Reklama

Reklama

Doba ledová: Mamutí drcnutí

  • USA Ice Age: Collision Course (více)
Trailer 2

Jestli lze nějaké období pozemských dějin označit za hodně zajímavé časy nabité všemožnými katastrofickými událostmi, za časy, které každému pořádně prověří schopnosti přežít, pracovat pro tým a také sílu jeho charakteru, pak je to určitě doba ledová. Jedno jaká. Jestli první, druhá nebo pátá. A právě v pátém dílu jedné z nejpopulárnějších animovaných filmových sérií opět potkáváme všechny staré známé hrdiny a pár úplně nových. Přichází ledová událost roku a s ní mamuti Manny, Ellie a Broskvička, něco jako lenochod jménem Sid, tygr Diego nebo vačičáci Crash a Eddie. 
Nezapomněli jsme na někoho? Samozřejmě – na toho nejdůležitějšího, veverčáka Scrata. Ten, jak je jeho nedobrým zvykem, ve snaze ulovit konečně věčně prchající žalud způsobí nehodu, z níž se vyklube karambol a z něj úplná katastrofa. Začne to tím, že vytrvalého Scrata hon za žaludem katapultuje do vesmíru. A tam, díky třaskavé směsi své pověstné nešikovnosti a nekončící smůly, náhodně spustí sérii kosmických, nikoliv komických, katastrof. Což vede i k zcela zásadnímu ohrožení naší planety, na kterou rázem míří asteroid jako hrom a ohrožuje ledový svět i s jeho obyvateli. A protože se naše parta skládá ze samých nefalšovaných a neohrožených hrdinů, nečeká na své vyhubení, ale vydává se na záchrannou výpravu do tajemné Geotopie, během níž ji potká nejen řada nebezpečenství, dobrodružství a komických chvilek. Sice jim tu a tam bude tuhnout krev v žilách, ale to především zimou, jinak to bude hlavně legrace. A jestli se Scrat konečně setká se žaludem? Kdo ví... (CinemArt)

(více)

Videa (31)

Trailer 2

Recenze (263)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Tak a konec tímhle bych uzavřel celou sérii, všechno jednou musí skončit začalo to dobře a někde od půlky to začalo klesat a upadat jako by tvůrci už neměli nebo spíš nevěděli co dal vytvořit , všeho ho prostě moc škodí . Stara dobra doba ledová je pryč a doba konečná nastala, už ani veverák to nezachrání. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

k předchozím dílům jsem nějaké extra výhrady neměl.I po letech si držely přes drobnosti velmi dobrou úroveň a člověk se z chutí zasmál.Pětka jde v určitých věcech ve stejných stopách a děj je přímočarý a předvídatelný stejně jako u dílů předtím.Bohužel co ovšem zmizelo je vtip...respektive počet dobrých vtipů,které ocení krom dětí i dospělí.Tady jich je hodně málo a pátá Doba tak vypadá hodně jako nastavovaná kaše,která je mířena primárně na děti...a to ještě na ty menší děti,čemuž odpovídá většina jednoduchých a dětinských vtipů.Věřim že mým dětem se bude Mamutí drcnutí líbit,ale osobně vidět znova nepotřebuji.Nejsmutnější pak je že ani jindy geniální Scrat tady nic nezachraňuje a jeho vsuvky už nejsou nijak extrémně vtipné ani originální.V určitých momentech působí skoro až otravně a člověk si pak říká že je jedině dobře,že nevznikla celovečerní sólovka...50% ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem zoufalou snahu vytřískat ze zaběhnutého tématu poslední zbytky originality a humoru. Tvůrcům evidentně došla fantazie. Vtipných okamžiků bylo minimum, dialogy někdy fakt praštěné, komplexně jsem film vnímala jako nudný. Vedlejší děj s veverkou sice hýřil nápady a ztřeštěností, jenomže i tady toho bylo místy příliš. Chtěli do toho narvat co nejvíc, ale šlo to spíše ke škodě. Nic se nemá přehánět, přesto si myslím, že dětem se to líbit bude. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Veverka opět nezklamala. Člověk se dokonce zcela nečekaně dozví, jakpak byl stvořen Vesmír. Bohužel mě však dost zklamalo úplně všechno ostatní. V popředí příběhu je opět ten převelice originální, neskutečně sofistikovaný a nesmírně cool námět a střetu generace x s generací y, přičemž jako zástupce generace y tvůrci opět vybrali vyšinutého retarda, aby to mělo šťávu a ono ji to jaksi stejně nemělo. Jinak lze samozřejmě v generaci y najít i spoustu prudce inteligentních a krásných jedinců. Vím, o čem mluvím. Taky tam patřím. Příběh je opravdu krajně o hovně. Domnívám se, že nemá větší potenciál než pobavit děti do 9 let a homosexuály. Scénárista byl zajisté na drogách. Jen mu zřejmě v závěru psaní došly a rozhodl se zakončit film hozením diamantů do sopky. WOW! Už dlouho jsem neviděl tak napínavý a nervy drásající závěr. Celá Doba ledová už by opravdu měla jít k ledu. Obávám se, že potenciál této pohádky byl více než přečerpán. Je na čase uvolnit místo a zachovat si alespoň špetku důstojnosti. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Přitroublého Sida, věčně negativního Diega i spořádanou rodinku mamuta Mannyho jsem si za celá léta vývoje série Ice Age, která se do světa probíjí prakticky souběžně s tím, jak já stárnu, oblíbil opravdu hodně. Jednička je neopředená klasika, která malým dětem kromě pohodové komedie nabídne i smutnou zápletku. Kupříkladu třetí díl absolutně miluju, hlavně pro přítomnost a nezapomenutelné dialogy dvou přitroublých krysáků (či co oni dva mají vlastně představovat). Dvojku se čtyřkou jsem nikdy nevnímal jako výjimečné příspěvky do série, ovšem loňská pětka udělala definitivní zářez. Když již po 14 letech od samotné jedničky nebylo z čeho vařit, přihodilo se drobet fantasmagorického nádechu, jenž Době ledové absolutně nesvědčí, a vznikl díl s podtitulem Collision Course. Je velká škoda, že jsem si návrat mých velkých oblíbenců z dětství již nemohl užít alespoň místy tohoto filmu. Jen doufám, že pokračování nepohořelo jen v mých očích a zazdilo tak dveře dalším stejně odfláknutým následovníkům. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Na jednom z kamenů na sloupu, který přinesl Buck, je vidět i jeho podobizna, jak bojuje se třemi dinosaury. Tato událost se stala jen pár minut předtím, než sloup našel. (Mancunian)
  • Když se Manny a jeho přátelé v čase 00:30:20 vydávají na cestu k místu, kam má dopadnout asteroid, styl jejich zpomalené chůze proti kameře i hrající hudba („The Launch“) simulují scénu z filmu Armageddon (1998), v níž se Bruce Willis a ostatní chystají na let do vesmíru, aby zachránili Zemi před dopadem asteroidu. (kesinaa)
  • Keď behom úvodnej sekvencie veverička Scrat lieta vesmírom v skafandri a zanechá stopu na asteroide, hrá v pozadí ústredná znelka z filmu 2001: Vesmírna odysea (1968). (ČSFD)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama