlíka, který o sobě tvrdí, že je novým šerifem ve městě, kam mají všichni namířeno. Když jim silná vichřice zabrání pokračovat v cestě, rozhodnou se hledat útočiště v dřevěnici u Minnie, která je oblíbenou zastávkou dostavníků. Ve dveřích je však nevítá majitelka, ale několik cizinců, kteří se rozhodně netváří přívětivě. Nad horským průsmykem zuří sněhová bouře a osm pocestných začíná tušit, že se do města asi nedostanou... (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (2 105)

sun.eagle 

všechny recenze uživatele

Tarantino od nepříjemného zklamání s Grindhousem každým filmem překonává ten přechozí. Pancharti, ještě lepší Django a teď ještě lepší The Hateful Eight. I přes tu docela šílenou délku jsem se ani na sekudnu nenudil. Vše co čekám od Tarantinovky tam bylo a já jsem nadšený ze skvostného filmového zážitku. ()

Tempter 

všechny recenze uživatele

Zklamání - neskutečná nuda, nenápaditost mylně vydávaná za rukopis, absence jakéhokoliv překvapení či scenáristické invence, mlácení prázdné slámy, účelové vulgarismy a násilí, béčkový horror na závěr, zaštiťování se "legendami", herci hrající herce atd. atd., prostě vymačkaný citrón bez šťávy a vykrádání sama sebe, Myslím, že Quentin by potřeboval pořádnou dovolenou a trošku popřemýšlet o tym, jestli by v životě nestálo za to zkusit i něco nového, když už teda jako rejža dosáhl té tak kýžené a "všemi" adorované "geniality"... Pár postřehů závěrem: Scénář: Ivan Mládek a F.R. Čech, scéna a obsazení: Divadlo Járy Cimrmana, exteriéry a atmosféra: Tři oříšky pro popelku ()

JJ21 

všechny recenze uživatele

František tarantulina nejsem, je to pako, ale dokumenty o přírodě můžu stejně jako sledování vánice z teplíčka. K tomu spousta červeně pro kontrast - lahoda pro oko :-). Při morální připravenosti na délku to lze dát a ještě se i dost pobavit. ()

Ferguson 

všechny recenze uživatele

Moc nerozumím místním steskům, že první hodina a půl je ukecaná apod. Toto je klasické westernové schéma, kdy se většinu filmu nastiňují charaktery a motivace a pak se to řeší kulkami. Bohužel dnešní divák je naočkován epizodickým typem westernových příběhů (nejlépe road movie), kde každých 5 minut je hlavní hrdina konfrontován (vcelku mimo hlavní linii příběhu) s nějakou absurdní postavou či situací a tímto způsobem se dojde do finále (Slow West atd.). Osm hrozných je absolutní lahůdka, kde je příběh stavěn a zintenzivňován postupně. Finále pak trvá celou hodinu. Jak píšu od Kill Billa, Quentin je v obrovské formě a jsem zvědavý, kdy a kde to skončí. Doufám v dalších jeho 5 super filmů (že natočí pouze 10 filmů nevěřím). Nebojím se napsat, že Tarantino je novodobý Hitchcock (akorát točí s nižší frekvencí). ()

Ardath 

všechny recenze uživatele

Quentin Tarantino's The Thing. Ennio Morricone je ve svých depresivních tónech výtečný! Osm hrozných je poměrně netradiční a vcelku ponurá tarantinovka a stále kus velmi svěží filmařiny! ()

Atom84 

všechny recenze uživatele

Neskutečná nuda s neskutečně dlouhou stopáží. Další film od Tarantina plný dlouhých keců a krve na konci. Druhou hvězdu dávam jen za Morriconeho hudbu. ()

damic 

všechny recenze uživatele

Co říct? Troufnu si tento film zařadit mezi top 3 Tarantinovky, které jsem viděl. Délka mi vůbec nevadila, zkoušel jsem zapřemýšlet, jestli je něco, co bych z tama vystřihl aby to bylo kratší, ale nelze. Vše tam prostě do sebe zapadá tak jak má. Herecké výkony? Samuel je prostě klasika, tam se nedá o ničem polemizovat. Maddsen a Roth k Tarantinovi jednoduše patří. Kurt Russell a Demian Bichir tam museli být a nádherně zpestřili celý děj. Bruce Dern. Pokud chcete do filmu senilního "oldmana" jinde sáhnout nelze. Ale kdo mě ve filmu naprosto rozsekal, byli Goggins s J.J. Leighovou, to bylo něco neskutečného. Marně bych ve filmu hledal něco, co tam bylo špatně. Jediné co mě napadá, tak bych se vyhnul zpomaleným záběrům, ale to je maličkost. A kdo mi řekne, že to je nejhorší film od Quentina, protože se tam hodně mluví, tak ho praštím, protože to snad je právě ten Tarantino, který to má být ne? A kdo čekal něco jiného, tak šel do kino proto, že je pro ně Tarantino asi IN. QT ukázal, že mu to pořád šlape a píše a je mi moc líto, že je to už osmý film a na kontě jich chce mít pouze devět. Ale nemělo by se přehánět a odejít v nejlepším, takže to chápu. Dávám minimálně 90%. ()

mato331 

všechny recenze uživatele

Mali dokonalý plán, ale nepočítali s negrom navyše - aj tak by sa dal zhrnúť Tarantinov najnovší počin. Špičkovo natočený, s vynikajúcou hudbou a perfektnými hereckými výkonmi. Skrátka, typický Tarantinov film, vrátane množstva krvi a skvelých dialógov. Začiatok je síce pomalý a relatívne nezáživný (hoci dobre predstaví postavy a situáciu) ale keď už to začína vyzerať, že popis western/thriller by skôr mal byť nahradený pojmom dokumentárny/psychologický/nuda, príde Bad Motherfucker, vytiahne svoj Big Black Cock a trochu uvoľní napätú atmosféru v chate prvým výstrelom. A od tohoto momentu až do konca (čiže viac než hodinu) tečie krv potokom a hlášky lietajú jedna za druhou, až z toho niektorí stratia hlavu (či inú časť tela). Takže, vyhradiť si tri hodiny a kochať sa. ()

icewhite 

všechny recenze uživatele

I mistr tesař si někdy utne ruku až u ramene, to se holt stává. Já obdivuji jeho táhlé dialogové scény, ale tady mi prostě ta první hodinka filmu nějak nesedla a na to jakou to má stopáž mi to přišlo celkově ulajdané, ale dobrý to bylo o tom žádná. Nenapadlo mě jen , že ještě někdy budu na filmech written and directed by Quentin Tarantino hledat mouchy. Osm hrozných je jasným důkazem toho, že Nespoutaný Django nasadil laťku neskutečně vysoko a v Tarantinovské neofiko trilogii na plné čáře vítězí za panchartama a onou komentovanou osmičkou. ()

Boris313 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco na styl Django Unchained a inu, bylo to blíže k From Dusk till Down. Zde se mi ale scény plné krve a násilí zdali trochu uměle vsazené do děje, pokud se dá dějem nazvat ta jednoduchá nepřesvědčivá story, která do sebe z teoretického pohledu tak nějak zapadá, ale i na Tarantina je příliš přeexponovaná. Mohu říct, že mne bavil spíše úvod a některé vtipné vsuvky a dialogy, než ten zbytek. Trochu zklamání. Od druhého, více než dvouhodinového westernového příspěvku Tarantina jsem si představoval mnohem více stylu, děje a spádu. Problém je, že se Tarantino snaží půl filmu budovat napětí, poté diváka téměř uspí a následně se tam lidi začnou střílet. Klobouk Samuel L. Jackson a Walton Goggins. ()

Orbeek 

všechny recenze uživatele

Quentin a jeho kdysi tak čerstvý nos na skvělou režii nám už úplně zmizeli v hromadách "sněhu" :/ Jo, jo, kdepak ty předpřed...loňské sněhy jsou. Zklamání z kulisního zneužití Ennia a 70mm formátu i skvělých herců v nevěrohodných postavách (obzvláště Tima Rotha hrajícího Christopha Waltze, ať Landu nebo dr.Schultze) a nepřekvapivého a skoro nic nevypovídajícího příběhu vyjma poobčanskoválečných US historických souvislostí je méně zdrcují jen díky hrátkám s přízvuky, potažmo slangem, a epickému nástupu, kde Ennio vládne. "Pokračováním" Djanga Tarantino vaří z vody ve skupenství sněhu. ¡Ay, caramba! ()

vampvegetar 

všechny recenze uživatele

QT pomíchal třpytivé momentky své tvorby do guláše za doprovodu sněhové vánice, z kterého muže někomu být hodně zle,no záleží od vkusu a uhla pohledu do toho westernu založeného na báze kriminální vyšetřovací a převažne slovní zápletky (Gauneři) v něvideném kontextu ( jak k tomu došlo nám bude vysvětleno až v předposlední kapitole) a to celé v pistolníckém stylu "Carpenterovi Věci". Ospalý úvod trochu vadil,no následné dialógy, konkurující si lovci odměn, slovní a nato i ostré kulkové prestřelky a několik šachových partií v mrznoucí chalupě ten guláš s otráveným čajem ohřáli u mně až k témeř 5 čistým hvězdám ( 4,8 ). K tomu určitě přispěli skvělí kat s velkým K v podaní Kurte Russella ( ten s malým k tu toho moc nesvedl, až na 1 výstřel, jenž nevedl k smrti ) a po jeho smrti scéně panující dourážený negr Samuel Jackson, jehož ostrý pohled se stává legendou západu jako Eastwoodov či Bronsonuv. K tomu Daisyn ksicht sbírající většinu prolété krve ( a její hodně ), bezprizórní klavírní mexický virtuóz, historka pro vyslouženého veterána vedoucí k jeho odeslání do lidské historie a to všechno odehrávající se ve dvěma deskami uzavřené chalupě je tak typický QT,že je z toho klaustrofóbní krimi-western, kterí mu fanoušci sežerou jako ten guláš a někteří i s tím otráveným čajem. Pro Kristový rány, mňam bez čaje. ()

SeeSaw 

všechny recenze uživatele

Zatím co v Djangovi sype Tarantino scénku za scénkou, hlášku za hláškou, tady se svižností děje celkem pokulhává a to by obsah s přehledem vystačil na dvouhodinový film . Tarantino, co se konceptu týče, vykrádá své vlastní Gaunery a do rolí opět dosazuje v přední řadě svoje oblíbence. Znovu je zde také cítit rasový podtext, dávka masochismu a v přední řadě jeho osobité dialogy, které právě v tomto filmu dokazují, že nepolevil. Ba naopak. Vzal ze svých posledních filmů to co se mu evidentně zamlouvalo nejvíce, přidal hudbu od Morriconeho a stvořil velmi komplexní film, který po pomalém rozjezdu začne nabírat na obrátkách a zhruba v půlce filmu nemají divákova očekávání už vlastně ani kam stoupat. Osm hrozných je zkrátka film pro skalní fanoušky kultu QT a jak už je u jeho filmů zvykem, i zde nejspíše dojde k určité kontroverzi. ()

zooh 

všechny recenze uživatele

Klasický Tarantino. Zajímavá zápletka. Skvělý herci. Nádherná hudba. Skvělá kamera. Dokonalá atmosféra. Nebojte se těch 3 hodin, uteče to ani nevíte jak. Lidi si tu stěžovali na roztahaný začátek, vůbec mi to nepřišlo. Bylo to prostě zapojení do atmosféry, do scenérie. Po první cca půl hodině vám bude uplně stejná zima jak hlavním hrdinům... takhle vás to stáhne do děje. Co se nám nelíbilo byly zpomalené scény. Do takhle pomalého filmu, dávat ještě zpomalené scény, které jsou opravdu divně natočeny se prostě nehodí. A vypravěč nám tam taky neseděl. A) Tarantino na to nemá uplně ideální hlas, B) vás to pak trochu hází do nějakého seriálu nebo tak něco. Bez vypravěče bych se obešla. Ovšem celkově je to velmi pomalý film, který i na to, jaké má tempo, vás tak uchvátí, že si budete užívat herecký koncert, přemýšlet kdo z nich lže, kdo je vlastně ten "hodný" a kdo ten "zlý" a výsledek vás překvapí. A kdyby všechno selhalo, Samuel je v tomto filmu tak skvělý, že tam klidně mohl být sám a povídat si s krbem :-D. Tento film byste si neměli nechat ujít. ()

mdf 

všechny recenze uživatele

Kdybych přišel o hodinu a půl později,určitě bych o nic nepřišel,neboť to byla úplná ztráta času a vše začíná až ,,Kdo otrávil to kafe,, a pak stačí dát kýbl pod plátno a krvavá parodie může začít.Stále jsem natahoval uši na proslulého skladatele,ale Ennio až na pár motivů nic převratného nepředvedl,takže film neurazil,ale i neoslnil............. ()

+sfinx+ 

všechny recenze uživatele

Western? Spíš filosofický výtah a hlavně diskusní kroužek, protože množstvím keců se tomu může vyrovnat jen Miroslav D. Kraďousek (jeho druhé jméno je Debil, kdyby někomu náhodou bleskl hlavou Donutil) a jeho parta nicneříkajících obtloustlých notoriků kecajících o ničem. Ani tady se moc převratných myšlenek nezrodilo a sáhodlouhé mono- dia- a další logy k smrti unavují. Jsem možná příliš přízemní, ale ve westernu přece jen čekám přestřelku dřív, než po hodinách keců. Zkrátka, někdo se namlsal Djanga a děj vyměnil za dialogy. ()

Duston_Movie 

všechny recenze uživatele

Dokonalosť od zaciatku to naberá tempo A ani sekundu som sa nenudil pri veľkej prevahe dialógov, po sto rokoch som šiel zas do kina ale oplatilo sa to, panavision je fakt úchvatné. ()

Související novinky

Zemřel Ennio Morricone

Zemřel Ennio Morricone

06.07.2020

Z Říma dnes dorazila velice smutná zpráva pro svět filmu a hudby. Ve věku 91 let nás opustil legendární hudební skladatel Ennio Morricone. Zemřel v římské klinice v noci z neděle na pondělí na… (více)

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Tarantino ulovil další hvězdy

Tarantino ulovil další hvězdy

09.05.2018

Jak určitě víte, v srpnu 2019 jde do kin devátá tarantinovka. Once Upon a Time In Hollywood se točí kolem televizního herce a jeho kaskadéra, kteří v roce 1969 zachraňují svoje kariéry. Ve vedlejším… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama