Reklama

Reklama

Doba ledová: Mamutí drcnutí

  • USA Ice Age: Collision Course (více)
Trailer 2

Jestli lze nějaké období pozemských dějin označit za hodně zajímavé časy nabité všemožnými katastrofickými událostmi, za časy, které každému pořádně prověří schopnosti přežít, pracovat pro tým a také sílu jeho charakteru, pak je to určitě doba ledová. Jedno jaká. Jestli první, druhá nebo pátá. A právě v pátém dílu jedné z nejpopulárnějších animovaných filmových sérií opět potkáváme všechny staré známé hrdiny a pár úplně nových. Přichází ledová událost roku a s ní mamuti Manny, Ellie a Broskvička, něco jako lenochod jménem Sid, tygr Diego nebo vačičáci Crash a Eddie. 
Nezapomněli jsme na někoho? Samozřejmě – na toho nejdůležitějšího, veverčáka Scrata. Ten, jak je jeho nedobrým zvykem, ve snaze ulovit konečně věčně prchající žalud způsobí nehodu, z níž se vyklube karambol a z něj úplná katastrofa. Začne to tím, že vytrvalého Scrata hon za žaludem katapultuje do vesmíru. A tam, díky třaskavé směsi své pověstné nešikovnosti a nekončící smůly, náhodně spustí sérii kosmických, nikoliv komických, katastrof. Což vede i k zcela zásadnímu ohrožení naší planety, na kterou rázem míří asteroid jako hrom a ohrožuje ledový svět i s jeho obyvateli. A protože se naše parta skládá ze samých nefalšovaných a neohrožených hrdinů, nečeká na své vyhubení, ale vydává se na záchrannou výpravu do tajemné Geotopie, během níž ji potká nejen řada nebezpečenství, dobrodružství a komických chvilek. Sice jim tu a tam bude tuhnout krev v žilách, ale to především zimou, jinak to bude hlavně legrace. A jestli se Scrat konečně setká se žaludem? Kdo ví... (CinemArt)

(více)

Recenze (263)

Sammya 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Celou dobu jsem si říkala, co to sakra tvůrci hulili. Byl to jeden velký facepalm. Myslím, že kdybych si odmyslela ty části s veverkou v mimozemské lodi a příšerně praštěného Baka, tak bych tomu snad i možná dala průměrné hodnocení, ačkoliv jsem se teda skoro nezasmála, ale takhle mi to přišlo celé úplně absurdní. Prostě jen násilné seskupení nezábavných a nucených vtipů. Pobavil mě snad jen Manny a jeho přístup k budoucímu zeti. ()

epicek 

všechny recenze uživatele

Vůbec to není špatné tak, jak říká zdejší hodnocení. Ano, občas je to "vaření z vody", ale celkový dojem z tohoto filmu je vícemeně pozitivní. Ano sice spoustu humorných momentů převažuje nad klišé momenty, ale i tak je to oddechová podívaná. Rozhodně smysluplné pokračování ! Nazdárek savci ! ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Bylo to překotné, hrozba ohraná, humor jen situační. Dal bych 3*, ale díky vsuvce se Shangre Lamou, která byla úplně o ničem, jdu s hodnocením dolů. Navíc jsem alergický na nesmysly, které děti matou. Lama s rohy...to prostě ne. ()

bk81 

všechny recenze uživatele

Bud uz jsem na to stary nebo je to jen nezazivny slepenec scenek bez zajimaveho pribehu...me poradi dilu dle kvality: 3,1,2,4,5. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Cítil jsem z toho průser a překvapivě není. Pořád to má svůj humor a hlavně hezky se na to kouká. Nevím možná je to jen nostalgie, ale pořád mě to baví, ale další díl by podle mě být nemusel. U takového filmu je pět dílů až moc, ale prachy jsou prachy. ( 5.11.16/PC ) ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Popáté a mnohem slaběji. Tam kde předchozí díly uspěly, tak pátý to nedává. Vtipné gagy už jsou nějak nucené a jen málo jich pobaví. Scrat ve vesmíru má menší možnosti než na zemi a je dost málo. Vztahy mezi mamuty nezajímavé, lama též nudící. Potěší šílený Buck, vačice a babička opět. Zbytek dost slabota a příběh už tě totálně mimo. Scénář tomuto dílu dost podrazil nohy i když za ním stáli autoři předchozích dílů. Animace výborné. // 55% ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Ach jo, už ani ta veverka není moc vtipná. Pokaždé, kdy se objeví na plátně, tak byl můj úsměv stále menší a menší. Trampoty hlavních hrdinů mi už také byly čím dál tím víc volné. Snad jen lenochod Sid s jeho vysněnou kráskou si drží úroveň po celou sérii. Jednička byla skvělá i svou vážnou notou. Toho je v pozdějších dílech už hodně poskrovnu a zde skoro vůbec. Ale co je horší, že třeba ani mou čtyřletou neteř film vůbec nebavil. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Naprosto, zcela a absolutně zbytečné. Nechápu smysl toho filmu, obzvlášť, když skvělá čtyřka skončila tak... no, prostě skončila. Vtipy se Scratem absolutně nefungují (nejslabší článek celého filmu!!), návrat Bucka je fajn a film to není tak strašný, jak by se mohlo zdát. Zase je tam víc mamutů a víc nových a zbytečných postav, na vtip tvůrci úplně zapomněli (a když se občas objeví, není to zrovna nic úžasného), přesto to ale na mě kdovíproč docela fungovalo a já nebyl nespokojen. Bylo to sice docela fajn, ale asi nikoho nepřekvapí, že to je nejslabší a nejméně zajímavý díl ze všech. Tahle série měla zůstat mrtvá, přitom to ale mohlo dopadnout mnohem, mnohem hůř. Ale toho vyčpělého Scrata je fakt škoda. V českém dabingu to pořád docela šlape, takže další fajn bod k dobru. 70%, ale NE dost objektivkích tak, abyste tomu mohli věřit, každopádně převažují dobré pocity a to je hlavní. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Tak teď už je to opravdu nastavovaná kaše, s hromadou až šílených absurdit vytažených do kosmických rozměrů. Problémem je, že se za těch pět dílů do děje zapojila hromada postav a navíc, s návratem Bucka se ještě o něco rozšiřuje. Jediná, dobře hláškující postava, tak byla lenochodí babka („Máme návštěvu.“ - „Tak to jdu připravit bábovku.“). Jinak tedy na pokračování snesitelné, plno odkazů nejen na jiná velká filmová díla, ale i popkulturu obecně („Co je to ten hashtag?“ - „Nevím, ale zní to cool.“). Děj jinak pojednával o další fázi života, tentokrát když dítě vyroste a již plánuje, jak odejde z domu - a jak se rodičům tato myšlenka samozřejmě nelíbí. Zde tedy v Dobo-ledovském měřítku. Popravdě, nemít k tomu určitý citový vztah už od dětství (a v hlavě stále výtečný a nepřekonaný první díl, kromě tedy ještě dobré trojky), asi bych hodnotil méně. Takto tedy lehký nadprůměr a 55%. Hlavně už žádné pokračování! ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Přitroublého Sida, věčně negativního Diega i spořádanou rodinku mamuta Mannyho jsem si za celá léta vývoje série Ice Age, která se do světa probíjí prakticky souběžně s tím, jak já stárnu, oblíbil opravdu hodně. Jednička je neopředená klasika, která malým dětem kromě pohodové komedie nabídne i smutnou zápletku. Kupříkladu třetí díl absolutně miluju, hlavně pro přítomnost a nezapomenutelné dialogy dvou přitroublých krysáků (či co oni dva mají vlastně představovat). Dvojku se čtyřkou jsem nikdy nevnímal jako výjimečné příspěvky do série, ovšem loňská pětka udělala definitivní zářez. Když již po 14 letech od samotné jedničky nebylo z čeho vařit, přihodilo se drobet fantasmagorického nádechu, jenž Době ledové absolutně nesvědčí, a vznikl díl s podtitulem Collision Course. Je velká škoda, že jsem si návrat mých velkých oblíbenců z dětství již nemohl užít alespoň místy tohoto filmu. Jen doufám, že pokračování nepohořelo jen v mých očích a zazdilo tak dveře dalším stejně odfláknutým následovníkům. ()

Micro41CZ odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečný, neskutečný... (a všichni ti vylízanci, co tu píšou o super nápadech a čemkoliv dalším pozitivním by si držky měli vypláchnout kyselinou; nejsmutnější je, že ani ty děti se tomu v kině nesmály, jak to bylo vypatlaný) ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(98/2016) / Ice Age už fakt neni animák na ktorý by čakali davy a aj konkurencia od jednotky zásadne narástla. Zábava pri poslednom diely je v zásade už iba o pár podarených vtípkoch, čakať nejaký väčší filmový zážitok je zbytočné. Najzábavnejšia postavićka jednoznačne Buck a dosť som sa zabavil na Neil deBuck Weasel (Neil deGrasse Tyson:). (5/10) ()

venison 

všechny recenze uživatele

Bohužel tenhle skvělý animák měl skončit dříve než-li později.. Jednička je bezkonkurenčně nejlepší, i když graficky a dějově prostší.. Vynahrazují to skvělé sarkastické hlášky a bezvadně vymakané charakteristiky postav.. Dvojka a trojka divákovi nabízí propracovanější vizuál i děj, rozšiřuje příběh o postavy a stále se to po jedničce dá ustát.. Nabízí dynamiku, energii a pozitivní pragmatismus.. Čtyřka už se řítí do průseru, který byl pětkou jenom podtržen.. Moc postav, chaos, příběh dost na prd, hlavní hrdinové se chovají o řád infantilněji než bylo zatím zvykem :-( Příběh malé děti nepochopí a dospěláci nezvládají jednoduchý humor.. Netrapte ta prehistorická zviřátka a pošlete je pro dobro všech už do důchodu.. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem - stupidní. Nevadí mě, když se v animácích dějí nelogické či nesmyslné věci, ale tohle je prostě hloupé. Ani Bruce Willis nebyl takový tvrďák, že by při odvracení asteroidové katastrofy řešil zejména to, jestli se jeho dcera se svým šamstrem odstěhuje. Jedna hvězdička je za Sidovu babičku a její černý humor. ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Zbytečnost. Z lásky k předchozím dílům to ještě nechám na třech hvězdách, no ale docela bída. Hlavní dějová linka je zhotovená dost nedbale a celý biják smrdí profitem. Chvilkama se na to hezký kouká, ale co do originality to moc nenabídne, to ale hádám moc lidí ani nečekalo. Je to skvělá parta, ale doba ledová je už pravděpodobně hodně, hodně vzdálená minulost, kam by tyhle moderní nesmysly a trendy zasahovat nemusely. 5/10 ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

5. 'Doba ledová' se mi líbila víceméně stejně jako všechna předešlá pokračování (čili moc ne). 11 (!) ústředních postav pod irelevantní záminkou (padající meteor) někam jde, po cestě prodělává střídavě humor (až na nemnohé výjimky infantilní a trapný (vačičáci pryč!)) a ztřeštěnou akci, aby všechno dobře dopadlo (tedy kromě toho meteoru :-)), rodinka se stmelila a i největší popleta (Sid) konečně našel družku. Děti se snad ještě nudit nebudou, ale tolikrát obkreslovaná šablona již nutně potřebuje předělat (či definitivně uložit k ledu). Á propos, Scrat v kosmické lodi se už úplně vyčerpal. ()

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama