Reklama

Reklama

Ten, koho miluji

  • USA The One I Love
Trailer

Ethan a Sophie (Mark Duplass a Elisabeth Mossová) se po letech soužití ocitnou na pokraji rozvodu. Vydají se na víkend do krásného prázdninového domku, aby se pokusili zachránit své manželství. Na první pohled romantický a poklidný únik z reality se záhy promění v neskutečné drama, když je nečekaný objev donutí podrobit svůj vztah i společnou budoucnost těžké zkoušce. (Cinemax)

(více)

Recenze (55)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Solidní mindfuck. Před projekcí jsem o tom nic nevěděl (tedy jen žánrové označení komedie/drama, což je značně zavádějící), takže mě tvůrci měli přesně tam, kde chtěli, přesně v čas, kdy chtěli. Rozhodně originální a povšimnutí hodný kousek, který překvapí. 80 % ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Žánrová kukačka, co se uhnízdila jinde, než by letmý pohled napovídal... Aby se ve výsledku přeci jen vyprofilovala jako to, čím se na počátku zdála být; tedy kvalitní indie vztahovkou (či spíše "indie vztahovkou"), u které byste si měli sakra dobře rozmyslet, zda ji opravdu vidět spolu s drahou polovičkou. Mohli byste se totiž jeden o druhém dovědět věci, které snad raději ani znát nechcete aneb "kolik procent ti schází do mé ideální představy tebe". ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Psát o The One I Love skoro nejde (já po některých ohlasech ze Sundance trochu tušil), takže se nenechejte připravit o překvapení, nic si nezjišťujte a jděte do toho. Jen s tím finále šlo udělat víc, rozehraný to bylo skvěle a doufal jsem v něco originálnějšího. Elisabeth Moss mám čím dál radši. ()

Eodeon 

všechny recenze uživatele

film, který je přesně tím, čím se ze všech sil snaží nebýt - odporně předvídatelný a to včetně pointy, kterou divák s trochou přehledu a diváckých zkušeností tuší ještě před polovinou, jelikož přesně tam to celé krůček po krůčku logicky ústí. tím jsem už napověděl, že ani originality se tu nelze dopátrat v žádoucím množství. ale neoriginalita ani předvídatelnost nikdy nepatřily mezi kritéria, na která kladu významnější zřetel, takže to jen pro úplnost. tím spíše ne, jsou-li takto relativní a podmíněné individuální diváckou zkušeností. a našla by se vlastně i řada aspektů, které by si zasloužily naopak chválu, zvláště s ohledem na nezávislou produkci, v níž snímek vznikl. mezi ty hlavní patří výkony herců, na kterých především stojí celé to dovedně rozdmýchané drama. malou zmínku ale věnuji i hudbě a jejímu kreativnímu využití. nicméně přese všechny nepodstatné zápory a podstatné klady mi to nedá, abych své hodnocení opřel především o dva pocity. zaprvé, z toho námětu šlo vytěžit nekonečně víc. úplně vidím tu cynickou, subverzivní facku všem pokrytcům žijícím své partnerské vztahy ve lži, v kterou šlo scénář jen s malou trochou úprav přeměnit. a s tím souvisí i "zadruhé" a sice pocit, že scenárista - ani se nemusím dívat do databáze, aby mi bylo zřejmé, že to byl muž - má extrémně stereotypní představy o genderech, což z filmu, který se ze sebe snaží dělat cosi svěžího, chytrého a alternativního, zkrátka vysává všechen ten wannabe půvab. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Něco mezi Your Sister's Sister a Safety Not Guaranteed. Prvek mysteriozity filmu určitě sluší, nicméně se s ním pracuje dost nesystematicky a lájdácky. Výsledný dojem je někde mezi "Dělají si tvůrci ze mě legraci?" a "A proč zrovna takhle, vždyť je to tak průhledný." Prostě potenciál obrovský, výsledek nemastný, neslaný. Duplass Bros. ale pořád fandím. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Teď už ti to připadá divný?“ Taky jste vždycky chtěli vědět jaké to je, když vám partner/ka zahne, ehm s vámi? McDowellův celovečerní debut může napovědět. Těch 5 žánrů, které se zde na čsfd uvádějí, opravdu odpovídá, každý z nich je v The One I Love nemalou měrou obsažen a přitom dohromady tvoří funkční mix. Nicméně, především je tento film dokladem toho, jak stačí originální nápad/pointa, de facto jen 2 postavy (+ domky) a člověk se může velmi za (po) bavit. A nebýt rozlišení pomocí brýlí, mohlo to mít díky divákově neustálému hádání ještě zábavnější (pak by to ovšem zase možná utrpělo na přehlednosti). Jde o jeden z těch filmů, ve kterém rozhodně nedostanete odpovědi na své otázky (jen náznaky a pak je to na vaší fantazii), ale přesto, měl jsem s pravidly tohoto světa trochu problém, přišlo mi, že se pozvolna mění/popírají (začalo to komunikací pomocí mobilu, vstupem ve stejný okamžik a pak jakoby zdejší zákonitosti skoro přestaly platit, což se dá vysvětlit jedině vývojem a nutno dodat, že poněkud zvláštním). Film v určité fázi dokonce začne hrát na zlověstnou thrillerovou notu (tj. už 6 žánrů), bohužel se také dostaví určitá předvídatelnost (i když samotný závěr rozhodně překvapí a já osobně si nejsem jistý, co si mám především o vyznění filmu myslet...no ostatně i o té Sophiině volbě). Tak či tak, většina snímku mě opravdu bavila a ucítil jsem u jeho sledování svěží závan, takže to nakonec vidím na slušné 4*. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Žádné drama, žádná komedie, ale jedna z nejlepších hororových sci-fi za hodně dlouhou dobu. Přesně tohle by napsal Ira Levin, kdyby byl dnes naživu. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Miláčku ta věc v domě je přesvědčená o tom, že jsi to ty. Solidní úlet. Koukám, že v poslední době se z těmi takzvanými mindfuck filmy roztrhnul pytel. Za chvíli z toho bude samostatný žánr. Každopádně já se filmům z podobnou tématikou nebráním a musím říct, že tenhle mě opravdu vtáhnul do děje. Akorát musím souhlasit s tím co tu píše většina a sice, že ten konec je opravdu dost předvídatelnej, což je škoda, protože minimálně z tý solidně rozjetý první půlky se dalo vytřískat i víc. I když na druhou stranu ta finální hláška : Tak já ti připravím vajíčka se slaninou mě celkem rozsekala i když mi vlastně potvrdila, že to dopadlo přesně tak jak jsem si myslel, že to dopadne. Nicméně i přes pár nedostatků jsem celkem spokojenej. Navíc film je důkazem, že pokud máte atraktivní námět, tak se v pohodě obejdete s jedním domem, dvěma herci a právě tím nápadem a vytřískáte z toho velmi slušnej film i bez digitálního bordelu. Zkrátka za málo peněz celkem dost muziky.70% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Komedie? Mysteriozní drama je to! Pro tentokrát se zdržím podrobnějšího komentáře, jelikož i přirovnání k jedné známé, dvakrát zfilmované knize by budoucího diváka připravilo o hlavní zápletku. Snad jen v náznaku - manželé se pokoušejí znovu dát dohromady svůj krachující vztah. Počáteční idyla ze změní v mrazivý horror. Jistě, nejen konec mohl být mnohem drsnější, ale náznaky fungují někdy lépe než přímočarost... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Řeknu vám, že jsem první půlku filmu sledoval v napětí a tak pozorně jak už delší dobu žádný film. S lidskými vztahy je to složité a s těmi mezi manželi, často po mnohaletém manželství někdy ještě složitější. A to Ethan ani Sophie zřejmě neměli děti! Nápad jejich terapeuta - poslat je na víkend na krásné odlehlé místo mi přišel z hlediska terapeutů i z hlediska filmů tuctový, ovšem než dvojice projela branou na příjezdovou cestu. Pak už jsem se kochal místem stejně jako ti dva. Nádherný dům, s nádherným výhledem, nádhernou zahradou a nádherným bazénem, to vše zřejmě někde ve slunné Kalifornii... I já si říkal, k čemu pak je domek pro hosty? Závěr mne ani ne tak zklamal, jako spíše rozladil, čekal jsem konec zajímavějším. Tohle mohl být klidně pilotní díl skvělých Krajních mezí... Škoda, že sami filmaři si asi lecčíms nevěděli rady a tak nechali na divákovi ať si to přebere. Doporučuji vidět! Dávám za 4 plátky propečené slaniny. * * * * ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Je poněkud těžké přistoupit na hru filmu se zcela bizarní (a nijak nevysvětlovanou) zápletkou, v rámci níž se postavy chovají i vůči ní zcela bizarně... a přitom má závěr až zoufale předvídatelný a nezajímavý. Celé to působí dojmem toho že studenti FAMU se naučili řemeslo a rozhodli se udělat napodobeninu Lynche smíchaného se vztahovými dramaty od Mandese, ale zároveň je natočili tak aby to byla jednoduchá a mainstreamová indie festivalovka. Btw není to drama, ani komedie, ani sci-fi. A už vůbec ne horor. 5/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica ešte dokázala ako tak zaujať, predostrela otázky zahalené do tajomna a človek s napätím čakal ako sa veci vysvetlia. Druhá polovica však skončila v šedivosti a totálnej obyčajnosti. Málo dramatické, málo komediálne, málo sci-fi, málo mysteriózne a málo romantické, keby aspoň jeden žáner vynikol nad ostatné. Je to škoda, pretože námet nebol zlý, tiež nedokážem pochopiť to herecké obsadenie, málokedy sa pritrafí niečo tak nesympatické. Žena ešte ušla, aj po hereckej stránke, ale ten chlap bol hotová katastrofa. Herecky slabý, smiešne teatrálny a nevýrazný aj na otáčanie flašinetom. Koncová pointa tiež moc nepotešila, že to tak dopadne sa v hrubých rysoch dalo čakať už od vajec so slaninou. Slabší, nedomyslený a povrchný mindfuck. 60/100 ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Mno, mohlo byť trošičku viac vtipných dialogov, než kyslého ksichtu hlavného hrdinu, ktorý sa tváril, akoby si práve cvrkol do treniek a nevedel kam sa toho narýchlo zbaviť... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Viac metafora ako plnohodnotné sci-fi, prípadne fantasy, pretože odpovede na niektoré otázky nedostaneme, skôr ich môžeme iba vytušiť. Ale keďže tu ide najmä o ten ústredný vzťah a o to, že každý po čase túži po tom, aby jeho partner bol predsa len o niečo dokonalejší, povedzme ako tomu bolo na počiatku vzťahu, tak to Charlie McDowell radšej neprekombinoval a nechal v poredí to, čo v popredí ostať malo. V dobe Black Mirror je toto ale presne námet na tú cca hodku, pretože sa to tu trochu umelo naťahuje na celovečernú stopáž a hodinka a pol by predsa mala vždy utiecť ako voda, tu to neplatí. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Fíha, tak páry v kríze či pred rozvodom teda nemusia zúfať. Sú aj horšie stavy, kedy by sa vaša manželka či manžel naklonovali, to by boli už krízy dve, ako vo vodkovom delíriu brptal na tlačovke Heger. Že on to vraj tiež zažil. Tak ho voliči poslali do prdele, nech sa už netrápi. Film je kvalitnou vzťahovou drámou, ale Woody Allen to nie je. Skôr také experimentálne sci-fi. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem si myslel, že to bude něco jako Ozovy Stepfordské paničky a upřímně řečeno nejsem si tak úplně jistý, jestli nebyly. Ale nápad chválím a místy mě i bavilo mít zamotanou hlavu z toho, kdo je kdo. Bohužel film až příliš tíhnul k romantickému dramatu, místo aby se věnoval sc-fii-thrillerové lince a to je velká škoda. Dalším mínusem, a to asi tím největším, je výběr herců. Ústřední dvojice je neskutečně nesympatická a Elisabeth Moss by si mohla napsat na čelo "důvod k nevěře". A navíc je tu tenhle pár hned dvakrát. S jinými herci a levinovštějším zpracováním to mohla být pecka. Takhle jen trošku lepší průměr.60% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prve dve tretiny su super. Keby bol cely film takýto, tak to mohla byt skvela vztahova drama s netradicnou nadprirodzenou formou. Lenze v poslednej tretine sa tvorcovia snazili zbytocne tie nadprirodzene prvky logicky vysvetlit a dokonca nezmyselne zmenili aj zaner filmu a cele to dodrbali tym najbeckovejsím klišé zaverom. Skoda. Tento film mal obrovsky potencial, ktory tvorcovia premarnili a vysledok je len slusny nadpriemer. Ale kvôli tomu netradicnemu nametu to za jedno zhliadnutie stoji. 6/10. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Pěkný komorní film, který si pohrává s divákem. Bohužel ve chvíli, kdy dojde na částečné rozuzlování, tak se to začne rozpadat jak domeček z karet. Ale větší část filmu je na slušné 4*. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pěkná indie vztahovka koncipovaná jako zábavný mindfuck. Ne úplně originální, ale pořád velmi neotřelý a atraktivní námět. Žánrové zařazení může působit mimo, ale to jen proto, že film tak trochu klame tělem, což je ale zároveň jeho nejsilnější stránkou. A opravdu, čím méně o filmu divák ví, tím více si ho užije. ()

Reklama

Reklama