Reklama

Reklama

Mr. X

(festivalový název)
  • Francie Mr. X (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dokumentární film je zdařilou poctou výjimečnému francouzskému tvůrci, jeho filmovému stylu i osobnosti. Výpovědi spolupracovníků, herců, přátel, filmových kritiků i samotného tvůrce postupně utvářejí obraz jednoho z nejoriginálnějších režisérů současnosti. Vizuálně poetický snímek ukazuje cestu od vysoce ceněného debutu po současnou reputaci kontroverzního vizionáře, jehož jedni oslavují a druzí zatracují. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Leos Carax jako záhada. Proto o něm mluví převážně ostatní. Sem tam zazní jeho vlastní krátký monolog, párkrát je dokonce v záběru, většinou mírně rozostřený. Tříleté natáčení filmu Milenci z Pont-Neuf a jeho následný neúspěch v kinech mu sice málem zlomily vaz, ale nakonec za pomoci japonských producentů zase začal točit. Nejvíce o Caraxovi hovoří jeho dvorní herec Denis Lavant, ale zní tu i angličtina a japonština. Dobrý dokument o výjimečném filmaři (70%). ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

[AFF 2014] Pani režisérke sa podarilo autenticky zachytiť tú tajomnú auru okolo záhadnej postavy Leosa Caraxa a jeho porozumenie s Denisom Lavantom - ale to je asi tak všetko. Silne mystifikačný dokument si kladie otázky, na ktoré nedáva odpovede a len spovedá Caraxových spolupracovníkov, priateľov a známych, ktorí neustále opakujú jediné - že Carax je len jeden a nikto nič približujúce sa jeho filmovým víziám netočí. A povie to ešte raz. A potom znova. Rozličné výrazy vyjadujú stále to isté. A ja s myšlienkou síce súhlasím, ale nepotrebujem na jej vypovedanie 72 minút audiovizuálneho materiálu, keď úplne postačí jediná veta. 40% ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama