Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Nejdelší jízda vznikl na motivy světového bestselleru proslulého autora Nicholase Sparkse a po jeho zhlédnutí uvěříte na opravdovou lásku. Když Luke (Scott Eastwood), bývalý jezdec rodea, který se snaží o návrat, potká vysokoškolačku Sophii (Britt Robertson), jež se připravuje na vysněnou práci v New Yorku, oba se spolu vydají na neobyčejnou — i když nejistou — romantickou cestu. Zatímco jejich odlišné životní cíle prověřují odolnost vznikajícího vztahu, čeká je osudové setkání s Irou (Alan Alda), jehož dojemné vzpomínky na vlastní manželství se stanou mladému páru inspirací a jednou provždy změní jejich životy. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (207)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ještě než jsem se začal na tenhle film koukat, tak jsem se musel smát při pohledu na filmové plakáty zfilmovaných děl spisovatele Nicholase Sparkse. Vlastně hned od prvního filmu je invence prakticky nulová. Buď na plakátu vidíte pár v obětí nebo pár, který proti sobě hledí. A vlasy se navzájem dotýkají tak, aby vyvolaly pocit romance. Pozadí je nejčastěji nekonečná písečná pláž. Co se týče filmů, s ničím novým nepřichází. Nicméně linie, ve které hraje Alan Alda mi přišla hrozně hezká. On je jako herec neskutečný bourák a do své postavy toho dokázal dát opravdu hrozně moc. I  vyprávění jeho životní příběhu mi přijde daleko zajímavější, než to s Eastwoodem. To ale neznamená, že by mě Eastwood jako herec nezajímal. Jen tady to prostě na celé čáře prohrál s Alanem Aldou, který byl pro mě tou hlavní postavou tohoto filmu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $34miliónovTržby USA $37,446,117Tržby Celosvetovo $63,802,928Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,853,227Tržby za predaj DVD v USA $20,315,337║ príjemný romantický film, spisovateľ Nicholas Sparks sa opäť predviedol v dobrom svetle, k tomu tu je na prekvapenie ucelená réžia George Tillman Jr. a prim tu hrá aj vizuál, samozrejme že dej je dosť často na hrane balastu ale zakaždým sa udrží v norme a ponúka nakoniec veľmi silný príbeh, výhodou sú aj neokukaný herci, Eastwoodov syn Scott Eastwood sa dosť dobre chytil šance, rola mu sadla ako uliata, niečo pochytil od tatka /90%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Je to predvídateľný gýč... ale dobrý predvídateľný gýč. Veľmi veľa tomu dáva prirodzená, sympatická a zohratá ústredná zamilovaná dvojica Britt Robertson/Scott Eastwood a vo vedľajšej úlohe fajn Alan Alda. Je to dlhé a scenár skutočne nepredstavuje žiadny zázrak (trocha mi to pripadalo ako keby niekto chcel strašne silou mocou natočiť nový Zápisník jednej lásky, takže som spadol zo stoličky pri pohľade na meno autora literárnej predlohy), no musím sa priznať, že to na mňa i vďaka atmosfére, krásnej prírode, spomínaným hercom a (najmä ku koncu) dojímavému scenáru fungovalo (hoci to často vypadávalo z tempa). Pár plusov k dobru aj za prostredie rodea, čo mi pripomenulo svojho času najlepšie roky môjho života, ktoré som strávil v stajni pri koňoch, čo naozaj nie je úplne to isté, ako rodeo, ale v istých ohľadoch to k sebe zas až tak ďaleko nemá. Takže s prižmúrenými očami 4*. Ale iba ak práve máte chuť na stopercentne americký romantický doják. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Alan Alda, už má svá léta, ale jako vždy hrál bezvadně staříka s krásnou minulostí, kterou formou čtení dopisů poznávala Sophie a zasáhlo to její srdce. a tak dále. Romantika jak hrom, tohle je Ruby Sparks v celé své spisovatelské kráse. Já od ní snad nic jiného než jen v trochu jiných nuancích neviděla, ale možná se mýlím. Takže kdo má rád happyendy s velikanananáským zaláskovaným srdcem, máte ho mít. Každý z nás asi občas potřebuje něco sladkého, je to dobré na nervy a v dnešní době je to silně aktuální. Ať žije romantika dál, bez ní je život na houby! ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Někdy může být i 8 vteřin, tím nejdelším okamžikem, který vás dělí od vaší životní lásky a rozhodnutí je jen na Vás. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná feel good romanťárna. Britt Robertson je už v tomto žánru stálice a je zde jako vždy skvělá..ovšem Scott Eastwood mě tu také neslutečně bavil a vůbec se nedivím, že v posledních letech dostává jednu lukrativní nabídku za druhou..a snad to nepoleví. Přece jen mě to tak nestrhlo jak jsem čekal (stopáž přes 2h je i přes nosný příběh poměrně dost), ovšem v budoucnu rozhodně dám šanci druhému zhlédnutí. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Je to jen osm sekund. S tou dívkou bys mohl být po celý život.“ Typický Sparks, nabízí se napsat. Rok nezávodil, protože se tenhle kovboj vylízával ze zranění, které mu způsobil vážný pád z býka v aréně. Jakmile si ovšem tenhle narcis znovu nasadí klobouk a sedne na býka, je v kalhotkách několika slečen v publiku zatraceně živo. Jenže staromódní ramenatý hošan, který jakoby z oka vypadl Clintu Eastwoodovi :-), pokukuje po studentce a milovnici umění s tváří Britt Robertson. Ač oba pocházejí z různých světů, zamilují se, navrch zachrání z havarovaného auta starého muže, který rozvypráví zase svůj příběh, přijdou první potíže, prostě tak, jak to ordinuje literární předloha. I s překvapivým aukčním dovětkem. Sparks jednoduše pokračuje tam, kde naposledy skončil. Sympatičtí hrdinové, vystyleovaní do posledního detailu, umělé zápletky, druhé šance, atraktivní prostředí (večeří se tu romanticky u rybníku, aniž by dvojici nesežral hmyz). Všichni jsou dokonale upravení a zabalení v teplých barvách. Sparks vše tapetuje neuvěřitelným kýčem, který se nicméně dá snést. Znovu sází na dvě časové roviny (druhá je z období druhé světové války, na kterou vzpomíná stařičký Alan Alda), znovu je nesmírně sentimentální, znovu klouže po povrchu a hází hrdinům do cesty klacky z umělé hmoty, ale co už.. Takový prostě je, vezmi, nebo nechej být. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem ten film z hloubi duše nenávidět, protože nabízel dvě zdánlivě oddělené romantické linky namísto jediné, kompaktnější. Vyprávění ze čtyřicátých let mě často vyloženě štvalo, rušilo a nezajímalo. Jenže pak se to všechno v poslední půlhoďce tak fikaně protne, že mi na rozdejchání nestačila ani kompletní domácí zásoba papírových kapesníčků. To je tak sprostý! Cítím se podveden. A užívám si to. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Ultramegasuper gyc. A tak to mam rad😁 the notebook je sice predsa len o dost lepsi, ale ine sparksovky do strka v pohode do vrecka. A staci k tomu jeden Alan Alda. Velmi pekna cervena kniznica7/10 ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Jednou za čas zhřeším a podívám se na něco romantičtějšího a buď to jsem následně oním cukrováním přeslazen a mé dojmy ze snímku jsou spíše negativní, nebo naopak. Nejdelší jízda mě zaujala, přestože příběh je jednoduchý, poměrně přímočarý a herecké výkony jsou spíše standardní. Zajímavé je tedy zejména prostředí, v němž se film odehrává a přibližuje tak evropskému divákovi zábavu-soutěže, které jsou ve zdejších podmínkách málo známé. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Mne sa to celkom páčilo, aj keď to bola taká tá typická sladká snímka a tie zrovna moc nemusím. Ale ako romantický film dobre natočené, zaujímaví herci a celkom zaujímavé príbehy - aj keď ten príbeh staršieho muža a jeho lásky bol o dosť zaujímavejší, ako príbeh mladšieho páru. Mladý Scott Eastwood v džínsoch a klobúku na koni, jasná mladšia verzia slávneho westernového otecka, pre mňa neznáma Britt Robertson, Alan Alda v úlohe staršieho mentora príjemný. Nechcem u filmov tohto žánru moc premýšľať, len si príjemne oddýchnuť a toto bolo splnené. Dobrý film napríklad na Valentína. Ona krásna, on úspešný a svalnatý - klasická americká romantika. So šťastným koncom. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Jasně, Nicholas Sparks. Sbírka sladkobolu, klišé, přílišných náhod a zkrátka všeho, co jsme viděli už jinde. Nicméně filmová Nejdelší jízda představuje to nejlepší, co tento americký bestsellerista vytvořil. Je to příjemné pro oko, vystupuje tu velmi sympatické obsazení (Alan Alda klidně může jenom ležet na posteli a stejně si vás získá), zní tu hezká muzika a navíc jsou tu dva příběhy v jednom, které skvěle fungují, jakkoli jsou velmi předvídatelné, ale narozdíl od takového Talismanu to není příliš bijící do očí. A krom toho tu vystupuje Scott Eastwood, který je nejen chodícím charismatem, ale hlavně je tu fantasticky sexy. Na něm může člověk oči nechat. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Docela promyšlený scénář, zajímaví stařičký Alda a mladý Eastwood, jinak přeslazená pohádka. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Bravurně roztahané, dvě hodiny vyčerpávajících srdíček, cukrkandlových pusinek, sluníček v duši. Za to já uděluji Pulitzerovo varle. Nicholas Sparks je nejotravnějším spisovatelem všech romantických dob! Medový hošan, který to tak ukrutně rád roztáčí na hřbetu býka v Balíkově, střetne cukrkandlové blond vyžle, které by tak ukrutně rád roztočil na svém pyji. Než se tak stane, vstoupí jim do cesty dědek, co se rozpomene na svoji lásku. Trojka je zamítnuta, dědek je potlučený po autonehodě, ovšem kecá mu to náramně. A tak skáčeme neustále ze současnosti až o nějakých sedmdesát let zpět, abychom se dozvěděli, jaký to měl ten děda náramně láskyplný vztah se ženou, co mu vydržela na celý život, a že nemohl chudák ani porovnávat s jinými ženami. A trvá to tak dlouho. Hned je zjevná paralela se Zápisníkem jedné lásky stejného autora. Scénář je nemožný. Je zde ovšem režie George Tillmana, která to scenáristické zvěrstvo krotí. Nepovedly se mu hlavně scény z rodea. Eastwood skákající na evidentním trenažéru býka působil až komicky. Scott Eastwood se i nadále drží v popředí hereckých antitalentů, vůbec mu nikdo nebere, že je sexy, ovšem mohl by se už trochu naučit hrát. Britt Robertson zase aspiruje na největší stydlivku, takže zase žádné kozy neukáže. Alan Alda celkem vypráví se zaujetím, ale mě to moc nebralo. Na zamilované filmy od mistra Pilcher Sparkse mě neužije. 5/10 ()

Dalda 

všechny recenze uživatele

Film nepřichází s ničím novým ani zajímavým. Všechno co se v něm odehrává jsme už viděli tisíckrát někde jinde. Opět je to natočeno podle té kýčovité šablonky zamilovat se, rozvést se a pak se zase dát dohromady - tentokrát v kovbojském provedení. Navíc je to celé strašně natažené na něco přes dvě hodiny, i když by k odvyprávění toho příběhu stačila jedna. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak ako k minulému filmu Nicholasa Sparksa (Safe Haven) aj tomuto filmu dávam 3*. Nie je to niečo, čo by človeka urazilo, ale rozhodne to nie je ani nič čo by si človek pozrel znovu. Film má svoje dobré momenty, osobne si myslím, že príbeh Ruth a Ira je celkom zaujímavý a herci majú chémiu, no v prípade Sophie a Luka je to už o niečo horšie. Najväčším problémom ale je, že príbeh je príliš priehľadný a jednoducho odhadnuteľný a všetko čo si myslíte že sa vo filme stane, sa skutočne aj stane. Nemyslím si, že som premhral svoj čas, ale k filmu sa už určite znovu nevrátim. Očakávania sa naplnili, Britt Robertson bola fajn, ale nič v tomto filme nekričí pre pozornosť. Je to proste ľahký romantický film na jedno pozretie.Hodnotenie: C+ ()

nash. 

všechny recenze uživatele

I limonády se musí umět namíchat. A tahle, ač sladká, chutnala příjemně. Hlavní dějová linie, řešící na jedné straně dilema osm vteřin s býkem nebo celý život s holkou a na druhé straně dilema umění a galerie nebo vidle a gumáky, sice nenudila, ale Alan Alda a zajímavější, výraznější a emotivnější vzpomínková rovina, ji zcela převálcovala. Škoda, že jí tam nebylo více. Žádný z rozehraných motivů nevyšuměl do ztracena, překvapení nakonec pobavilo, všechna žánrová klišé byla servírována vkusně a nenásilně. Příjemná romantika, mnohem lepší než třeba průměrný, leč adorovaný, Zápisník jedné lásky od stejného autora. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Poctivej sparksovej romantiky nikdy nie je dosť, pekne podľa overenej šablónky. Jack Huston (to kto je?) ten ma fakt bavil. Robertson prehrávala ako vždy a Eastwood .. ale tak čo už. ()

Reklama

Reklama