Reklama

Reklama

Paddington není jen tak obyčejný medvídek. Pochází z nejtemnějšího Peru, nosí červený klobouček a víc než cokoliv jiného miluje marmeládové sendviče. Když zemětřesení zničí jeho domov, pošle ho teta Lucy do Londýna, aby zde našel novou rodinu. Sám a opuštěný na paddingtonském nádraží pomalu zjišťuje, že život ve velkoměstě není úplně takový, jak si ho představoval. Naštěstí ale potká rodinu Brownových, která se ho ujme i přes kategorický nesouhlas tatínka Browna - typického, spořádaného a trochu i nudného Brita. K jeho zděšení, kdekoliv se medvídek objeví, začnou se dít neuvěřitelné věci. Svými ztřeštěnými nápady často převrátí celý dům vzhůru nohama a způsobí neskonalý chaos. Svým úsměvěm a dobrým srdcem si však nakonec získá srdce celé rodiny a vše se v dobré obrací... avšak jen do okamžiku, kdy si ho všimne zákeřná ředitelka místního muzea, která z něj chce udělat vycpaný exponát... (A-Company CZ)

(více)

Videa (24)

Trailer 2

Recenze (447)

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Příjemná podívaná na zajímavého medvídka, který zjevně nikomu nepřijde divný. Pěkně se na to kouká. Nejvíce mě na tom však zaujala ta britskost, nádherný přízvuk, britský humor a celé to má prostě takový příjemný nádech. Trochu škoda toho nuceného záporáka, který (která) tam vůbec nemusel(a) být. Čekal jsem prostě úplně něco jiného, ale byl jsem velmi mile překvapen, mohu vřele doporučit. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Pokud přistoupíte na existenci medvědů mluvících plynule anglicky a vařících pomerančovou marmeládu konzumovanou nejlépe mezi dvěma krajíci toastového chleba, musíte z příběhu medvídka hledajícího domov v Londýně, být nadšení. Pokud na existenci popsaných medvědů nepřistoupíte, tak se vám Paddington líbit nemůže. Může se vám tam třeba v roli úhlavní padouchyně líbit Nicole Kidman, která se zas hrubě nelíbila mně, ale já s tím jejím vyblitým prázdným ksichtem mám problém prakticky ve všech filmech kde hraje a dokonce i v některých, kde nehraje a já měla obavu, že ano. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Cekal jsem nejakou hruzu a dostal jsem zabavnej, i kdyz samozrejme trochu preslazenej rodinnej film. Tohle je ten typ filmu, kterej si dovedu predstavit sledovat kazdej rok o vanocich, jako kulisu u nejaky jiny cinnosti. Sice tu mame pribeh, kterej ale neni buhvijakej a vicemenene jen slepuje dohromady jednotlivy scenky, kterejm naprosto kraluje medvidek v hlavni roli. Sice to je misty uz prehnany, misty infantilni a vetsinou tezce predvidatelny, ale stejne se da u kazdy sceny skvele zasmat. K tomu tu jsou super sympaticky herci a celkove vse svizne odsejpa, takze tech 90 minut utece jako nic. Za me naprosta spokojenost. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $55miliónovTržby USA $76,271,832Tržby Celosvetovo $268,047,808Tržby za predaj Blu-ray v USA $8,243,518Tržby za predaj DVD v USA $13,729,408║ správne uletené a uvoľnená zábavnosť sadne, hneď niekoľko krát tu príde na moc vydarené trefné scénky ktoré bohato pobavia, príbeh neotrávi, za posledné roky jeden z najlepších rodinných filmov /90%/ ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Přestože jsem nebyl cílovka (páč nejsem dítě, jsem starej cynik), musím říct, že se mi tenhle ve všech směrech "čistý" film, ve kterým se nemluví sprostě, ani neteče krev (přestože jsem se párkrát přistihl, jaký by asi z toho medvěda byly steaky- jako sorry, ale chvílema byl ten plyšák děsně nesnesitelnej! :-), docela líbí, příjemný osvěžení. Navíc je to britský až na dno sklenice s pomerančovou marmeládou, což Ramirez, ten starej britofil, umí ocenit. Příběhově sice sladší a ulepenější než ta marmeláda samotná, ale who cares, je fajn, že i takovéto filmy mají v dnešní době místo. A ten Londýn... brilliant! ()

Galerie (59)

Zajímavosti (42)

  • Vo filme sa ukáže aj autor knižnej predlohy Michael Bond. Približne v 17. minúte pozdraví z kaviarne zdvihnutím pohára Paddingtona vezúceho sa v taxíku. (megajalec)
  • Autor knižní předlohy Michael Bond založil postavu Paddingtona na plyšovém medvídkovi, kterého si všiml za výlohou obchodu poblíž železniční stanice Paddington Station na Štědrý večer roku 1956. Rozhodl se ho koupit pro svou ženu a nakonec se nechal inspirovat k napsání příběhu. Koncept osamělého medvěda, který se ocitne v neznámém prostředí, vychází ze skutečného příběhu dětí, které přijížděly za druhé světové války do Londýna s visačkami na krku a malým kufrem se všemi osobními věcmi. (HellFire)
  • Jeremy Clarkson vlastní první komerčně vyráběnou hračku medvídka Paddingtona, kterou uvedla na trh společnost jeho matky, Shirley Clarkson, Gabrielle Design. (HellFire)

Související novinky

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

20.10.2016

Willy Wonka začal svoji pouť v roce 1964 v románu Karlík a továrna na čokoládu od Roalda Dahla. První filmová adaptace přišla v roce 1971 a proslavila nedávno zesnulého Genea Wildera, druhá se… (více)

Reklama

Reklama