Reklama

Reklama

Osm hrozných

  • USA The Hateful Eight (více)
Trailer 2

Několik let po občanské válce se zasněženými kopci Wyomingu řítí dostavník. Veze se v něm John Ruth (Kurt Russell), lovec lidí, známý také jako „Kat", a Daisy Domergueová (Jennifer Jason Leigh). Jeho čeká odměna, vypsaná na její hlavu, ji soud a oprátka. Po cestě potkají dva muže – majora Marquise Warrena (Samuel L. Jackson), bývalého vojáka, ze kterého se také stal obávaný lovec lidí a Chrise Mannixe (Walton Goggins), jižanského odpadlíka, který o sobě tvrdí, že je novým šerifem ve městě, kam mají všichni namířeno. Když jim silná vichřice zabrání pokračovat v cestě, rozhodnou se hledat útočiště v dřevěnici u Minnie, která je oblíbenou zastávkou dostavníků. Ve dveřích je však nevítá majitelka, ale několik cizinců, kteří se rozhodně netváří přívětivě. Nad horským průsmykem zuří sněhová bouře a osm pocestných začíná tušit, že se do města asi nedostanou... (Forum Film CZ)

(více)

Zajímavosti (71)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 44 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Severoamerické tržby byly 54,1 milionu dolarů, celosvětové pak 161,2 mil. (NIRO)
  • Kytara, kterou John Ruth (Kurt Russell) zničí, nebyla rekvizita, ale vysoce ceněná starožitnost z roku 1870 zapůjčená z muzea. Pro natáčení bylo vyrobeno šest replik, které měly být použity pro záběr rozbíjení, ale Kurt Russell o tom nebyl informován a kvůli nedorozumění zničil opravdovou starožitnou kytaru dříve, než mu v tom mohl někdo zabránit. Reakce šokované Jennifer Jason Leigh (Daisy Domergue) je autentická, protože věděla, že nešlo o repliku. Muzeum kytar, které kytaru zapůjčilo, poté prohlásilo, že už nikdy žádnou kytaru na natáčení nezapůjčí. (MegaBite)
  • Jedná se o první film od Quentina Tarantina, který existuje i ve čtyřdílné seriálové podobě, která vznikla na popud společnosti Netflix. Tato verze má dohromady 210 minut (po započtení úvodních a závěrečných titulků, které jsou v každé epizodě). Nově přidaného materiálu oproti 168minutové kinoverzi je v ní zhruba 20 minut.
    (3T)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. prosince 2015 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (Varan)
  • Film se odehrává ve stejném univerzu jako předchozí western Quentina Tarantina Nespoutaný Django (2012), i když v obou filmech někteří herci hrají jiné postavy. Ve filmu najdeme i několik odkazů na Nespoutaného Djanga. Když se na scéně objeví major Warren (Samuel L. Jackson), tak sedí na třech mrtvolách a v sedle, které dříve vlastnil Django (Jamie Foxx). Druhým odkazem je Djangovo zelené manšestrové sako, které leží na podlaze galanterie Minnie (Dana Gourrier). Třetím odkazem je postava Waltona Gogginse (Chris Mannix zde a Billy Crash v Djangovi), která je v obou filmech nazývána "buranem". Původně se měl ve filmu objevit i sám Django, ale Tarantino tento nápad nakonec zavrhl. (ČSFD)
  • Judy (Zoë Bell) se kvůli jejímu přízvuku ptají, odkud je, a ona odpoví, že z Nového Zélandu, odkud pochází i její herecká představitelka. (Cheeter)
  • Když se chce Major Marquis Warren (Samuel L. Jackson) dostat do dostavníku, kterým John Ruth (Kurt Russell) převáží Daisy Domergue (Jennifer Jason Leigh) na popravu do Red Rocku, John Ruth mu říká: "Je za ni odměna 10.000 dolarů". Na to Marquis Warren reaguje: "Co provedla, zabila Lillie Langtry?". Lillie Langtry byla tehdejší divadelní herečka a producentka, kterou nadevše obdivuje např. soudce Roy Bean (Paul Newman) ve westernu Život a doba soudce Roye Beana (1972). (libi666)
  • Role majora Warrena (Samuel L. Jackson), Oswalda (Tim Roth), Johna Rutha (Kurt Russell) a Joea Gage (Michael Madsen) byly z velké části psány přímo na tělo jejich hereckým představitelům. Do role Daisy Domergue bylo zvažováno více hereček, protože role nebyla tak specifická a byla pro ní potřeba herečka, která by jí dodala něco ze sebe. Jennifer Jason Leigh na castingu Tarantina okamžitě zaujala. Když si pustil několik jejích filmů z 90. let, tak zjistil, že středobodem těch filmů byl často její herecký výkon a všechno ostatní bylo postaveno kolem ní, a to bylo pro postavu Daisy potřeba. (Baltazzar)
  • Píseň, kterou Daisy (Jennifer Jason Leigh) zpívá, nazpívala herečka přímo při natáčení. V oficiálním soundtracku během ní můžeme slyšet přibíjení dřeva ke dveřím a dialog Johna Rutha (Kurt Russell). (Baltazzar)
  • Většina Tarantinových filmů se odehrává ve stejném filmovém vesmíru. To zde naznačuje mimo jiné fakt, že pravé jméno Oswalda Mobraye (Tim Roth) je Anglický Pete Hicox. Stejné příjmení má postava Archibalda "Archieho" Hicoxe (Michael Fassbender) v Hanebných panchartech (2009). Tim Roth, který hraje Oswalda, údajně potvrdil, že stejná příjmení opravdu nejsou náhodou a že Pete je prapradědečkem (na počtu "pra" prý Tarantinovi nesejde) Archieho. (andio)
  • Na začátku filmu je zmíněn John Wilkes Booth, divadelní herec a fanatický příznivec Jihu, který 14. dubna 1865 spáchal atentát na prezidenta Abrahama Lincolna. Mary Toddová, o které se píše v dopise od Abrahama Lincolna, byla Lincolnovou manželkou. (heavy66)

Související novinky

Zemřel Ennio Morricone

Zemřel Ennio Morricone

06.07.2020

Z Říma dnes dorazila velice smutná zpráva pro svět filmu a hudby. Ve věku 91 let nás opustil legendární hudební skladatel Ennio Morricone. Zemřel v římské klinice v noci z neděle na pondělí na… (více)

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Tarantino ulovil další hvězdy

Tarantino ulovil další hvězdy

09.05.2018

Jak určitě víte, v srpnu 2019 jde do kin devátá tarantinovka. Once Upon a Time In Hollywood se točí kolem televizního herce a jeho kaskadéra, kteří v roce 1969 zachraňují svoje kariéry. Ve vedlejším… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama