Reklama

Reklama

Doba ledová: Mamutí drcnutí

  • USA Ice Age: Collision Course (více)
Trailer 1

Jestli lze nějaké období pozemských dějin označit za hodně zajímavé časy nabité všemožnými katastrofickými událostmi, za časy, které každému pořádně prověří schopnosti přežít, pracovat pro tým a také sílu jeho charakteru, pak je to určitě doba ledová. Jedno jaká. Jestli první, druhá nebo pátá. A právě v pátém dílu jedné z nejpopulárnějších animovaných filmových sérií opět potkáváme všechny staré známé hrdiny a pár úplně nových. Přichází ledová událost roku a s ní mamuti Manny, Ellie a Broskvička, něco jako lenochod jménem Sid, tygr Diego nebo vačičáci Crash a Eddie. 
Nezapomněli jsme na někoho? Samozřejmě – na toho nejdůležitějšího, veverčáka Scrata. Ten, jak je jeho nedobrým zvykem, ve snaze ulovit konečně věčně prchající žalud způsobí nehodu, z níž se vyklube karambol a z něj úplná katastrofa. Začne to tím, že vytrvalého Scrata hon za žaludem katapultuje do vesmíru. A tam, díky třaskavé směsi své pověstné nešikovnosti a nekončící smůly, náhodně spustí sérii kosmických, nikoliv komických, katastrof. Což vede i k zcela zásadnímu ohrožení naší planety, na kterou rázem míří asteroid jako hrom a ohrožuje ledový svět i s jeho obyvateli. A protože se naše parta skládá ze samých nefalšovaných a neohrožených hrdinů, nečeká na své vyhubení, ale vydává se na záchrannou výpravu do tajemné Geotopie, během níž ji potká nejen řada nebezpečenství, dobrodružství a komických chvilek. Sice jim tu a tam bude tuhnout krev v žilách, ale to především zimou, jinak to bude hlavně legrace. A jestli se Scrat konečně setká se žaludem? Kdo ví... (CinemArt)

(více)

Recenze (263)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Piate pokračovanie Doby ľadovej v duchu paródie na Armageddon a musím uznať, že ako paródia to fungovalo fajn. Avšak všetky ostatné elementy, ktoré zdobili predošlé časti, už boli dosť utlačené a celkový výsledok vyznel, ako by tvorcovia už skutočne varili z vody. Je to proste vidieť. Táto séria je už proste za zenitom a jedine Scrat a jeho výlety do vesmíru ju udržali na lepšom leveli. 55 % ()

dsaiko odpad!

všechny recenze uživatele

Omlouvám se za výrazy ale tohle je tak totální sr..... odpad, že to snad bylo nagenerované počítačem náhodným výběrem slov a děje.... ()

BarVo 

všechny recenze uživatele

Suverénne najhorší Ice Age. Neviem na čom fičia tvorcovia, ale šlape to asi dobre. Treba len dúfať, že im dôjde matroš, než spáchajú šestku. Úplná rezignácia na dej, nezmyselné scénky sa tu kopia jedna radosť, k tomu recyklácia starých gagov /Scrat so žaluďom po páté už proste nefunguje/, a uznávam - občas dobrá hláška. Zúfalo málo. ()

Masarka14 

všechny recenze uživatele

Film byl bohužel průměrný. I když to se dalo čekat. Pár vtípků tam bylo povedených, ale je to v podstatě pořád to stejné, jako předešlé díly. Veverka rozhodně už nebaví jako na začátku série. Při scénách s ní jsem se nesmál já a ani nikdo jiný. O průměrné kvalitě vypovídá i spánek vedle mě sedícího muže :D Na zabití odpoledne je to v pohodě, na nějaký filmový zážitek určitě ne. ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

No, co k tomuhle dodat. Kouzlo Doby ledový je definitivně pryč. Sranda, animace a jistá svižnost tu je, ale tenhle díl už je fakt MOC přes čáru. Nelze prozradit nic konkrétního, pokud nechci spoilerovat. Tak jen řeknu, že nečekejte nic moc. Za mě 3* a S OPATRNOSTÍ A VAROVÁNÍM PŘED NATĚŠENOSTÍ DOPORUČUJU ()

Sharlis 

všechny recenze uživatele

Tento diel bol už hodne slabý a kvalita i sila príbehu (ako to bolo v prvej časti) tu už nie je. Ústredné postavy leňochod Sid a tiger Diego vo filme už takmer nie sú, resp. sú len doprovod. Mamut Manny je obyčajná urevaná pussy (nebol on najväčší sarkasta a "bručoun"?) Celý príbeh sa týka len mamutov a ich rodiny, charaktery postáv sa vytratili. Je to tiež strašne detské, mamuty tam hraju hokej atp. a tie všetky narážky na hashtagy a modernú dobu atp. ma hrozne štvali a nechápem prečo to tam museli dávať. Bez nápadu, bez myšlienky. ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Výrazný úpadok série, bez výraznejších nápadov. Animácia takéto filmy už dávno nezachraňuje. Dúfam, že pokračovania už neprídu. ()

PatrikP4 

všechny recenze uživatele

Pro děti OK... Pro dospělé už tolik ne... Narozdíl od předchozích dílů... Doufám že už nebude další, protože ten by mohl bejt propadák... Tvůrci by se měli věnovat něčemu jinému... ()

ioope 

všechny recenze uživatele

Z tohoto dílu se stala neskutečná fantasmagorie. Zhulená zvířata procvičující jógu v asteroidu. Mimozemský letoun řízený šavlozubou veverkou snad zmiňovat nemusím... Jediné, co si ještě zaslouží hvězdičky je návrat mazáka Bucka a to, že si Sid taky konečně vrznul (tomu jsem to fakt přál od začátku všeho) ()

Petr.Plicka 

všechny recenze uživatele

Bohužel, nejslabší díl z celé série... Pro děti bezva zábava, pro starší ujetá hodinka a něco... Pro opravdové fanoušky série stojí za to vidět. Pokud ale není doba ledová vaše srdcovka nic nezkouknutím posledního dílu nezkazíte ()

Radek273 

všechny recenze uživatele

Bože můůůj!!! To je ale blbost. Neuvěřitelný! A pro děti to prvotně teda není vůbec, vtip dost pokročilého rázu, který se točí hlavně a jenom kolem vztahů!?? Ubohost, kdy se umělý, průměrný příběh pod nálepkou slavné série pokouší vytřískat z diváků další finanční obnos. Škoda toho. Na druhou stranu se dá říct, že vcelku vtipně jsou tu vyobrazeny některé zajímavosti z vědy a techniky, ale to prostě samo o sobě nestačí. No a svatba nakonec ???! Opět uvržení do trapného finále v poslední době tak oblíbeného.. ()

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama