Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sugihara rozhodně nemá jednoduchý osud. Narodil se korejským rodičům v Japonsku a zde navštěvoval speciální školu pro korejské imigranty. Stále ho provází krize identity, stále se sám sebe ptá, kdo vlastně je a kam patří. Jeho pochyby nepřehluší ani úspěšný vstup na čistě japonskou střední školu. Díky svým sportovním schopnostem září a stává se oblíbeným spolužákem. Za své sportovní umění může poděkovat především tvrdé průpravě svého otce, bývalého profesionálního boxera. Jeho vnitřní pochybnosti však naplno propuknou, když se při náhodném setkání na party zamiluje do japonské dívky. Ta jeho nemotorné první namlouvání přijme a jeho náklonnost opětuje. Sugihara se však děsí toho, že by jí měl říci o svém korejském původu. Obává se, ať už oprávněně, či neoprávněně, že by to jejich vztah zničilo. Vše se změní, když jedné noci Sugiharovi zavolá jeho dávný přítel. Telefonát má pro rozjitřeného mladíka nečekané důsledky

Cena FIPRESCI na MFF v Palm Springs 2002. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (32)

Douglas 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý snímek, krom jiného řešící především etnický problém Korejců v Japonsku, nicméně činí tak maximálně poutavým způsobem. Užijí si milovníci cool akce, agresivního humoru, milostných příběhů i řízných vztahů mezi otcem a synem. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Tak ako formou dravá a divoká expozícia časom prejde do subtílneho radenia scén plných krehkosti a nevypovedanej jemnosti, tak sa aj nálada vo vašom vnútri počas sledovania bude meniť. Tento film vás dokožáže udržať v napätí, aby vo vás v nasledujúcej chvíli vykúzlil úsmev a krátko na to aj nevtieravou, veľmi jemnou poetikou stihol potešiť i vaše srdce. Tak ako zaujímavo dokáže podať vzťah medzi otcom a synom, dokáže aj vážne predostierať otázky rasovej segregácie a z toho plynúcich etnických problémov ruka v ruke s nachádzaním "seba samého" v dospievajúcom veku. Film, ktorý je všeličím a pritom zostáva tým najhlavnejším -> slovami hlavného hrdinu "This is my lovestory". ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Hlavní předností Go je, že o věcech vážných a závažných vypráví neskutečně zábavně, aniž by je zlehčoval. Slabinou je trochu natahovaný a doslovný závěr, ale ani ten mi nezkazil veskrze pozitivní zážitek. EIGA-SAI 2008 P.S. S denním odstupem navyšuju na pět. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Teenager, který se narodil Korejcům v Japonsku. Teenager se ztrátou identity, který se snaží zařadit do společnosti, najít přátele, pochopení a lásku. Film ukazující problém intergace pro Korejského chlapce v Japonském prostředí. Drama jak má být . . film, který vyhrál 41 ocenění (Award of the Japanese Academy a další) & byl 5 nominovám na cenu. Vtipné a zároveň vážné. 90 % ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Efektně natočené akční scény, intimně natočený milostný příběh. Sečteno a podtrženo, vynikající film. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Tento film sice rozobera znamy konflikt korejskeho a japonskeho naroda, ktory ma korene v historii, no ako celok je to vlastne drama o dospievani znazornujuca situacie, ktorymi si presli, ci prechadzaju aj mnohi z nas. Preto je velmi lahke si najst sympatie ku hlavnemu hrdinovi a jeho zazitky (laska, odcudzenie, hladanie miesta v spolocnosti) s nim prezivat. Zo zaciatku sa moze zdat ze snimok sa nesie v odlahcenej, nadsadenej atmosfere, no z omylu vas rychlo vyvedu sceny, ktore vas prekvapia svojou drsnostou. Takze nie, toto nieje ziadna oddychova zabava, ale posobiva drama plna emocii. (9/10) ()

balone 

všechny recenze uživatele

Tak jak jsem viděl už v Baramui Fighter, život korejců v Japonsku nebyl vůbec lehký, brali je jako špínu. Zde to pojetí je však malinko jiné, v hlavní roli jsou předsudky. Film se mi líbil, občas malinko zdlouhavý, ale určitě nelituji, že jsem na něj byl upozorněn. Hodně kladná je komediální stránka, která lehkým humorem odlehčuje celý film a člověk se pak necítí jako by mu někdo klečl na bedrech. 75% ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Tak cool a vtipny film o tak vaznych problemech. Ve filmu casto pripominany alzbetinsky dramatik by mel veru radost. Yosuke Kubozuka je fakt rozjety a Kou Shibasaki je nejen moc pekna... . ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

zaujimavy pocin, ktory pojednava o temach domova, obcianstva, vztahu otec - syn, ulici, laske.. z kazdeho nieco a co je dolezite, vsetko je to zaobalene do zaujimavej formy. ()

stub 

všechny recenze uživatele

Asi tak prvních pět min. (akční scénka v tělocvičně + masivní záběr na Sugiharovo, tušim, botky a fusky Nike) jsem si říkal: "Tak tohle bude největší s***ka Eiga-Sai, možná ani nedokoukám". A ono to potom už bylo celou dobu jen dobré. Téma těžkého údělu přistěhovalců nedostalo (zaplaťbůh) více prostoru, než je třeba a do filmu se vešlo překvapivé množství obsahu. Nás, obyvatele postsocialistického sektoru, navíc potěší scénky ze školy v SK:) ()

5150 

všechny recenze uživatele

Originální dynamický snímek našlapaný akcí a drsnějším humorem, jehož první polovina byla bezdebat za 5*. Skvělý zážitek a stylové zakončení festivalu EIGASAI 2008. (hodnocení mamky 40%) ()

Folpa 

všechny recenze uživatele

Další ze skvělých ,,asijských,, filmů. Docela mě překvapilo kolik je ve filmů vtipných scén (opravdu povedených). Dohadování syna s otcem popřípadě matkou jsou skvělé. ()

dawe04 

všechny recenze uživatele

Příjemný snímek o dospívání jednoho korejsko-japonského studenta, kde se na pozadí řeší problematika integrace Korejců do japonské společnosti. Správně trhlé dialogy, kvalitní scénář a především sympaťák Yosuke Kubozuka ženou tento skromný příběh do ukřičeného konce. ()

hunty 

všechny recenze uživatele

Snad nejlepší příběh o Korejcích v Japonsku a tady rovnou o Severokorejcích, neuvěřitelné "grády". ()

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Viděno dvakrát a pokaždé nadšení. Hlavní hrdina je neuvěřitelnej borec. Drsný otec, divná matka, Korejci v Japonsku - parádní! ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

První láska, hledání sebe sama, problémy s vlastní minulostí, národností i rodinou. Tím vším mladík Sugihara proběhne ve filmu Go. Agresivní vizuál, zrychlovačky, zpomalovačky, všechno tu najdete. Pokud se Vám líbili o 3 roky mladší korejští Flying Boys dejte i Běž! šanci. 75 % ()

Brandon 

všechny recenze uživatele

Goučko je film neuvěřitelně fádní a bez jakýchkoliv emocí. Nebo je to možná jinej level. A to má přitom slušné ambice. Ve výsledku je to film nemastný, neslaný, trošku vtipu, trošku vážnosti, trošku romance, trošku akce, ale nic, co by vás (mě) omlátilo o zem. Také chybí jakákoliv gradace. Po polovině promítání začla vítězit nad japonským rváčem paní nuda se slečnou únavou a o to není to, co bych zrovna od dobrého filmu očekával. Zklamání. ()

Související novinky

Přehlídka japonských filmů EIGASAI 2008

Přehlídka japonských filmů EIGASAI 2008

09.01.2008

Ve dnech 10. 16. ledna 2008 se v pražském kině Lucerna koná přehlídka soudobých japonských filmů EIGASAI 2008. Pro letošní pilotní ročník bylo vybráno 6 snímků z rozmezí let 2000-2004. Všechny… (více)

Reklama

Reklama