Reklama

Reklama

Válečný příběh

(festivalový název)
  • USA War Story
Trailer

Obsahy(1)

Režisér Mark Jackson zvolil pro své drama úsporný způsob vyprávění. Nechává povětšinou mluvit obrazy či jen tvář skvělé Catherine Keener. Ta ztvárnila válečnou fotografku Lee, jež byla na své poslední misi vězněna a mučena; jejího kolegu a přítele pak zastřelili přímo před jejíma očima. Lee se přijela „ukrýt" do městečka na Sicílii, místa, které je přestupní stanicí nelegálních přistěhovalců z Afriky při cestě do Evropy. Zde se setkává s nešťastnou imigrantkou Hafsiou a rozhodne se jí pomoct. Režisér na první pohled rozehrává katarzní příběh o vzájemné pomoci dvou ztracených duší, ve výsledku se ale zříká role manipulátora a nechává hrdinky bez rozhřešení. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

404ErrorFace 

všechny recenze uživatele

Poznáte ten pocit, keď čítate knihu, a odrazu sa pristihnete pri tom, že stále čítate tú istú vetu, a nedokážete sa pohnúť ďalej? Presne tento pocit ma sprevádzal celým filmom. War Story je čokoľvek, len nie príbeh. ()

Sakulnikov 

všechny recenze uživatele

Myšlenka a pomalost velice zajímavá, ale chyběl tomu příběh. Film se snažil býti tak nepolopatický, až se stal odtažitým. ()

Reklama

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Takhle nudný film už jsem dlouho neviděl. Je to sice neuvěřitelné, ale těch 90 minut mi přišlo jako věčnost. Žádný děj, minimum dialogů, možná nějaká ta myšlenka, nicméně zpracování hrozné. Nemám problém s uměleckými filmy, ale tento se opravdu nepovedl. Jednu hvězdu za...herecké výkony...asi. Na odpad to nemá, na to jsou tu jiné kousky. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Pracovný názov filmu bol Untitled Mark Jackson Project. (Hudakfilms)
  • Film sa natáčal na talianskej Sicílii. (Hudakfilms)

Reklama

Reklama