Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po nepochopitelném útěku přímo z rukou policie, opouští Kraviec Českou republiku. Začíná nová etapa jeho zločinného života. Káčko už nemá co ztratit. Teprve teď začíná vyplouvat na povrch veškerý odpad, který po něm zbyl. Káčko se usazuje na Seychelských ostrovech, v rukou má směnku na 80 milionů, která z fleku může položit premiéra i vládu. 6 miliard z vytunelovaného podniku ČEPRO se pomalu rozpustilo, je potřeba přijít s novým zdrojem příjmu. I kdyby kvůli tomu měl udělat státní převrat. Česká republika tak exportuje do světa gangstera prvotřídního formátu. Ať už to jsou Seychely nebo Jihoafrická republika, všude kam tento gangster vstoupí, likviduje místní mafii a nastoluje vlastní řád. Na povrch se derou negativní vlastnosti jeho charakteru v závislosti na přemíře užívání drog a alkoholu. Káčko se mění z nadprůměrně inteligentního podvodníka na nejtemnějšího gangstera, vraha a obchodníka s narkotiky. A to je místo v polosvětě, ze kterého není návratu... Závěrečná část temného příběhu Gangster Ka: Afričan režiséra Jana Pachla zdůrazňuje fakt, že spáchané zlo nemůže být jen tak pominuto. Jaké jsou mechanismy organizovaného zločinu? Lze nad nimi zvítězit? (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (303)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

První díl mi nějak utekl, ale pokud bude mít podobné kvality jako tento, rád se na něj podívám. Nic extra, ale v rámci české produkce jasný nadprůměr, který si sice bere skutečné pozadí příběhu a osudy postav po svém, ale docela baví. Spíše než film podle skutečných událostí, to chce brát pouze jako zábavnou gangsterku. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Podle zdejších komentářů jsem čekala o kus lepší zážitek než u prvního dílu a místo toho jsem se nudila podobně jako Kraviec na Seychelách (než rozjel business s hajzl papírem). Všeobecné nadšení nesdílím, oproti jedničce jsou tu hezčí lokality, ale to je tak všechno. Z úcty k Čermákovi a protože nechci být za rebela 3*. ()

Reklama

panMartin 

všechny recenze uživatele

První díl byl skvělý, na české poměry nevídaný, byl poutavý a krásně vyprávěný od začátku až do konce. O něco slabší než první díl, přesto slušný filmový počin. Hynek Čermák samozřejmě super. Predrag Bjelac také, ale zbytek nevýrazný nikdo jiný vám v hlavě nijak neutkví. Druhý díl sice neměl takové grády jako díl první, ale určitě bylo na co se díval. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

pro mě osobně o kousíček slabší než první díl,přesto na českou tvorbu stále víc než nadstandard.Hynek Čermák,jehož Káčko je tady ještě vyšinutější než v první díle,opět výborný a ani trošku bych se nebál tenhle dvojdílný kousek srovnat třeba s Mesrinem.Klidně bych si dal ještě třetí pokračování...70% ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu působí pokračování více celistvě. Příběh již funguje jako celek a ne pouze jako pár opěrných bodů, které se horko těžko spojovaly. Přesto je scénář v mnoha ohledech povrchní, uspěchaný a bez pořádný návaznosti. Pochválit můžu vizuální stránku. Kdyby se více vyhrálo se scénářem, máme tady český film několika let. Takto se jedná jen o zajímavý počin. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu dva „agenti“ deklarují, že pracují pro BIS. To ale neodpovídá realitě, protože BIS je zpravodajská služba s vnitřním polem působnosti, nemůže tedy působit na Seychelách. (gecko)
  • Novinář a spisovatel Jaroslav Kmenta napsal o Radovanovi Krejčířovi knižní trilogii „Padrino Krejčíř“. Tato trilogie posloužila jako (velmi volná) předloha pro natočení filmů Gangster Ka (2015) a Gangster Ka: Afričan. Ve filmu Gangster Ka: Afričan si zahrál i Jaroslav Kmenta, a to dokonce dvojroli.  V první „roli“, kdy není vůbec vidět, alternoval za hlavního představitele Radima Kraviece (Hynek Čermák). Kmenta místo něj řídil černé Porsche Carrera a jezdil s ním v horských serpentinách. V druhém případě hrál Jaroslav Kmenta roli novináře, který přebírá od policisty (Filip Čapka) dokumenty. V titulcích není Jaroslav Kmenta uveden jak herec, protože na tom netrval. (Rollo_Tomasi)
  • Děj se odehrává na Seychelách, kde se jezdí po silnicích vlevo. Ve filmu vidíme pravý opak. Ve skutečnosti se točilo na Kanárských ostrovech. (db78)

Reklama

Reklama