Reklama

Reklama

Doba ledová: Mamutí drcnutí

  • USA Ice Age: Collision Course (více)
Trailer 4

Jestli lze nějaké období pozemských dějin označit za hodně zajímavé časy nabité všemožnými katastrofickými událostmi, za časy, které každému pořádně prověří schopnosti přežít, pracovat pro tým a také sílu jeho charakteru, pak je to určitě doba ledová. Jedno jaká. Jestli první, druhá nebo pátá. A právě v pátém dílu jedné z nejpopulárnějších animovaných filmových sérií opět potkáváme všechny staré známé hrdiny a pár úplně nových. Přichází ledová událost roku a s ní mamuti Manny, Ellie a Broskvička, něco jako lenochod jménem Sid, tygr Diego nebo vačičáci Crash a Eddie. 
Nezapomněli jsme na někoho? Samozřejmě – na toho nejdůležitějšího, veverčáka Scrata. Ten, jak je jeho nedobrým zvykem, ve snaze ulovit konečně věčně prchající žalud způsobí nehodu, z níž se vyklube karambol a z něj úplná katastrofa. Začne to tím, že vytrvalého Scrata hon za žaludem katapultuje do vesmíru. A tam, díky třaskavé směsi své pověstné nešikovnosti a nekončící smůly, náhodně spustí sérii kosmických, nikoliv komických, katastrof. Což vede i k zcela zásadnímu ohrožení naší planety, na kterou rázem míří asteroid jako hrom a ohrožuje ledový svět i s jeho obyvateli. A protože se naše parta skládá ze samých nefalšovaných a neohrožených hrdinů, nečeká na své vyhubení, ale vydává se na záchrannou výpravu do tajemné Geotopie, během níž ji potká nejen řada nebezpečenství, dobrodružství a komických chvilek. Sice jim tu a tam bude tuhnout krev v žilách, ale to především zimou, jinak to bude hlavně legrace. A jestli se Scrat konečně setká se žaludem? Kdo ví... (CinemArt)

(více)

Videa (31)

Trailer 4

Recenze (263)

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Zbytečnost. Z lásky k předchozím dílům to ještě nechám na třech hvězdách, no ale docela bída. Hlavní dějová linka je zhotovená dost nedbale a celý biják smrdí profitem. Chvilkama se na to hezký kouká, ale co do originality to moc nenabídne, to ale hádám moc lidí ani nečekalo. Je to skvělá parta, ale doba ledová je už pravděpodobně hodně, hodně vzdálená minulost, kam by tyhle moderní nesmysly a trendy zasahovat nemusely. 5/10 ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Celou dobu jsem si říkala, co to sakra tvůrci hulili. Byl to jeden velký facepalm. Myslím, že kdybych si odmyslela ty části s veverkou v mimozemské lodi a příšerně praštěného Baka, tak bych tomu snad i možná dala průměrné hodnocení, ačkoliv jsem se teda skoro nezasmála, ale takhle mi to přišlo celé úplně absurdní. Prostě jen násilné seskupení nezábavných a nucených vtipů. Pobavil mě snad jen Manny a jeho přístup k budoucímu zeti. ()

Reklama

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Popáté a mnohem slaběji. Tam kde předchozí díly uspěly, tak pátý to nedává. Vtipné gagy už jsou nějak nucené a jen málo jich pobaví. Scrat ve vesmíru má menší možnosti než na zemi a je dost málo. Vztahy mezi mamuty nezajímavé, lama též nudící. Potěší šílený Buck, vačice a babička opět. Zbytek dost slabota a příběh už tě totálně mimo. Scénář tomuto dílu dost podrazil nohy i když za ním stáli autoři předchozích dílů. Animace výborné. // 55% ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Ach jo, už ani ta veverka není moc vtipná. Pokaždé, kdy se objeví na plátně, tak byl můj úsměv stále menší a menší. Trampoty hlavních hrdinů mi už také byly čím dál tím víc volné. Snad jen lenochod Sid s jeho vysněnou kráskou si drží úroveň po celou sérii. Jednička byla skvělá i svou vážnou notou. Toho je v pozdějších dílech už hodně poskrovnu a zde skoro vůbec. Ale co je horší, že třeba ani mou čtyřletou neteř film vůbec nebavil. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Naprosto, zcela a absolutně zbytečné. Nechápu smysl toho filmu, obzvlášť, když skvělá čtyřka skončila tak... no, prostě skončila. Vtipy se Scratem absolutně nefungují (nejslabší článek celého filmu!!), návrat Bucka je fajn a film to není tak strašný, jak by se mohlo zdát. Zase je tam víc mamutů a víc nových a zbytečných postav, na vtip tvůrci úplně zapomněli (a když se občas objeví, není to zrovna nic úžasného), přesto to ale na mě kdovíproč docela fungovalo a já nebyl nespokojen. Bylo to sice docela fajn, ale asi nikoho nepřekvapí, že to je nejslabší a nejméně zajímavý díl ze všech. Tahle série měla zůstat mrtvá, přitom to ale mohlo dopadnout mnohem, mnohem hůř. Ale toho vyčpělého Scrata je fakt škoda. V českém dabingu to pořád docela šlape, takže další fajn bod k dobru. 70%, ale NE dost objektivkích tak, abyste tomu mohli věřit, každopádně převažují dobré pocity a to je hlavní. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 19. června 2016 na filmovém festivalu v Sydney. (Varan)
  • Když se Manny a jeho přátelé v čase 00:30:20 vydávají na cestu k místu, kam má dopadnout asteroid, styl jejich zpomalené chůze proti kameře i hrající hudba („The Launch“) simulují scénu z filmu Armageddon (1998), v níž se Bruce Willis a ostatní chystají na let do vesmíru, aby zachránili Zemi před dopadem asteroidu. (kesinaa)
  • Vnútorný hlas Bucka so znalosťami fyziky sa volá Neil deBuck Lasičkon (v origináli Neil deBuck Weasel). Je to narážka na amerického astrofyzika Neila deGrasse Tysona. Neil túto postavu aj nadaboval. (ČSFD)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama