Reklama

Reklama

Paddington není jen tak obyčejný medvídek. Pochází z nejtemnějšího Peru, nosí červený klobouček a víc než cokoliv jiného miluje marmeládové sendviče. Když zemětřesení zničí jeho domov, pošle ho teta Lucy do Londýna, aby zde našel novou rodinu. Sám a opuštěný na paddingtonském nádraží pomalu zjišťuje, že život ve velkoměstě není úplně takový, jak si ho představoval. Naštěstí ale potká rodinu Brownových, která se ho ujme i přes kategorický nesouhlas tatínka Browna - typického, spořádaného a trochu i nudného Brita. K jeho zděšení, kdekoliv se medvídek objeví, začnou se dít neuvěřitelné věci. Svými ztřeštěnými nápady často převrátí celý dům vzhůru nohama a způsobí neskonalý chaos. Svým úsměvěm a dobrým srdcem si však nakonec získá srdce celé rodiny a vše se v dobré obrací... avšak jen do okamžiku, kdy si ho všimne zákeřná ředitelka místního muzea, která z něj chce udělat vycpaný exponát... (A-Company CZ)

(více)

Videa (24)

Trailer 7

Recenze (447)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ak máte deti, tak je Paddington jednoznačná voľba. Pravdepodobne spadá do kategórie rodinný a detský film viac ako hociktorý animák, napriek tomu, že je z prevažnej časti hraný živými hercami a digitálny je iba medveď a snáď ešte holuby...Ten sa po technickej stránke vážne vydaril a deti si ho okamžite zamilujú. Humor je fajn a Nicole Kidman si svoju mrchu očividne užila. Náš malý syn pri sledovaní ani nedýchal a oči mal vypleštené na maximum, až sme sa občas smiali viac z jeho výrazu ako z filmu. To však znamená len jediné a to, že ho film max. zaujal. Navyše bluray i dvd disk obsahuje i slovenský dabing, čo je pri animákoch a niektorých rodinných filmoch už pravidlo a to je len dobre. V rámci žánru a z pohľadu diváka, pre ktorých je film v prvom rade určený je to určite plný počet. Z pohľadu dospelého by som ani ja menej ako štyri hviezdy nedal. 100%. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

U britských filmů a pomerančové marmelády se vysoká očekávání často nevyplácí. Bohužel, Paddington má své nejlepší momenty již v traileru, takže film absolutně ničím nepřekvapí, neohromí. Přesto jako večerní oddychovka zafunguje spolehlivě. Zamrzela přítomnost Nicole Kidman, které role absolutně nesedla, její dějová linie navíc působila dost zbytečně. Nebýt jí, jdu možná s hodnocením o trochu výš. Takhle je to bohužel docela vyplácaný potenciál. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Paddingtona som dlho odkladal a prehliadal. Ale musím uznať, že zbytočne. Celkom som si užil túto roztomilú postavičku plnú bezprostredného humoru a zaujímavého prístupu k riešeniu problémov. Nevadil mi ani strelený námet, len to treba brať z pohľadu detského diváka, pretože tento milý medvedík je určený hlavne im. Na slabší nadpriemer to stačí. 70/100 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Počítaje libry by matka Jeremyho Clarksona měla říct: „Top Bear!“ Klasická rodinná záležitost postavená na premise „stranger in a strange land“, pršiplášti britské snášenlivosti (nikdo se nepozastaví nad tím, že je v metru medvěd, ale spíše nad tím, že neumí projít turniketem) a nápaditém humoru (například ne tak úplně taxi dodávka). Trošku je záhadou, že někteří herci (H.Bonneville, J.Walters) působili mileji, než ten chlupatý Peruánec, ale to bych přičetl na účet Paddingtonovy marmeládové vlezlosti.. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Takto já si představuji dobrý rodinný film. Neskutečně milý, roztomilý a příjemný film s výborným britským humorem, u kterého se budou bavit všichni bez ohledu na věk. Jediné, co mě ve filmu rušilo, byla postava Nicole Kidman, její scény patří k těm nejslabším částem filmu, vůbec by mi nevadilo sledovat více toho, jak se Paddington snaží zapadnout do nového světa. Pokud přemýšlíte, co budete dělat v neděli, vyrazte s celou rodinou na Paddingtona, zaručeně budete odcházet s úsměvem ve tváři, velká rodinná jistota, která jistě brzy bude v mnoha policích mezi DVD pro rodinné večery. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (42)

  • Filmové Peru je ve skutečnosti Kostarika. (Varan)
  • Knihy Michaela Bonda o Paddingtonovi boli preložené do 30 jazykov, po celom svete sa predalo približne 30 miliónov kópií. (megajalec)
  • Celosvětová premiéra proběhla 23. listopadu 2014 v Londýně. (Varan)

Související novinky

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

20.10.2016

Willy Wonka začal svoji pouť v roce 1964 v románu Karlík a továrna na čokoládu od Roalda Dahla. První filmová adaptace přišla v roce 1971 a proslavila nedávno zesnulého Genea Wildera, druhá se… (více)

Reklama

Reklama