Reklama

Reklama

Epizody(15)

Obsahy(1)

Zbrusu nová série Alpy shora divákům nabízí pohled z ptačí perspektivy na nejprominentnější horský masiv Evropy. Tato úžasná dokumentární výprava vede přes Slovinsko, Německo, Rakousko, Švýcarsko a Itálii. Během filmování byly použity nejmodernější techniky, které zachytily jedinečnou perspektivu zdejší divoké přírody a lidí, které tyto nádherné hornaté kraje obývají. Budeme se toulat Alpami křížem krážem. Začneme na nejvyšší hoře Slovinska Triglav a potom se vydáme do švýcarského lyžařského rezortu St Moritz a také objevíme nádherné výhledy od jezera Constance po oblast Salzburgu. Každá epizoda nám přiblíží krásu a rozmanitost těchto pozoruhodných míst. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Marze 

všechny recenze uživatele

Dech beroucí vzrušující dokument. Myslel jsem, že půjde jen jako vždy o alpskou měsíční kamenitou krajinu bez života, v níž byli zřízeny národní parky, protože zde nikdy nikdo nechtěl bydlet. Ale seriál se věnuje i nižším zelenějším nadmořským výškám, kultuře a alpským sportům jako jsou např. rybářství, kanyoning, spojující vodní sporty, horolezectví a turistiku, feraty, které spojují horolezectví s pěší turistikou. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument, kterému prakticky nebylo co vytknout. Alpská nádhera dostává díky jedinečné kameře nový rozměr. A mě i moc zajímali lidé, kteří pod Alpami pracují a čím se živí. Nesmírně zajímavá sonda do hlubin lidí žijících ve skrytu horského slunce. Pozitivum je i hudba, která je vskutku majestátní. Snad jen bych vytknul ten točitý několika sekundový kamerový záběr při pohledu zespoda na jednotlivé hrdiny dokumentu. Ale jinak to byla pastva pro oči i duši. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Někdy bych se rád posvištěl horkovzdušným balónem na Alpami, jen je to celkem drahá švanda. Jinak jsem měl možnost se kochat při cestě letadlem z Balearskcýh ostrovů do republiky České a pohled to byl věru nezapomenutelný. Takže se těším na další díly tohoto seriálu... ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama