Reklama

Reklama

Krasosmutnění

všechny plakáty
? %
Česko, 2025

Předloha:

Bohumil Hrabal (kniha)

Obsahy(1)

Hrdinové legendárních Postřižin se vracejí... Krasosmutnění je druhým dílem vzpomínkové trilogie Bohumila Hrabala Městečko u vody, kterou na filmových plátnech proslavil první díl Postřižiny. K dějišti pivovaru se vrací i Krasosmutnění. Neodehrává se ale již v opojně bezstarostných 20. letech, nýbrž v mnohem složitějších letech třicátých. Diváci se ve filmu znovu setkají nejen s krásnou Maryškou, která nadšeně ochotničí, stárnoucím Pepinem a cholerickým otčímem Francinem, ale také desetiletým Bohouškem (Hrabalem), který je vypravěčem příběhu. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (3)

  • Marek Epstein měl na Krasosmutnění spadeno dlouho, ale pořád si nebyl jistý, protože měl k látce respekt a sbíral odvahu. Nakonec ale přišel s verzí, která nám všem vyrazila dech,“ osvětlil vznik scénáře hlavní dramaturg Filmového centra Jaroslav Sedláček. (SONY_)
  • „Práva na knihy Bohumila Hrabala patří hned několika dědicům v Česku a ve Švýcarsku. Získat je proto nebylo vůbec jednoduché, nicméně naše snaha byla nakonec korunována úspěchem,“ řekla vedoucí filmového centra Helena Uldrichová. (SONY_)

Reklama

Reklama