Reklama

Reklama

Co děláme v temnotách

  • Nový Zéland What We Do in the Shadows (více)
Trailer 1

Viagovi, Deaconovi, Vladislavovi a Petyrovi je dohromady víc než 9000 let. Tihle upíři žijí společně v bytě ve Wellingtonu na Novém Zélandu. Jak čtveřice zvládá přežívat v současné, moderní společnosti? Spolubydlící Viago, Deacon a Vladislav vypadají jako kdokoli jiný, až na to, že jsou nesmrtelní a pijí lidskou krev. Jsou to totiž upíři, kteří se snaží přežít v moderní společnosti - placením nájmu a dodržováním rozpisu domácích prací počínaje a úsilím získat pozvání do nočních klubů konče. Jejich osm tisíc let starý spolubydlící Petyr promění dvacetiletého hipstera Nicka v upíra a společně s ostatními ho pak musí naučit upírským pravidlům. On je na oplátku seznámí se záludnostmi moderní společnosti a představí jim nejen nové technologie, ale i módu a rozdílný životní styl. (Cinemax)

(více)

Recenze (565)

verbal 

všechny recenze uživatele

Inu, co bychom tam dělali. Prostě jen tak náramně vtipně čurákujeme, točíme Interview s vampyjem, popichujeme ve vile Vladka Napichovače, honíme si Nosferata a předvádíme, jak by mohl vypadat Tvajlajt, kdyby se ho nechytla braková, grafomanská kráva. Novozélandký skvost, který šarmantně a neotřele vrací všem těm homopýrům a vlkogejům jejich dobré jméno. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

(49th KVIFF) Roztomilí upírci (a vlkodlaci, zombíci a další podobná chamraď) v nonstop zábavné mockumentary komedii. Půlnoční festivalová projekce stála za to, rozjařené publikum snímku jenom přidalo. Film vlastně utekl rychleji, než vůbec přes ten neutuchající sled fórků stihl rozehrát a rozvést nějaký nosnější příběh - pravdu tak mají ti, kteří říkají, že by těmto upírům seděl seriálový sitcomový formát. Však ono tohle v podstatě jedna sitcomová epizoda roztažená na 90 minut už je. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ohromná zábava so skvelými hercami, všetci hlavní cucači sú bezchybné typy. Celkovo je to možno trochu nekonzistentné a nájde sa sem-tam hluchá scéna, ale bohato to vyváži celkové poňatie, ktoré je dotiahnuté do dokonalosti. Pri niektorých scénach (aport, hranolka, vekový rozdiel...) som plakal od smiechu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nenapadá mě jiné slovo, než geniální. Co děláme v temnotách je naprosto geniální parodie, co si dělá naprosto upřímnou prdel z upírů a sem tam i vlkodlaků. Ne z filmů, ani z konkrétních postav. Prostě jenom z upírů jako o. A věřím, že některé scény se po shlédnutí musí stát legendárními. Snad jenom, tedy, v případě, kdy se tenhle film trošku dostane více do světa. Koho by totiž napadlo, že něco takového natočí tvůrci z Nového Zélandu, že jo. Viděno na základě Challenge Tour 2015 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $3,454,735Tržby Celosvetovo $6,993,000▐ uletenosť, ľahká zábavnosť, haluznosť a špetka drsnosti ako od režiséra Petra Jacksona, keď za pár korún tvoril nezávislé skvosty, pobavilo, trefné /80%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vedle Draculy, Interview s upírem a Bladea povinná upírská filmová "četba". Nebo víte co, kašlete na vyjmenvoané, tohle je lepší. Absurdně groteskní reality docu show, v které se podíváte, jak upíři "vstávají", jak řeší problémy s neumytým nádobím a hlavně, jak správně ten ručník, co sebou všude nosíte, využít pro záchranu vašeho drahoceného sofá před hromadou krve. Zvrácená poetika, které se těžko odolává. ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Haleluja! Ani ve svých nejdivočejších představách, které kromě jiného zahrnují kapesníčky, Indulonu a DVD s nejlepšími epizodami Chcete mě?, bych nedoufal, že někdy spatřím film o upírech, kde se nebude žádný podvyživený metrosexuál s plochým ksichtem a potřpytkovaným análním věncem snažit vymrdat vlka a během celé stopáže suše mentorovat o tom, proč je vhodné, aby stodvacetiletý geront s oblibou v menstruačních koktejlech brousil tupou teenku, které v herectví zdatně konkuruje konferenční stolek a odstředivý odšťavňovač. Inu, stalo se a já jsem nadmíru spokojen! Žádná kamarádka se na to se mnou sice dívat nechtěla, protože bez Patizóna a Cukety to prej není ono, proto jsem na to čuměl zoufale sám, s kartónem džusu v krabičkách, v jednodílném pyžamu s delfíny a trenýrkách s motivy My Little Pony, nicméně jsem se chechtal, muhehe, a film si užil. Pokud tady existuje dáma, která by mi chtěla dobrovolně dělat společnost a dívat se na filmy se mnou, postačí mi do pošty poslat přihlášku, kde vyplníte hloubku a opotřebení svých tělesných otvorů a uvidíme, co se dá dělat. A pokud se dokážeš bez problému nasoukat do mého oblíbeného kostýmu postarší čivavy, nemusíme řešit už nic. Ale nesmíš být chodící parní turbína v leginách! Ale jako jinak nic proti hnusným holkám, to vůbec, mír svině. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Vsetko co ste chceli vediet o zivote upirov a inych minorit a bali ste sa spytat...vampire-werewold-zombi zabavna reality docu show a velmi vtipna! ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Upíři jsou právě teď ve světě kinematografie módní tématikou a tak bylo jen otázkou času, až někdo pojme toto téma i lehce parodicky, nakonec jako první ,,upírský Concorde" vzlétl můj oblíbený novozélandský režisér Taika Waititi a polovina kiwi-dua z Flight Of The Conchords a natočila naprosto dokonalou parodii upírských filmů. Formou nízkorozpočtové nezávislé mockumentary z Nového Zélandu dokazuje, že při dobrém nápadu a neotřelé poetice nezáleží na penězích a velikosti rozpočtu. Takhle dokonale ulítle zparodovaný fenomén ,,upírského" filmu jsem si snad ani nepředstavoval...hoši tu semleli všechno - upírské propriety, lidové upíří pověry, tradiční prostředky proti upírům, samozřejmě dějiny žánru (Nosferatu - Vlad / Dracula - Coppolův majstrštyk - Interview s upírem - Van Helsing - Twilight - Pravá krev etc), noční a citový život průměrného upíra...zásady správného vysátí oběti, oblíbený upírský bar...přesně, jak už to tu někdo psal - Všechno, co jste chtěli vědět o upírech a báli jste se na to zeptat... a přesně v tom raně Allenovském duchu... :-) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Má to velice zvláštní humor, který mi ale seděl. Horší to bylo, když se to snažilo o nějaké vážnější scény. Byla tam místa, kde jsem se trochu nudil, ale celkově to byl sympatický film. Nejlepší bylo, jak měli všichni rádi Stua. 70% ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Pohoda. (Námět na zlepšovák: před promítáním komedií by měl být každý divák povinně přezkoušený ze smíchu. Pak by se nemohlo stát, že ve čtvrté řadě uprostřed ve Velkém sále bude přítomna majitelka - aka piča - nejvíc nuceného hýkání pod sluncem. Upálit.) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

KDYŽ DÁTE SPOLU DO JEDNOHO BYTU ČTYŘI UPÍRY, JE JASNÉ, ŽE VZNIKNE HODNĚ NAPĚTÍ. A TO MŮŽE VZNIKAT Z JAKÉKOLIV SITUACE…" /// Tohle by mohl bejt dost zajímavej sitcom. Upírskej (jako)dokument o tom, jak přežít-žít v dnešní době. Odlehčený vyprávění o partě spolubydlících, u kterýho mám po chvíli pocit, že baví hlavně zúčastněný. Ubejvá ftipu a přestává mě to tak nějak celkově zajímat (bavit). Negraduje to humorně ani příběhově, ale plusem je, že se nesnížej k nějakejm debilitám, stupiditám či trapárnám. Prostě je to pro někoho s jiným druhem (černýho) humoru. To takovej Wolfcop je stejně levnej, ale pobaví (mě). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Dostal jsem pozvánku na Bezbožnej maškarní ples ve Wellingtonu. 2.) Když si upíři nadávaj do homoklád, tak to se vždycky chlámu... 3.) Thx za titule ,,tompson“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadá, když si po perfektní komedii pustím artovou, festivalovou, levně natočenou a nezáživnou nudu pro intelektuály. What We Do in Shadows má sice zajímavý nápad, pohled na upíry opět z jiného hlediska je přínos, avšak film neshledávám vůbec zábavným ba dokonce vtipným. Jakmile se při komedii, která má čirých 82% nezasměji ani jednou, je něco špatně. 3* s odřenýma ušima za 4 rozřezané krky. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Je veľmi urážlivé, keď niekoho nazveš teplošom.“ – „Ani sa s nimi nebav, s homokladami.“ Mám rád podobne absurdný humor so smrteľne vážnou tvárou. Napriek tomu som z tejto snímky čiastočne sklamaný, pretože nie je až taká obskúrna, ako som sa tešil. Napriek tomu by som sa s Vladislavom, Viagom, Deaconom a Petrom (no dobre, s Petrom asi nie) ešte rád niekedy stretol. Hrozne sa mi páčilo, aké to celé bolo afektované a WTF, ale na môj vkus to chcelo ešte viac zatlačiť na pílu. Po pozretí tohto filmu, Honu na paľudí a Thora: Ragnarok si myslím, že režisérovi sa podarilo vrchol svojrázneho humoru dosiahnuť paradoxne nie v nízkorozpočtových prvých filmoch, ktoré robil doma na „dedinskom“ Novom Zélande, ale v megalomanskom Thorovi 3. Za sympatické postavy a niektoré úžasne bizarné scény mám chuť dať 70%, ale inak to bolo síce pôvabné, ale aj trošku na efekt a nudné. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Zélandský Twillight natočený na handheld ve stylu Parks and Recreation? Jo, tak teď už jsem viděl všechno. 8/10 ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Zázračně nápaditá upírská komedie, jejíž partičku si zabouchnete během první minuty. Ano, má to v sobě něco z kouzla MUNSTERS nebo ADDAMS FAMILY... A v rámci fajn oddechovky možná zařadím do programu na příští Halloween. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nevšední, mimoňský a záměrně suchý humor, který tak skvěle fungoval ve Flight of the Conchords působí v celovečerním filmu tak nějak planě - bez chuti. Možná je to tím, že ho není tolik, možná je to tím, že scény obsahující vtípky ne vždy ladně zapadají do zbytku příběhu a možná je to tím, že tato hra na pseudo-dokument očividně nemá žádné větší ambice než s lehkým úsměvem zabít necelou hoďku a půl. Dovedu si představit, že spousta diváků bude touto neobyčejnou jednohubkou nadšena, ale já jsem byl minut. 5/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Sympatická blbost, kterou bych asi vydržel sledovat jako krátký sitcom. Vlastně mě mrzí, že se s těmi postavami už nesetkám. ()

Související novinky

Taika Waititi a imaginární Hitler

Taika Waititi a imaginární Hitler

16.03.2018

Pokud jste viděli Co děláme v temnotách nebo Hon pačlověky, dobře víte, že má Taika Waititi velmi specifický smysl pro humor. Jeho novozélandská nátura pronikla až do třetího Thora, a právě díky němu… (více)

Thor a upíří dohled?

Thor a upíří dohled?

03.10.2015

Nejbližší marvelovkou, která zatím nemá režiséra, je třetí Thor. Marvel si o něm povídal s Rubenem Fleischerem (Zombieland), Rawsonem Marshallem Thurberem (Millerovi na tripu) nebo Robem Lettermanem … (více)

49. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

49. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

13.07.2014

Slavnostní ceremoniál zakončil filmový festival a poroty v čele s Luisem Miñarrem udělily ceny nejlepším ze soutěžních filmů. Křišťálový glóbus pro nejlepší film si odnesl George Ovashvili za… (více)

Reklama

Reklama