Reklama

Reklama

Cesta do říše krále pírek

  • Švédsko Resan till Fjäderkungens Rike (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Působivý švédský snímek Cesta do říše krále pírek zobrazuje touhu po nemožném. Králík Johan není ještě dost velký na to, aby pochopil pravidla života a přitom se pouští do boje proti monstru, které má mnohanásobnou přesilu. Tento boj se ale právě pro něj stává školou života. Chlapec se při pátrání po své matce dostane do zvláštního, polorozpadlého světa, kde se jeho nepřítel skrývá. Nebude však jednoduché ho vypátrat a připravit o moc. Naštěstí najde Johan pomocníky, kteří se pouští do boje s ním. Zvláštně nostalgický příběh plný zvratů a periferií je založený na dětské touze po harmonii a rodičovské lásce. (Anifilm)

(více)

Recenze (13)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Musím především ocenit dvě věci, které byly na tomhle všem asi nejpovedenější a to je hudba a originalita. Co se hudební stránky týká, byla příjemná a velmi dobře zvolená. No a ohledně té originality, příběh se odehrává ve světě, kde když nadejde čas, tak si pro vás přijde "Král pírek" a odnese si vás do svého království plného pravidel a šedi, kde nejmocnější instancí je bohyně Moura, která bude podle svých chapadel asi něco jako obří chobotnice! Zkrátka fantasie autorům rozhodně nechyběla a tak příběh o marném boji proti řádu věcí působí opravdu velmi zajímavě. Postavy jsou také ucházející, Johan je odvážný a já mu v jeho úsilí dát rodinu dohromady docela fandil. Stejně tak se mi líbil i Bill a jeho "volnomyšlenkářství". Co se animace týká, rozhodně to není žádná špička a nemůžu říct, že by mi připadala úžasná, spíš mi moc nesedla, ale měla také jistou dávku originality, což já oceňuji. Ve výsledku zde tedy máme docela povedený příběh ve velmi originálním provedení s příjemnou hudbou, na který se dá dívat, takže docela milé překvapení. 7/10 ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Melancholický příběh o lásce, rodině a odvaze, hrdinové jsou tu navíc králíci. Nikdy není dost filmů, na které může rodič odkazovat, když je potřeba potomstvu demonstrovat, jak dobře se má a jak si má zatraceně vážit toho, že má oba rodiče. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na první pohled nesmírně radostný film, ale ono se následně ukáže, že to rozhodně jen rozjásaný animák není, že tohle je něco trochu víc, co dokáže zabrousit i na tu temnější notu příběhu a emocí. Jasně, má to svůj happy end a není to skutečně kruté, ale ten průběh není tak jednoznačný a vlastně ani ten happy end není klasický. Povedené, ale ještě tomu něco chybělo. ()

Svrdlin 

všechny recenze uživatele

Velmi milé filmové překvapení. Ačkoliv výtvarně mi to moc nesedlo, oceňuji především příběh/téma a jeho podání dětskému divákovi. ()

Chřástal 

všechny recenze uživatele

Film, který se snaží dětem tlumočit citlivé (nejen pro děti) téma ztráty či smrti alegorickým příběhem a dělá to tak, že zaujme i dospělé (nebo alespoň mě). A taky malé diváky nepodceňuje a nechá je zjišťovat, že nejen opeřenci, ale i jiné důležité postavy nejsou tím, čím se zdají být, což se jim jednou u Lynche bude hodit. Je obdařen slušnou imaginací, napětím (hrozba obřích chapadel) a svéráznými postavami, což je společně s kapkou melancholie asi důvod, proč mi to – i když dost vzdáleně - připomnělo hru Grim Fandango. ()

Enehy 

všechny recenze uživatele

Škoda, že jsem den před tímto filmem viděla Píseň moře. Tematicky jsou oba filmy téměř o tom samém (ztráta maminky, vyrovnávání se s tím, odvaha malých hrdinů) a Píseň moře si prostě umí pohrát lépe s city diváka. Tím ale nechci říci, že Cesta do říše krále pírek nestojí za to, spíš naopak. Animace je úžasná, děj napínavý i zábavný, v souhrnu film, po kterém se budete cítit dobře. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Hodně mi to připomáínalo novodobé indie příběhové hry. Je to melancholické, výtvarně zajímavé a nekončí to happy endem. ()

