Reklama

Reklama

Osm hrozných

  • USA The Hateful Eight (více)
Trailer 2

Několik let po občanské válce se zasněženými kopci Wyomingu řítí dostavník. Veze se v něm John Ruth (Kurt Russell), lovec lidí, známý také jako „Kat", a Daisy Domergueová (Jennifer Jason Leigh). Jeho čeká odměna, vypsaná na její hlavu, ji soud a oprátka. Po cestě potkají dva muže – majora Marquise Warrena (Samuel L. Jackson), bývalého vojáka, ze kterého se také stal obávaný lovec lidí a Chrise Mannixe (Walton Goggins), jižanského odpadlíka, který o sobě tvrdí, že je novým šerifem ve městě, kam mají všichni namířeno. Když jim silná vichřice zabrání pokračovat v cestě, rozhodnou se hledat útočiště v dřevěnici u Minnie, která je oblíbenou zastávkou dostavníků. Ve dveřích je však nevítá majitelka, ale několik cizinců, kteří se rozhodně netváří přívětivě. Nad horským průsmykem zuří sněhová bouře a osm pocestných začíná tušit, že se do města asi nedostanou... (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (2 105)

MLee 

všechny recenze uživatele

Věděla bych lepší název pro tenhle snímek - Tři hrozný hodiny v kině. Hodinová jízda v dostavníku o tlachání něčeho, co pochopíte až v závěru filmu, přičemž si z toho už půlku stejně nepamatujete.. Prodleva v každý minutě, kdy čekáte, že se už teda něco stane.. Kdy už pochopíte, o co jde.. kdy konečně vyletí tarantinovská kulka.. No ta vyletí až po hodině a půl a ta teprve jakoby odstartovala začátek filmu.. Neustálé cinkání v hudbě na pozadí, která mě neustále nutila hledat ten zvonící telefon po kapsách.. Kouření od pusy je tak strašně provedený, že mi byla zima ještě druhej den.. Jako kdyby první půlku filmu napsal a natočil někdo jinej a pak to po něm Tarantino převzal.. A dobře udělal.. :) Ovšem celkově filmové zklamání. Pochopí asi jen opravdoví fajnšmekři.. :-) ()

cinemalover 

všechny recenze uživatele

Tarantino v interview s Paul Thomas Andersonom spomenul ako sa Kubrickova 2001: A Space Odyssay celu prvu polovicu dlho rozbieha a nic sa nadeje, ze rozjazd pride az v druhej polke s prichodom HALa. Tuto strukturu presne okopiroval vo svojom mrazivom Hateful Eight no neviem ci tento slow pacing funguje tak ako fungoval v roku 1968. Film je dlhy a rozvlacneny, dokonca aj postavy rozpravaju pomaly vychutnavajuc si kazde slovo z dnes uz tak slavneho Tarantinovho dialogu. Stale je to quotable, stale je to vtipne, no necitil som take napatie ako ked som prvy krat videl tavern scene v Inglourious Basterds. Nieje to tak dobrodruzne a visceralne ako Django Unchained. Je tam citit jeho ego a ako sam povedal, pri Hateful Eight nejde o to kolko zarobi ale o tu experience. A verim ze aj on aj jeho nahajpovany fanuskovia si uzili este dlhsiu verziu filmu na road show ale v komercnom kine to bolo umorne. Je to plne over the top hereckych vykonov ktore mozu fungovat asi jedine v Tarantinovom Univerze no nie je to lepsie ako jeho 2 predchadzajuce "historicke" filmy. Podobny Film: The Thing Well, you better shit another pistol out your ass! 'Cause if you don't throw one out here in the next two seconds, we gon' kill this bitch! ()

BStone 

všechny recenze uživatele

Typický autorův rukopis, skvělá kamera, výborní herci, parádní hudba.... Stačí to? Bohužel. Pro mne to dohromady ještě nedává excelentní dílo. I když jsem se určitě nenudil, patří tento snímek spíše k slabším Tarantinovým kouskům. Quentin namíchal všechny své silné esence, ale finální nápoj je tak napůl geniální a napůl otrávený. Určitě na jedno shlédnutí. 60% ()

tortillahot 

všechny recenze uživatele

Nie a nie, žiaľ ak niekto čakal, že to bude opäť tak zábavné ako Django veľmi sa mýlil. A niečo mi hovorí, že sklamaných bola väčšina publika. Už s tým Quentin začína byť trápny. To, že sa ukája v dlhých filmoch, v ešte dlhších dialógoch a v potokoch krvi to už vedia aj deti, ktoré si to pustia keď rodičia nie sú doma. Ak je film dlhý 3 hodiny a konečne sa niečo začne diať v posledných 45 minútach tak to je málo. Ten koniec síce pobaví kvalitne ale na viac ako 3 hviezdy to určite nie je. Nebiť toho akčného konca viac ako 1 hviezdu by som nedal. Ten koniec bol za plus 2 hviezdy. Keby to malo 2 hodiny tak by to možno až tak nehnevalo. Ľutujem ľudí, ktorí si museli v kine odsedieť cez 2 hodiny kým sa začala akcia. ()

