Reklama

Reklama

65 let poté, co maskovaný sériový vrah terorizoval městečko, začne takzvané "měsíční vraždění" znovu. Snaží se snad někdo to hrůzostrašné období napodobit, nebo jde o něco horšího? Zakřiknutá dívka možná drží v ruce klíč k dopadení viníka. Film Děs po setmění vznikl podle hororu z roku 1976, navíc je inspirovaný hrůznými skutečnými událostmi. Snímek vypráví příběh maskovaného sériového vraha, který se vrací, aby pokračoval v terorizování texaského městečka, z něhož před pětašedesáti lety beze stopy zmizel. Zatímco se vyšetřovatelé předhánějí, aby našli mezi předchozími šokujícími událostmi a současným vražedným běsněním spojitost, zakřiknutá dospívající dívka možná drží v ruce klíč, který by mohl všemu zabíjení konečně učinit přítrž. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (142)

Juto 

všechny recenze uživatele

Príbeh začal dobre a ukázal sa byť zaujímavý. Už na začiatku som bol rozhodne vtiahnutý do deja a spisovateľ Roberto Aguirre-Sacasa ma dokázal zaujať a zabaviť počas väčšiny filmu. Ale keď sa film ustálil v poslednej štvrtine, film stratil dynamiku a príbeh stagnoval a jednoducho zakopol o vlastné nohy. Je to naozaj škoda, pretože film bol až do tohto bodu primeraným slasherov. 5,5/10 ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Konečně nějaký normální, atmosférický povedený slasher. Tento žánr miluji a tak nebylo pochyby o tom, že by mě to mohlo bavit. Vrah má výborné charisma, jeho chůze, dýchání a mluva, to vše ho vyzařuje v tom nejlepším světle, včetně jeho originálních a krvavých mordů. Gore je zde vcelku dost, ikdyž nějaké scény jsou mimo záběr, pro mě jako fanouška krvavých orgií to bylo dostačující. Potěší také pěkná hlavní hrdinka, starší look a hlavně finální odhalení, které jsem nečekal ani z 1%. Jo, tohle bylo fajn, kdyby se malinko zrychlilo, mohla to bejt plná palba. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Nejblbější na těhle vyvražďovačkách je to, když ten hlavní madafaka nemá žádný charisma, což je žel bohu příklad i tady toho synka, co tam běhá s pytlem od brambor na hlavě (zdravíme do Crystal Lake). Páč a protože by byl tenhle film "co má tak dlouhej název, kterej si prostě nezapamatuju" jinak dobrá poklona všem slasherům, co se jich v silných létech sedmdesátých a hlavně osmdesátých natočilo, především ten retro vizuál tomu dodává to správně špinavý kouzlo. Průměr, nic víc. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Natočit v těchto dnech čistý slasher je snaha kterou rozhodně cením bez ohledu na konečné hodnocení. Stejně tak bych ocenil i ten celkový lehce retro feeling. Ale týpek co většinu svých obětí sprostě postřílí je u mě špatnej slasherovej zabiják bez vášně a touhy brát to trošku osobně. Takový přístup mě nudí a jediné co mě drželo v pozoru byla zvědavost kdo se pod maskou teda vlastně skrývá.. No- to rozuzlení bylo sice dost slabé, ale aspoň se trochu vyjasnily a změkčily některé nelogické rušivosti, které byly -už i v rámci slasherovských standardů- trochu moc do očí bijící. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Originál jsem neviděl, ale tohle pokračování/remake není vůbec špatné. Úspěšně vás přesvědčuje, že je podle skutečných událostí (i díky zajímavému zapracování původního filmu do příběhu), napíná ohledně identity vraha (přičemž podezřelých je hromada), naservíruje obstojné množství nepříjemných vražd, disponuje fešnou a docela sympatickou hrdinkou a i vizuálně to vypadá k světu. Spokojenost. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Film měl nesoutěžní premiéru 18. září 2014 na 10. ročníku Fantastic Fest v Austinu v Texasu. (Terva)

Reklama

Reklama