maoc 

všechny recenze uživatele

Spojení dvou svérázných kinematografií v jedné pohádce asi nemohlo vyplodit něco normálního. Koukal jsem na půl oka a občas odešel, takže nejsem úplně kompetentní hodnotit a komentovat, ale nemám rád příběhy, které jedou bez pravidel a může se stát vlastně cokoliv a tvůrci si to "obhájí". Taktéž nepovažuji za kdovíjakou fantasii použít jako zobrazení postav od boku vystřelené druhy zvířat. Dobré a originální příběhy umí fantasii rozpumpovat UVNITŘ hranic daných žánrem, dobou, škatulkou. Takových fantasií, že bohyně podsvětí bude krakatice, její poskok na zásvětní lodi žába, smrtka s kosou podivný králíkopták, hlavní architekt podsvětí z normálního světa půjčený bobr (nebo co) s hlasem Loraxe a zbytek osazenstva králíci vám vysypu na první dobrou třeba tucet. Také jsem alergický na západní sluníčkářské levičáctví a přístup k rodině a životu, který jsem tady jaksi cítil, ani nevím přesně proč. Film se hodně podobá, jak poznamenal Stejšn, některým moderním hrám adventurám. Abych ale jen nehaněl. Některé city a emoce tam byly, třeba dojemná a neslábnoucí snaha malého zajdy dostat se opět k mamince. Proto jsou také ty hvězdy dvě. Pokud chcete vidět mnohem lepší animák na podobné téma, koukněte se na Píseň moře, jak zmiňuje Enehy. ()

Nonna 

všechny recenze uživatele

Animace zdařilá, hudba nerušila, ale celkový příběh........ještě jak začaly titulky, varovala jsem synka, cituji:" Hele, musím tě předem varovat, že jde o ŠVÉDSKOU POHÁDKU!!!!, vzpomeň, jak jsi bečel u "pohádky" Bratři lví srdce a u Malé mořské víly (Děvčátko se sirkami jsem ani nepřipomínala). Upozorňuju tě, že seveřani jsou fakt divný a jejich pohádky většinou nedopadají dobře, na konci zpravidla hlavní hrdinové pomřou!!!!........no, nedal se přesvědčit, přeci jen ten roztomiloučký zajíček a chobotnička pod peřinkou zalákala. Teď dokoukal a pravil: "Mami, mělas pravdu. Ti Švédi jsou fakt divní lidé. Radši se příště kouknem na něco českého, jo?Tuhle pohádku do oblíbených teda nedávám." - Tolik recenze pětiletého inteligentního diváka. ()

BlondJames 

všechny recenze uživatele

Když si chcete odůvodnit proč vyhazovat do moře nejen plastové lahve, pak si s radostí pusťe tuto pohádku.A hurá můžeme potom hromadně dělat bordel ve jménu dobra... ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Krásna rozprávka s čarovným svetom kde vládne kráľ pierok. Teda vlastne nie, vládne tu záhadná Mora, ktorá určuje pravidlá a rozdáva šupiny predurčujúce svojich majiteľov k ceste do ríše kráľa pierok. Malebné výtvarné spracovanie výborne dopĺňa príbeh odvážneho malého zajačika, túžiaceho znovu stretnúť mamu, ktorú kráľ pierok odniesol do svojej ríše. Jonah nie je len odvážny, pretože sa postaví kráľovi pierok ale nebojí sa aj postaviť pravidlám a pýtať sa na podstatu. Nie je v tom sám, pomáha mu Bill, ten je však v porušovaní pravidiel až deštruktívny, takže Jonah musí nakoniec zachraňovať to čo Bill svojimi výčinmi zničil. Ríša kráľa pierok môže byť metaforou na posmrtný život a hoci sa Jonahovi nepodarí priviesť mamu späť zostáva krásny príbeh o láske a rodine. 75% ()

Megahead 

všechny recenze uživatele

Celkom nudný príbeh bez silného konca a zaujímavého deja. Aj keď chápem, čo chceli tvorcovia povedať dejom, mohli to urobiť omnoho lepším a zaujímavejším spôsobom. Veľká časť deja bola nudná, vrátane dialógov. Postavičky nezaujímavé a prostredie príliš šedé bez pekných momentov. Asi mám na animované príbehy náročnejšie požiadavky a odlišný pohľad. ()

Reklama

Reklama