Reklama

Reklama

65 let poté, co maskovaný sériový vrah terorizoval městečko, začne takzvané "měsíční vraždění" znovu. Snaží se snad někdo to hrůzostrašné období napodobit, nebo jde o něco horšího? Zakřiknutá dívka možná drží v ruce klíč k dopadení viníka. Film Děs po setmění vznikl podle hororu z roku 1976, navíc je inspirovaný hrůznými skutečnými událostmi. Snímek vypráví příběh maskovaného sériového vraha, který se vrací, aby pokračoval v terorizování texaského městečka, z něhož před pětašedesáti lety beze stopy zmizel. Zatímco se vyšetřovatelé předhánějí, aby našli mezi předchozími šokujícími událostmi a současným vražedným běsněním spojitost, zakřiknutá dospívající dívka možná drží v ruce klíč, který by mohl všemu zabíjení konečně učinit přítrž. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (143)

tron 

všechny recenze uživatele

Divný sequel divného komediálnu krimi explotationu (ehm) The Town That Dreaded Sundown z r. 1976. Objavujú sa názory, že je to remake, ale ja teda neviem, mne to pripadalo ako normálne pokračovanie. Ono je to ale asi fuk, lebo to hlavne nie je dobrý film. Občas sa objaví prekvapivo krvavý detail. Občas sa mihne nečakane otvorený erotický detail. Občas nie je atmosféra úplne zlá. A herci sa snažia (kasting je plný pekných absurdít - legendárna Veronica Cartwright, Anthony Anderson, Josh zo Záhady Blair Witch, Gary Cole, Ed Lauter, Denis O´Hare...), hoci nemajú čo hrať. No celé je to béčkarsky napísané, rutinne nakrútené a produkcia - obvykle mimoriadne kontroverzného Ryana Murphyho z American Horror Story - na tom moc poznať nie je. Štvali ma ustavičné „podozrievavé“ zábery na postavy, čím chceli tvorcovia vyvolať v divákovi pocit ustavičnej neistoty v tom zmysle, že každý môže byť vrahom. Nakoniec je ale finálne rozuzlenie nezaujímavé. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Původní film jsem měl kdysi s tv na vhs, moc už si to taky nepamatuji. Tohle mě to trochu osvěžilo, ale jinak pěkný slasher. Skvělý gore scény třeba ta při kouření, velice hustá atmosféra a nečekané rozuzlení, na které by asi nikdo jen tak nepřišel. Pro mě příjemný překvapení, ke kterému se někdy určitě rád vrátím. ()

Reklama

schizmo 

všechny recenze uživatele

Standardní solidní slasher, který přímo vychází ze stejnojmeného fláku z roku 1976 a nepostrádá žádný opěrný atribut - maskovaný hrdina, u kterého do poslední chvílie netušíte, kdo se pod maskou ukrývá (a tady se to opět povedlo ututlat s tím, že pointa je celkem překvapivá). Vraždy na všechny možné způsoby jsme tu měli už nespočetně-krát, ale málokterý vrah byl tak zdatný, že do svého arzenálu zavedl >SPOILER< pistoli, luk a šípy, sekeru, kudlu a upgradovaný pozoun :D. Co se ale tvůrcům musí nechat a ještě o den později kroutím hlavou nad tím, jak se povedlo docílit takové 80' produkce a atmosféry - než se totiž trochu vzpamatujete, můžete si myslet, že vše náleží právě do 70-80. let díky místní architektuře, vozovým parkům, módě atd., takže z letargie vás maximálně vytrhne nějaký ten současný radio hit. Povedená oslava na zlaté 80'! ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Problém remake už-tehdy-slabého slasheru TTDS je rok vydání 2014. Slasher jako žánr s pevně danými klišé se po inovativním Vřískotu vyčerpal. Remake přichází na rozdíl od původního levného snímku pod taktovkou profi týmu, kamera je fajn, obsazení je ok a hrdinka je schopná herečka, občas se dočkáme i zajímavého nápadu typu honička na poli s vrahem z výšky, ale i přes snahu vyhnout se obvyklým pitomostem žánru děj dojíždí na klasická klišé a vřískotovinu; sex = smrt, vrah je někdo koho známe; panna (s přimhouřením oka) přežije nejdéle. Chyběla mi i pořádná atmosféra a napětí. Pro diváka veterána je tenhle film trochu nuda, nováčci určitě dají o hvězdu dvě víc. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Konečně nějaký normální, atmosférický povedený slasher. Tento žánr miluji a tak nebylo pochyby o tom, že by mě to mohlo bavit. Vrah má výborné charisma, jeho chůze, dýchání a mluva, to vše ho vyzařuje v tom nejlepším světle, včetně jeho originálních a krvavých mordů. Gore je zde vcelku dost, ikdyž nějaké scény jsou mimo záběr, pro mě jako fanouška krvavých orgií to bylo dostačující. Potěší také pěkná hlavní hrdinka, starší look a hlavně finální odhalení, které jsem nečekal ani z 1%. Jo, tohle bylo fajn, kdyby se malinko zrychlilo, mohla to bejt plná palba. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Kvůli natáčení byla hlavní ulice v Texarkaně 12. června vyzdobena na tři dny do vánočního hávu. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve městech Texarkana ve státě Texas a Shreveportu v americkém státě Louisiana. Několik místních obyvatel města Texarkana si pak ve filmu zahrálo jako kompars. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru 18. září 2014 na 10. ročníku Fantastic Fest v Austinu v Texasu. (Terva)

Reklama

Reklama