Reklama

Reklama

S tváří anděla

  • Velká Británie The Face of an Angel (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní postavou filmu je režisér Thomas Lang (Daniel Brühl), který dostane příležitost natočit film podle připravované knihy americké novinářky Simone Fordové (Kate Beckinsale). Ta se zabývá kontroverzním soudním procesem studentky obviněné z vraždy své spolubydlící. Simone a Thomas jedou do Itálie, aby se s případem blíže seznámili. Poté, co navštíví místo činu, začne Thomas pochybovat nejen o lidech kolem sebe, počínaje filmovými investory a lidmi od tisku, ale i sám o sobě a svých motivech. Zachrání ho až přátelství s Melanií (Cara Delevingne) mladou a bezelstnou britskou studentkou. Díky ní si začne uvědomovat, že nechce natočit film o násilí a vině, ale o lásce a nevinnosti. Chce místo toho natočit film, který bude oběť ctít a který se soustředí na lásku, život a štěstí, které jí byly odepřeny. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (52)

aquiver 

všechny recenze uživatele

Nezávislý artový film, docela svižná režie vtáhne, atmosféra, dobrý casting, vyzdvihl bych i hudební stránku. Hlavní hrdina je režisér, cestuje do Itálie, kde má točit film o soudním procesu studentky obviněné z vraždy, leč díky přátelství s britskou studentkou začne uvažovat, že preferuje film o lásce a nevinnosti. I přes pár drobností se mi celek líbil, leč mainstreamový divák film spíš stejně nedocení. 70 % ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Filmová výzva v karanténě - oblíbené herečky, Kate Beckinsale. Na kontroverzní kriminální případ si velmi dobře pamatuji. Už navždy bude obestřen tajemstvím a asi se nikdy nedozvíme, co se oné tragické noci přihodilo. Námět pro zajímavý film rozhodně excelentní. Bohužel v tomto případě mám dojem, že námět nešlo uchopit nudněji a nezáživněji. A pro Kate Beckinsale jsem si nevybral vůbec vhodný film, její postava je rovněž děsně nudná a nezáživná, včetně rádoby erotických scén. Kdyby se ve filmu neobjevila, nic by se nestalo. Takže mi zbývá hledat pozitiva alespoň pro dvě hvězdičky - až skončí pandemie - Sienu chci rozhodně navštívit! Daniel Bruhl je skvělý ve všech filmech i těch špatných. A tím končím... ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Já upřímně nějak moc nevím, co si o tomhle filmu myslet. Je opravdu zvláštní a dokonale mě zmátl, ale mám z něj strašně rozporuplné pocity. Ze začátku mi to přišlo obrovsky potencionální, ale asi jsem čekal něco jiného, než osobní drama režiséra a ono to nakonec nějak došlo do jeho podivných představ fantastických stvoření a vražd, které mi tam naprosto jediné neseděli. Ale nádherné scenérie Toskánska a Sienna to dost zachraňovali. Daniel Bruhl hraje velmi dobře, to víme. Ale vážně mě hodně překvapila Cara, kterou jsem včera viděl v Paper Towns a začíná mě jako herečka mnohem více zajímat. Myslím si, že má vážně talent a těší mě. Bohužel film je slabý, průměr. Autoři toho podle mě měli moc na jazyku stejně jako postava režiséra, ale nezvládli to převést na plátno. (Možná svůj problém zakomponovali do filmu schválně?!) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film, v ktorom celý čas očakávate, kedy sa to preklopí do thrillerovejšej roviny, a tie náznaky tam sú, ale nikdy nič nepríde. Rovnako tak očakávate, že v jednej z ženských postáv príde zvrat - postavy, ktoré znázorňujú Beckinsale aj Delevingne v sebe majú ten potenciál, možno niečo skrývajú, možno príde zvrat v ich chovaní, možno príde prekvapenie. A zase nič. Takže nakoniec nám Cara zahrala len mladú ženskú, čo rada fetuje, ale v tom prípade vôbec nejde o herectvo. Najlepší na filme bol tak nakoniec záver s vo filmoch už dosť opakovanou melódiou od Maxa Richtera. ()

Lenchik 

všechny recenze uživatele

Tak na tento film o kauze s Amandou Knox som sa velmi tesila, ale bolo to celkom sklamanie. Ovladanie verejnej mienky mediami, priblizenie roznych detailov a preslapov pri vysetrovani a celkova kritika talianskej policie a justicie mali potencial na velkolepy filmovy zazitok. Po filme mi vsak ostali zmiesane pocity. Ano, clovek, samozrejme, suciti, ked takym brutalnym sposobom vyhasne mlady zivot, a nasledne je dalsia mlada zena (ne)spravodlivo odsudena za vrazdu. Film tazi a pada prave s tymto tajomnom, ktore odjakziva fascinuje prirodzenu ludsku zvedavost. Postava mladej barmanky bola asi namieru napisana pre topmodelku Caru Delevingne, avsak vobec mi tam nepasovala, nemala tam co robit. Produkcia filmu s tymto nametom mohla este pockat par rokov na deifinitivne rozuzlenie celeho pripadu a namiesto mysterioznej natocit seriouznu dramu podla skutocnej udalosti. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • Film byl inspirován případem Američanky Amandy Knox, která byla v roce 2007 spolu se svým bývalým přítelem Raffaelem Sollecitem obviněna italským soudem ze zavraždění své britské spolubydlící Meredith Kercherové (1985–2007). V roce 2009 soud poslal Amandu na 28 let a Raffaela na 25 let do vězení za sexuálně motivovanou vraždu. V březnu 2015 byli oba definitivně zprostěni obvinění nejvyšším italským soudem. Proces se vlekl 8 let a Amanda Knox si dohromady odseděla 4 roky. (Vackos)

Reklama

Reklama