Reklama

Reklama

Obsahy(1)

RWBY (vyslovuje se "Ruby") je animovaný sériál vytvořený v animačním studiu Rooster Teeth Productions. RWBY režíruje animátor Monty Oum, který tuto sérii vytvořil.
Příběh se odehrává ve světě Remnant, který je plný nadpřirozených sil a temných bytostí známých jako Grimm. Před objevením síly tajemného prvku s názvem Dust, který jim umožnil bojovat proti těmto monstrům, lidstvo bojovalo o přežití proti Grimmům. Dust se v dnešní době používá k napájení magických schopností a zbraní. Ti, kteří používají tyto schopnosti k boji s Grimmy, jsou známí jako Lovci a Lovkyně.
Seriál se zaměřuje na čtyři dívky, Ruby Rose, Weiss Schnee, Blake Belladonna a Yang Xiao Long, z nichž každá má své vlastní unikátní zbraně a schopnosti. Společně tvoří tým RWBY na Beacon akademii ve městě Vale, kde jsou školeny, aby se z nich staly Lovkyně. (KennySp)

(více)

Recenze (11)

Saraph 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že většině lidí bude chvíli trvat aklimatizace do tohoto stylu animace. Z počátku mi přišla opravdu divná a skoro jsem to i kvůli tomu úplně vzdal. Doporučuju ale nenechat se odradit jen tímhle. Má to dechberoucí příběh? Ani ne. Co postavy? Většina z nich jsou dospívající slečny, které se až na pár vyjímek chovají v podstatě dospěle. Jestli to dotáhnete do konce první série, asi už si nějakou oblíbíte. Co je ale ze všeho nejlepší? Hudba! Po tom, co jsem slyšel Casey Lee Williams zpívat, musel jsem si obstarat alba obou dvou sérií (v době psaní komentáře je se zpožděním plánována třetí). ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Video 1: Red Trailer Video 2: V1C8 Players and Pieces Video 3: V2C1 Best Day Ever Líbilo se Vám? Tak se připravte na zklamání od třetí řady dále, kde společně s tvůrcem, režisérem, dabérem a vším možným dalším Monty Oumem umřela i všechna ta krása těchto bojových sekvencí. S delší stopáží na sérii/volume/řadu přibyly hlavně dialogy, občas jdoucí špatností do teritoria pozdního Walking Dead. Naopak soubojů ubylo a zároveň u nich pokleslo ono kouzlo z těch videí, které jsem uvedl na začátku, kdy všechny pohyby jsou akrobatické, plné salt a otoček, odporují fyzikálním zákonům a celkově jedou na Rule of Cool a ne na logice. Ale pořád je to dobrá podívaná, ať už přímo na obrazovce nebo mimo ni v lavině fanartů, cosplayů a memů. Abych tento text nějak uzavřel, vhodně po vzoru Yang a dabérky Yang - Rozhodně si kvůli tomuhle seriálu CMYK tiskárnu měnit na RWBY nebudu, ale občas jsem k tomu měl blízko. A jestli se Vám videa nelíbila? Tak co tu ještě děláte? ()

Reklama

Fordzy 

všechny recenze uživatele

Vřele doporučuji - boží souboje (jedny z nejlepších vůbec), úžasný soundtrack, vtipný humor a dobře napsané postavy. Příběh je klasika která neurazí. Od legendárního autora Montyho Oumy (budiž mu země lehká) doporučuji shlédnout i jeho starší dílko - Death Fantasy. 81% Trailer: Zde ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Od první sezóny, kdy kdokoli mimo hlavní hrdinky byl "černá animovaná skvrna" přes třetí, kde svět začal žít, čtvrtou, kdy se probíraly interní otázky, pátou-šestou, kdy to nabírá politické problematiky až po sedmou, kdy je animace naprosto úchvatná, příběh famózní a neodhadnutelné zvraty... mě tato série velmi překvapila... jsem rád, že jsem s ní nezačal u druhé série, protože by mohlo odradit. Vše naprosto jednoduché, animace as simple as it can by, třetí série začala experimentovat, ale špatným směrem, takže jsem díly jen protrpěl, ale od čtvré série..... Boha od čtvrté série je to jízda (včetně první a druhé). Ta třetí se fakt nepovedla... Parádní hlavní i vedlejší postavy, zajímaví antagonisti, k 6-7. sérii naprosto úchvatná animace... RWBY se prakticky jen zlepšuje a zlepšuje. Což mohu říct o málo seriálech, co existují. Až nezdravě se těším na sérii osmou. I přes chyby, Prozatím rudých 80 % ()

Zajímavosti (9)

  • Postavy jsou inspirované klasickými pohádkovými postavami. (KennySp)
  • Seriál RWBY je pojmenovaný po stejnojmenném týmu, který vznikl složením iniciálů hlavních postav Ruby, Weiss, Blake a Yang. Jejich zbarvení vlasů zase ve stejném pořadí přesně odpovídá anglickým překladům barvev: červená (Red), bílá (White), černá (Black) a žlutá (Yellow). (Saraph)
  • Hudbu k seriálu skládá (občas i zpívá) Jeff Williams a zpívá jeho dcera Casey Lee Williams, které bylo v době, kdy vycházela 1. série 14 let. (Artorias42)

Reklama

Reklama