hujerita 

všechny recenze uživatele

Trocha dlhší rozjazd, ale bavil som sa fajne. Jednoducho Tarantino to vie stále a kvalitné výkony hercov len podčiarkujú dojem z filmu. Ak by sa to skrátilo o nejakú tú minútku filmu by to len pomohlo. Zasa po dlhej dobe som žral Samuela L. Jacksona. Som zvedavý na ďalšieho Tarantina, pretože slabšie filmy strieda zo suprovými. Verím že %další bude sviatok :-) ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Osmý film kultovního tvůrce by se také mohl nést s podtitulem čekání na Quentina, neboť zhruba první hodina filmu to nebyl Tarantino. Nebo možná byl, ale určitě ne v nejlepší formě. Aby bylo jasno dialogové přestřelky mne nevadí, ale ve scénářích tohoto tvůrce jsem byl zvyklý na třeskutější prach, v Osmy hrozných mne přišel trošku navlhlý. Ale budiž. Se změnou prostředí z dostavníku na útulnou chatu Minnie se začnu dít ty pravé věci. Samota, venku zuří sněhová bouře a uvnitř chaty devět lidí u nichž si nemůžete být ničím jistí. Kdo je kdo a jaký má úmysl......no a pak začne ten pravý Tarantino. ()

Lambrija 

všechny recenze uživatele

Člověk nemusí být fandou Tarantina nebo westernů, aby uznal kvalitu snímku. A pokud jím je, tím se radost z filmu násobí. Výsledek hned vypadá jinak, když režisér točí sobě pro radost. Divák dostane vše, co od režiséra očekává plus několik bonusů jakým je například geniální hudba. Na rozdíl od Zmrtvýchvstání není překážkou ani stopáž, kterou zde mnozí vyčítají. Pokud se do díla opravdu ponoříte, zjistíte, že každý obraz a každé slovo má své opodstatněné místo. Úplně nejvíc mě dostala nastolená atmosféra, jež nepolevuje a jen přispívá k neustále s gradující míře napětí. O brilantní kameře a famózních hereckých výkonech a jejich slovních přestřelkách, natož těch ostrých opravdových, snad ani netřeba mluvit. ()

skream 

všechny recenze uživatele

Tohle Tarantino přestřelil... Už při úvodní znělce kdy kamera snímá 5 minut velký krucifix jsem si říkal že něco nebude v pořádku. Plno zbytečnýc dialogů a scén (ze začátku v dostavníku, 5ti minutové stavění cesty na hajzl z tyčí atd) Až na pár světlých momentů úděsná nuda (a to mám rád filmy Pancharti, Pulp Fiction, Django) ()

P_Soar 

všechny recenze uživatele

Jak Tarantino v předchozích svých filmech umně balancoval na hranici parodie, v Osmi Hrozných do ní zahučel až po uši. V tom samotném by nebyl problém, kdyby se film první půlku netvářil "seriózně". Hodně mi to připomnělo od Soumraku do Úsvitu. Tarantino spojil dohromady dva nesourodé filmy, do 90.minuty vyprávěl skvělé drama, pozvolna budoval hloubku postav a atmosféru, aby to všechno v poslední třetině spláchnul banální béčkovou zápletkou. Začíná poněkud jednostranná hra na největšího sadistu, kdy postavy řeší už jen jediné dilema, zda upřednostnit sadistické uspokojení, nebo touhu po penězích. Přičemž vyhrává to první, ztělesněné dvojicí Goggins & Jackson a jejich "postelovou scénou" na konci. A v tom je hlavní rozdíl proti vynikající Tarantinově prvotině, ve které napětí až po závěrečnou scénu vyrůstá z různé motivace a různých povah jednotlivých postav a není potřeba si vypomáhat tuctovými zápletkami ani vloženými komentáři. Za mě tedy tentokrát jen dostatečně. ()

Machli 

všechny recenze uživatele

Byla by to skvělá podívaná nebýt zdlouhavého úvodu, některých zbytečných dialogů a když přišla dle kritik gradující pasáž filmu, tak mi v určitých situacích vadil nedotažený scénář. Za výborného S. L. Jacksona a W. Gogginse + hudbu E. Morriconeho tři hvězdy. ()

Baky88 

všechny recenze uživatele

Něco na způsob Pulp Fiction, ale řekl bych o mnoho horší. Čekal jsem od toho opravdu hodně. Typická Tarantinovina. Kdo nechápe jeho humor nemá smysl aby se na to díval jinak po půl hodině vypíná. Samuel L Jackson zahrál výborně jako vždy, Kurt Russell mě lehce překvapil, nečekal bych ho v takovémhle filmu natož Tatuma Channinga. Nejčastější slova ve filmu jsou "horse shit" a "negr". Je fakt že po shlédnutí jsem několikrát horse shit použil. za mě tak 70% z úcty k Tarantinovi, ale že bych z toho byl úplně unešený, to jsem nebyl. Dává 4* vzhledem k tomu, že jsem lehce konzerva tak abych neurazil. ()

Jardavorel 

všechny recenze uživatele

Celkem votrava. Užvaněná, z hovna upletená pseudokovbojská báchorka. Dyť to mohlo bejt celý vyřízený během půlhodinky! Ovšem rejža je všechny nakýbluje do baráku, nechá je 2 hodiny nudně tlachat a pak bum - 100 litrů krve a nazdar. A Quentine, pár předlouhých záběrů do sněhu z Tebe Sergia Leoneho neudělá. ()

Exanima 

všechny recenze uživatele

Tento film je vlastně pokusem o špagety western ze 60. let hozený do Tarantinova oblečku přehnané krvelačnosti s několika (pravda celkem povedených) vtipů... v celkovém součtu je to ale nuda... teda abych byl přesný je to NUDA NUDA NUDA ... dokoukal jsem to jen s velkým sebezapřením a finále, které možná mělo přijít tak o 60 zbytečných minut filmu dříve, už mě z nudy nevytrhlo a přešel jsem ho s naprostým nezájem na půl spící ... pro mě velké zklamání... ()

lT.N.T.l___x 

všechny recenze uživatele

Tohle mohlo bejt klidne divadelni predstaveni. V dostavniku a ve srubu se tri hodiny klabosi o tom kdo je vetsi badass a jestli je vrahem zahradnik. Snad tam ani nehlasi fuck, nigga tak nak standartne (1nigga/min) a misto bullshit horseshit. Christopher Waltz mi tam prisel nakej slabej a on tam prej dokonce ani nehral, tak byl marnej! Velkejma titulkama uvedenej geront Enrico Morricone zrejme tentokrat delal zvuk padajicich vlocek, nebo sem mel z nej jen velky oci, resp usi. Ne ze by to byla nuda, ale clovek ceka tak nak automaticky vic, kdyz jde na toho gad-dem Tarantina. ()

kratajirka 

všechny recenze uživatele

Tenhle pán Quentin je majstr. Kvalitní podívaná. Kvalitní záběry. Kvalitní herci. Hlavně kvalitní příběh, což je výsostné umění pana Quentina. Dávám plný počet. :) ()

Ehrmantraut 

všechny recenze uživatele

Těžko se mi to píše, ale zklamání.. těšil jsem se dlouho, těšil jsem se moc, ale prostě husí kůže se nedostavila. Film je to určitě dobrý, ale není výborný.. a co hlavně, Tarantino mě nepřekvapil, neohromil, nedostal do kolen. Okopíroval sám sebe, použil staré části skládačky a očekává, že budou zase fungovat. Ano, fungují, ale už ne tak silně.. ()

vinson003 

všechny recenze uživatele

Jsou to čtyři, ale s přibývajícím věkem už špatně snáším ustřelené hlavy. Kdyby kapku ubral od akce a zaměřil se na scénář, byla by toho skoro Agatha Christie, jako že všichni se nějak znají, nebo někoho znají, trochu víc fabulací a slovních potyček a byl bych v sedmém nebi. Ale to by nebyl Tarantino. Ale pořád akční nadprůměr. Každopádně jsem si dal závazek, že ustřelené hlavy už ne... ()

Související novinky

Zemřel Ennio Morricone

Zemřel Ennio Morricone

06.07.2020

Z Říma dnes dorazila velice smutná zpráva pro svět filmu a hudby. Ve věku 91 let nás opustil legendární hudební skladatel Ennio Morricone. Zemřel v římské klinice v noci z neděle na pondělí na… (více)

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Tarantino ulovil další hvězdy

Tarantino ulovil další hvězdy

09.05.2018

Jak určitě víte, v srpnu 2019 jde do kin devátá tarantinovka. Once Upon a Time In Hollywood se točí kolem televizního herce a jeho kaskadéra, kteří v roce 1969 zachraňují svoje kariéry. Ve vedlejším… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama