Reklama

Reklama

Doba ledová: Mamutí drcnutí

  • USA Ice Age: Collision Course (více)
Trailer 4

Jestli lze nějaké období pozemských dějin označit za hodně zajímavé časy nabité všemožnými katastrofickými událostmi, za časy, které každému pořádně prověří schopnosti přežít, pracovat pro tým a také sílu jeho charakteru, pak je to určitě doba ledová. Jedno jaká. Jestli první, druhá nebo pátá. A právě v pátém dílu jedné z nejpopulárnějších animovaných filmových sérií opět potkáváme všechny staré známé hrdiny a pár úplně nových. Přichází ledová událost roku a s ní mamuti Manny, Ellie a Broskvička, něco jako lenochod jménem Sid, tygr Diego nebo vačičáci Crash a Eddie. 
Nezapomněli jsme na někoho? Samozřejmě – na toho nejdůležitějšího, veverčáka Scrata. Ten, jak je jeho nedobrým zvykem, ve snaze ulovit konečně věčně prchající žalud způsobí nehodu, z níž se vyklube karambol a z něj úplná katastrofa. Začne to tím, že vytrvalého Scrata hon za žaludem katapultuje do vesmíru. A tam, díky třaskavé směsi své pověstné nešikovnosti a nekončící smůly, náhodně spustí sérii kosmických, nikoliv komických, katastrof. Což vede i k zcela zásadnímu ohrožení naší planety, na kterou rázem míří asteroid jako hrom a ohrožuje ledový svět i s jeho obyvateli. A protože se naše parta skládá ze samých nefalšovaných a neohrožených hrdinů, nečeká na své vyhubení, ale vydává se na záchrannou výpravu do tajemné Geotopie, během níž ji potká nejen řada nebezpečenství, dobrodružství a komických chvilek. Sice jim tu a tam bude tuhnout krev v žilách, ale to především zimou, jinak to bude hlavně legrace. A jestli se Scrat konečně setká se žaludem? Kdo ví... (CinemArt)

(více)

Recenze (263)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Že je tenhle díl nejslabší z celé série, to tak asi nejspíš bude. Potvrzuje totiž pravidlo, že opakovaný vtip sem tam už přestává být vtipem. Takže tu je zase veverka s ořechem, zase je tu asteroid, zase kvůli němu přichází doba ledová…To samé pořád dokola. Na druhou stranu – děti to asi zvládnou. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $105miliónovTržby USA $64,063,008Tržby Celosvetovo $408,579,038Tržby za predaj Blu-ray v USA $7,127,030Tržby za predaj DVD v USA $8,912,999║ dobojované, už by to mala táto séria radšej zabaliť, všetko tu je až zbytočne premodernizované a dejovo úplne prvoplánové, mamutie spory sú doslova otravné, ostatné hlavné postavy tiež moc nedajú okrem Sida, k tomu tu pribudnú ďalšie postavy ktoré sú už úplne prestrelené, čo je ale najhoršie len minimum gagov poriadne funguje, takže ani v rámci zábavnosti to už nie je žiadna bašta, tento rok je proste katastrofálny pre pokračovania, takže ruky preč aj od tohto /videl v kine: 50%/ ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Je téměř s podivem, že se čím dál širší parta hrdinů drží stále na té úrovni humoru, kdy se dokážu onu hodinku a půl bez zábran smát. Důvodů, proč jsem svého času první tři díly hájil klidně na potkání, ale povážlivě ubylo. Už minulý díl s pirátsky-rodinnou tématikou ze série jasně vybočoval a tentokrát už se jedinečnost celé Doby ledové ztratila téměř nadobro. Mamutí drcnutí není v oblasti práce s postavami ničím jiným, než zaměnitelnou rodinnou komedií plnou povinných klišé, v oblasti dobrodružství pak už opravdu poněkud omletou variací na putování za spásou všeho a všech. Podobné směřování mě mrzí a ještě dlouho budu kroutit hlavou nad tím, proč nemohlo zůstat jen u trilogie, ale za náramně pozitivní náladu ve všech veverčákových eskapádách pořád ještě opatrně pokývnu směrem nahoru. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Tenhle rok je mezi animáky konkurence, ve které jen s bandou vtipných postaviček rozhodně neobstojíte. Chce to příběh. Nejlépe takový, který bude bavit malé i dospělé zhruba ve stejném poměru. O to lepší musí být, když v něm už po několikáté hrají ty stejné postavy. Je sice fakt, že tvůrci mají pořád dost fajn nápadů, jak mučit veverku, honící se za svým vysněným oříškem, ale nezačíná to být trošku ohraný? Bude to chtít minimálně nějak oživit. Jinak animace je skvělá, jenže to už je v posledních letech téměř samozřejmostí. 3* ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Núúúdááá... Přepostavováno, genderováno, předidaktizováno. Odpárat mamuty a z veverky udělat konzistentní desetiminutovou crazy grotesku. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem zoufalou snahu vytřískat ze zaběhnutého tématu poslední zbytky originality a humoru. Tvůrcům evidentně došla fantazie. Vtipných okamžiků bylo minimum, dialogy někdy fakt praštěné, komplexně jsem film vnímala jako nudný. Vedlejší děj s veverkou sice hýřil nápady a ztřeštěností, jenomže i tady toho bylo místy příliš. Chtěli do toho narvat co nejvíc, ale šlo to spíše ke škodě. Nic se nemá přehánět, přesto si myslím, že dětem se to líbit bude. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Člověk musí smeknout před znalostmi elektromagnetických principů jedné veverky a pořádné porce štěstí, které hlavní banda vyfasovala. Scratovy eskapády dosahují absolutních extrémů. Hudba s Powellovým odchodem už není tak hravá. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tak jak si veverka chrání svůj žalud si i Fox oprašuje tuhle povadlou sérii a nutno říci, že tentokrát je to už naposled. Mohlo být hůř, ale dle mého už série nabídla naprosto vše co mohla...5/10 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Spíše otravné než vtipné... Je velice zvláštní sledovat na jedné straně ztřeštěné postavičky dělající ztřeštěné věci, kroutící se, poskakující a podivně vřískající, a na druhé straně tradičně umolousaný příběh o rodinných hodnotách. Ani jedno z toho mě pořádně nezajímalo, zápletka s asteroidem se navíc jako by ani nebyla důležitá a obzvlášť když jsem vzpomínal na nedávné Croodsovy, kteří skoro totéž téma podali mnohem zábavněji, bylo mi smutno. Body dávám jen za Scrata, za maniakálního Bucka a za několik málo milých vtípků.___P.S. Máte-li DVD astojíte-li jen o Scratovy vylomeniny, pusťte si 15minutový kraťas Scrat: Ve vesmíru, což jsou vlastně všechny Scratovy scény sestříhané dohromady a opatřené jiným koncem. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Obrovský skok vzad. Poslední díl byl úžasný. Ale tento? Ten už nemá pořádně co nabídnout. Děj tuctový, nikterak poutavý, vtipu pomálu, animace neuchvátila. Vše špatně. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Už 5. a doufejme že nadobro poslední díl téhle ne až zase tolik promrzlé série. Platí podobné výtky jako minule. Smečka je zkrátka moc velká a nějaké odpadlíky by potřebovala jako sůl. Příští díl už bude určitě bez mé pozornosti. Další procenta dolů. Takže tentokráte je to už jen 50% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Další natahování okoukaného, ale tenhle díl se mi líbil daleko víc, než některé předchozí díly. Najde se tu několik vtipných momentů a občas se do toho divák zažere, takže bych to tak moc neodsuzoval. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Bavil som sa, ale musím priznať, že o dosť menej ako v predošlých častiach. Príbeh a ani postavy, už nie sú také zaujímavé ako kedysi. A poniektorý ani nemajú toľko priestoru. Napriek tomu niektoré scény sú fajn a stále sa na tom miestami dá dosť dobre zasmiať, akurát len menej ako ste boli zvyknutý. P.S.: Za titulkami je ešte scéna zo Scratom, tak neodchádzajte tak skoro. 70% - 3* ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Tenhle recyklát nezachrání Simon Pegg ani Neil deGrasse Tyson. Doba ledová měla skončit třetím dílem a být tak uzavřenou trilogií, ne nekonečnou repetetivní franšízou s primitivním slapstick humorem – a mrzí mě to, protože tuhle sérii mám fakt rád. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jestli měla čtyřka uhozenou zápletku, tak tohle je teprve něco - to už vážně ve Foxu ztratili veškerou soudnost? Všechny předešlé díly mám víceméně rád, už jen pro ty haldy sympatických a hláškujících postav, ale tady je snad každý prvek neuvěřitelně odfláklý a nevýrazný - od šíleného příběhu, kterému se musí smát i pětiletý Jajda, až po jednotlivé gagy, které se vytratily na úkor patetického rodinného žvatlání. Za pozornost stojí snad jen pár hlášek rázné babičky, bezprostřední navrátilec Buck a Scratův boj se zesílenou gravitací, při kterém jsem se musel chtě nechtě chlámat nahlas. Říká se, že méně je někdy více - u téhle série už by ale nejvíce bylo nic. 40% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Kdyby se mě nějaké dítě zeptalo, co je to recyklace, pustil bych mu všech pět ledových dob za sebou a pak se ho zeptal, jak by je roztřídil do kontejnerů. Pro mě má Mamutí drcnutí stejný význam, jako kdybych znova viděl jedničku. (Chimbote, Peru) ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Doba Ledová už je tu popáté. Což je něco neuvěřitelného. Když se zamyslím jak jsem jako malý špunt koukal na první díl a postupně jsem rokama viděl další a další díly dává mi to nostalgické vzpomínky. A teď je tu pátý díl. Osobně za nejlepší považuji třetí díl. Ve čtvrtém díle mi hrozně chyběl Buck a teď je tahle šílená vačice zpět. Pořád je to dobrý. Přesto už je zralý čas to ukončit. Animace je výborná a sám jsem byl překvapen jak mi film přišel normální (několikrát jsem se osobně zasmál). Ale od té jedničky ušel velký krok. Kdyby člověk nejdřív viděl první díl a pak přeskočil všechny a pustil si pětku byl by šokovaný. Tak uvidíme kolika dílů se ještě dočkáme. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Po páté a stále poprvé aneb jak vytvořit nudný díl bez nápadů. Příběh nezajímavý, humor také nezáživný a postava nového mamuta protivná jako prase. Nemohu si pomoci, ale tohle nedosahuje kvalit ani průměru. Jedná se zatím a nejhorší díl série.. 4/10 = 40% ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Scrat náhodou aktivuje v ledu zamrzlé UFO, které vyletí do vesmíru a při následné honbě za žaludem pošle k Zemi omylem obrovský meteorit... Doba ledová 5 trpí slabým příběhem a nadbytkem postav. Docela válí jednooký lasičák Buck, ale v půlce filmu hrábne. Asi nejotravnější postavou tohoto dílu je vůdce Geotopie Shangri Llama. HODNOCENÍ 40% ()

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama