Reklama

Reklama

Extant

(seriál)
  • USA Extant
Trailer 2
USA, (2014–2015), 17 h 59 min (Minutáž: 39–44 min)

Tvůrci:

Mickey Fisher

Hrají:

Halle Berry, Pierce Gagnon, Grace Gummer, Tyler Hilton, Goran Višnjič, Camryn Manheim, Hirojuki Sanada, Carl Ciarfalio, Tessa Ferrer, Kathryn Zenna (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Astronautka Molly se po třinácti měsících, které strávila sama ve vesmírném prostoru, vrací na Zem k rodině a pokouší se znovu zapojit do normálního života. Čeká ji ale velké překvapení... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (69)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pokud překousnete několik nudných a nezáživných počátečních dílů, dostane se vám živé a docela akční podívané, zejména ve druhé řadě. 1) Spoiler! Koncepce dvou nelidských entit, které budou bojovat proti sobě, mi přijde docela osvěžující. Lidmi vytvoření humanikové a na druhé straně do lidí vtělení vesmírní příchozí hybridé tvoří zajímavý protiklad a mohli být zdrojem daleko zajímavějšího vývoje, než prvoplánové seriálové podívané. Ale tvůrcům očividně nešlo nic víc, než o jednoduchý pokrm uzpůsobený amarouny zkažené chuti mainstreamové televizní (počítačové, filmové) populace. A tento pokrm při všech výhradách se docela povedl. 2) Z herců mě zaujali 33letý Charlie Bewley (anarchista Odin James) a 31letý štíhloučký zpěvák a autor několika alb Tyler Hilton (programátor projektu Humanich Charlie Arthurs). ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Začátek bavil, ale čím více dílů mám za sebou, tím více nechci vidět druhou řadu(kdyby měla být). Vše se zatraceně natahuje a z chytré sci-fi je jen ukecaná a uřvaná Halle Berry co chce být maminkou mimozemskýho haranta a manžílek co chce mít děcko robota. Nadšení, které bohužel zmizelo. 5/10 Ten spešl kosmickej oblek na konci neskutečně komickej, ostatně to víc věcí v tomhle seriálu, akorát SkyNet překvapil... :) Nedívejte se na to ()

Reklama

Laerry 

všechny recenze uživatele

Další sterilní sci-fi, kterou produkuje Steven Spilberg. A tak z osobních zkušeností jsem nečekala nic světoborného a nebyla jsem tak zbytečně zklamaná (viz Falling skies, Terra Nova, Under the dome...). Jde tedy o standardní podívanou z blízké budoucnosti, u které mi je celkem jedno, jaká bude. A nic na tom nemění, že v tom hraje Halle Berry. ()

xargos 

všechny recenze uživatele

Po posledním dílu první série mi naskočily dvě asiciace. Jedna je antologie sci-fi povídek "Lidštější než lidé", kde již sám název dává tušit, oč tam jde. Stejné je to s Ethanem, který se rozhodne přinést nejvyšší oběť ve prospěch ostatních. Druhá asociace je na hony vzdálená seriálovým postavám a tou je myšlenka, že nás mimozemské bytosti svými různými projevy připravují na svou existenci. Jako by i tento seriál (jako mnohé jiné příběhy) zapadal to této představy... Extant je podle mne povedený seriál, ale ne na plný počet bodů. Chvílemi se jednotlivé postavy chovají trochu jinak, než bych očekával, ale vizuální efekty, hudba a děj jsou na jedničku. V závěru posledního dílu první série se nejracionálněji zachoval elektronický Ben, když bránil Molly odletět. Navíc v té technologicky vyspělejší budoucnosti bych očekával, že bude na oběžné dráze něco jako karanténa, která všemi prostředky zabrání možné kontaminaci celé planety. Ale seriál tohoto druhu nemůže tak brzy přijít o jednu z hlavních postav (že to jde a i s většími ztrátami, dokazuje jiný seriál - Game of Thrones;) ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Skromně pojaté scifi se stále krásnou padesátnicí Halle Berry. Seriál si vystačí s pár exteriéry, interiéry a skutečně pár herci na to, že je Země v globálním nebezpečí. Apocalypsa se zdá přiblížila z dalekého vesmíru a onu si ji vlastně lidstvo zavinilo samo. Sestrojit takto sofistikovaného robota + celou jeho armádu bez norem a zákonů je pro mě i pro scénáristy dost složitá věc. Vše to nějak řídí jakási ministryně něčeho a směle se řítí někam o čem nemáme páru. Druhá série se zvláštně vleče nudným rodinným dramatem. Vše se vyřeší jak mávnutím kouzelného producentského proutku v posledních dvou dílech. Asi už někdo tlačil, že do toho víc peněz nedá ´´seňore Spilbergo.´´ Navíc jednu velkou pro mě podstatnou věc ve scifi. Už mám plný zuby robotů a ufonů, kteří se chovají a vypadají jako lidi! 60% ()

Galerie (266)

Reklama

Reklama