Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zemi vycházejícího slunce vás cestovní kancelář vezme kamkoliv - třeba i na poslední cestu. Krátký popis: Luxusní autobus cestovní kanceláře Okinawa Sunshine Club se chystá odjet. Stále však chybí jeden pasažér. Místo něho však přichází mladá dívka, že prý pojede místo strýčka. My však už v tuto chvíli tušíme, proč se ji průvodce zdráhá vzít a také, proč je autobus plný posmutnělých tváří. Tato cestovní kancelář organizuje tzv. poslední cesty - jako východisko z životní (většinou finanční) krize. Její zákazníci si zaplatili za to, že během zájezdu přijdou při nešťastné nehodě autobusu o život. Všichni před odjezdem uzavřeli vysoké životní pojistky, aby si tak pomohli z dluhů nebo zabezpečili rodinu a nebo tak hledají východisko z jiné neřešitelné situace. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na ČEDOK či INVII, tohle je úplně jiný druh zájezdu s naprosto odlišnou motivací jeho účastníků. Cílem tu není relaxace, touha po poznání nebo dobrodružství. Účastníci zájezdu jsou obětí tamního hodnotového systému a tradic, jsou nešťastní, nevýkonní a zbyteční. Aby neztratili tvář (to je v asijské společnosti ze společenského hlediska nejdůležitější), koupili si lístek na cestu, která má vyřešit všechny jejich problémy. Jdou vstříc svému osudu za zvuků karaoke a s odhodláním ve tváři. Pokud čekáte gejzír gagů a potrhlých vtípků, zapomeňte na ně. Tohle není komedie v běžném smyslu slova, spíš tragikomedie, kde humor vyplývá z absurdity viděného a z konfrontace s typicky japonským stylem uvažování. Zajímavé, provokativní a leckde ve světě nepříjemně aktuální. Celkový dojem: 85 %. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je masakr!!!! :-DDD Jako tak černou komedii a černej humor jsem ještě nikdy v životě nezažil!!! Nebudu prozrazovat děj, ale prostě je to o fakt vydařeným zájezdu šílenejch postav, který maj jeden společný problém ... Co se děje během zájezdu je jedna stránka humoru, ale proč ten zájezd vůbec byl zorganizován, to je ten geniální a totálně ujetý nápad, který dává filmu a všem scénám absolutně jiný a absurdní rozměr!! Absurdní absurdnost, kolikrát mě napadalo!! Úplně ujeté dialogy, které by byly v běžné situaci nudné, ale tady díky nastavení pravidel scénářem, se prostě válíte smíchy po zemi, nebo až chvíli zhnuseně kroutíte hlavou s tím, že to snad už ani není možný ... :-)) Jako viděl jsem hodně a myslel jsem, že mě už nemá co překvapit a šokovat, ale tohle se mnou fakt zamávalo jak v kladným směru (smích), tak v tom "záporným" (mráz po zádech) ... Každopádně je možný, že to spousta diváků nepobere jako já, ale celkové hodnocení mluví za vše ... ;-) ()

Reklama

Pute 

všechny recenze uživatele

Naprosto neuvěřitelný film, který Vás přesvědčí o originalitě japonské kinematografie. Po dlouhé době příjemné překvapení, u kterého jsem netušil co přijde za pět minut, natož jak to celé skončí. Zakončení celého filmu opravdu překvapí, a samozřejmě i pobaví. Nezapomeňte, že jde především o komedii, i když spíše černou. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Nudné, zdlouhavé, nevtipné (s čestnou výjimkou vystoupení, kterým chtěli účastníci zájezdu pobavit ostatní), nelogické (proč té dívce jednoduše na některé zastávce neujeli) a s žádnou sympatickou postavou. Zejména ona mladá holka byla se svým neustálým ječením na pěst, tý jsem pád do propasti přál, čistě z křesťanské lásky k jejímu okolí, které by si určitě oddychlo. A fakt jsem si užíval těch deset minut klidu, kdy ležela na sedačce nadopovaná práškama na spaní. Ještě štěstí, že nepatřila k těm několika procentům lidí, kteří ze spaní mluví. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Z japonské filmové produkce mimo díla inspirovaná anime/manga předlohou je to zatím asi tím nejzajímavějším, co jsem měl tu čest vidět. Příběh, který se ze začátku zdá být předvídatelný, se ale přes první, docela vtipnou půlku, přehoupne v takové drama, že nelze dopředu odhadnout, jak to celé skončí a i přes možné jasné vyvrbení to dokáže náramně překvapit. Co se týče osudů jednotlivých protagonistů, ty už tak zajímavé nebyly. Vesměs to byly jen samé dluhy, ačkoliv jejich poměřování bylo nejedním terčem vtipných scének. Jinak jsme se o jednotlivých „účastnících zájezdu“ moc nedozvěděli a tudíž roli hrály zejména rozličné charaktery. Také mě trochu štvaly příliš dlouhé záběry, očividně film natahující tak, aby byl co nejdelší (nepočítaje karaoke scénky). Ale jinak parádní, ze začátku vtipná, pak i dramatická a velice napínavá podívaná, která nezapadla do okoukaného klišé a nabídla něco originálního. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama