Reklama

Reklama

Druhá slečna Oh

(seriál)
  • Jižní Korea Tto ohaeyeong (více)

Epizody(18)

Mistr zvuku, který najednou začne mít vize o něčí budoucnosti, se zaplete do životů dvou žen, které se shodou okolností jmenují stejně. (Netflix)

Recenze (12)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Vážně bych pro jednou nemohla dostat možnost dát šestou hvězdičku? Vážně ne? Když on si ji Eric a všichni, co na seriálu makali tolik zaslouží. Tam nebylo nic, prostě nic, co by mi nesedělo. Všechno bylo přesně tak, jak má. Vtipné, romantické, bláznivé, šílené, milostné scény... všechny tak božsky bezprostřední. Jako sama hlavní hrdinka. Ji a její šílené rodiče nejde nemilovat. To samé platí pro všechny spolubydlící a pracovníky Do Kyunga. Ti perlili téměř v každém záběru. K tomu má seriál fantastickou kameru a střih. Flashbacky jsou tady taky krásně udělané. Díky různým detailům jsou opravdu záživné a ani trochu nemáte pocit, že jimi tvůrci jen natahují epizody. No a třešničkou na dortu je Ericův nejkrásnější hlas. Ten bych mohla poslouchat pořád. 100%... ne 89%, celých 100%! ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál už jsem viděla asi třikrát (poprvé bez přeskakování některých scén, následně už ano). On má totiž v sobě něco, na co mám občas chvílema chuť. Je to správná porce utrpení. Hrdinka v tomhle seriálu skvěle trpí. Tak akorát hrozně, aby to nebylo přehnané... Navíc hlavní hrdinka je vlastně skvělá; prdlá, trpící, veselá, zamilovaná: jde si za tím, čím chce. Dopadne na dno a pak se odrazí, při čemž ji její rodina dokáže podepřít. Ostatně její máma byla taky super. No pak je tu hlavní hrdina, co má problém s vyjadřováním vlastních citů. Abych se přiznala, víc se mi Eric líbí, když se nesměje. Tady obzvlášť. To je tak asi vše, co bych k hlavnímu hrdinovi mohla napsat, on je vlastně nemastný neslaný, jeho rodina a kamarádi jsou mnohem zajímavější a zábavnější. Seriál je poměrně dobře vyvážen – chvíli se trpí, aby další postava udělala nějakou pytlovinku. Pro mě strašně příjemná trpící oddechovka. Už jsem říkala, že v tom seriálu pěkně trpí?! ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Mistr zvuku Park Do-Kyung (Eric) má vidiny ženy, kterou nezná, Oh Hae Young (Seo Hyun Jin),. Seriál může být pro někoho na začátku nezáživný, některé charaktery a jejich chování příliš nadsazené, ale v žádném případě mě to neodradilo. Je tady nesmírně cool Eric Moon, který mě fakt baví, perfektní charisma, nízko posazený hluboký hlas, žádný přeslazený hezoun, prostě chlap, kterému nejde nefandit v jeho souboji s osudnými vizemi. Navíc je tady perfektní výkon Seo Hyun-Jin v roli Oh Hae-Young, která je velice sympatická a vřelá, tržená, lehce naivní a živelná, působí úžasně proti barbie looku a moc chtěné dokonalosti Jeon Hye-bin (rovněž Oh Hae Young). Seriál má lehce premisu povídky P.K. Dicka Golden Man (film Next 2007), rovněž mi svojí atmosférou a námětem připomněl korejskou pecku Some (2004). Vztahové drama hlavních hrdinů je prokládáno menšími roličkami a charaktery z rodin hlavní dvojice. Uvidíte velice vřelou romantiku, občas ujetý humor, pravda občas vedlejší linie příběhu moc nebaví (ale to jen ke konci sestra hlavního hrdiny, dal bych jí jinou příběhovou linku). Přesto uvidíte moc zajímavý námět, prostředí produkce filmových zvuk. Cítíte autentickou atmosféru vztahů postav, budování vztahu v celkem originálním podání. Výborné herecké výkony Eric i Seo (podívám se jejich filmografiím na zoubek více. A filmografii režiséra rozhodně projdu, ten člověk umí pracovat s obrazem a zvukem velmi profesionálně, nejen se scénářem, postavami).Příjemná hudba i některé písně, navzdory 2 přidaným dílům proti plánu, téměř dokonalá série, která neumírá na krásu ani kulhavý konec, má svůj smysl až do konce. Přes lehký sci-fi motiv to působilo velmi dospěle a uvěřitelně. Seriál přinesl typ lehce realistické a dospělejší romantiky, nepůsobí to vůbec povrchně, prvoplánově, nebo lacině. Navíc opět jeden z mála seriálů, kde jsou umně udělané flashbacky. Velice atmosferický seriálek, který si Vás získá a bude stát za to se k němu vrátit. Pro mě zatím korejská série roku a nejlepší herecká dvojka k tomu. Pokud nejde jen o záblesky budoucnosti, tak hlavní dvojka má ceny jisté za svůj výkon. Prostě k pěti hvězdám bylo proklatě blízko. S odstupem času, je těch 5 hvězd zasloužených, tolik repríz jsem žádnému seriálu dlouho nedal, má pořád kvalitu. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Slíbila jsem si, že nebudu tak nekritická a budu se snažit na všem najít mouchy. Jenže okolo Oh Hae Young je nějaká mucholapka nebo co. Nenašla jsem ani jednu. Příběh sám o sobě je skvěle napsaný. Když už už se mi zdálo, že zabředne do patosu, tak přišlo něco, co mě naprosto odbouralo. Je vidět, že si kvality scénáře, režie i kamery byli herci vědomi a bavilo je hrát. A mě zase bavili všichni včetně máti hlavního hrdiny, která byla na pár facek. Ústřední pár byl skvělý a nedivím se, že se začaly objevovat fámy, že je mezi nimi něco víc i v civilu. Prostě to tam bylo. Moc se mi líbila hlavní hrdinka, která prostě byla živá a velmi, velmi sympatická. K Ericovi snad ani není potřeba se rozepisovat. Znovu dokázal, že je škoda, že svým talentem tak šetří a diváky nechává na své role poměrně dlouho čekat. Měla jsem plnou hlavu toho, co napíšu, ale teď to nejde. Ten seriál je tak jiný, tak originální, tak dospělý a tak uvěřitelný, až mám pocit, že podobně skvělý romcom hned tak neuvidím. Pro mě momentálně žánrová jednička. ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Tento seriál asi neadekvátně zkritizuji. Korejci, mistři psychického teroru se opět vyznamenali. Pomalu každá postava tu na někoho musí "plivat", neboli se vysmívat, ponižovat, řvát a nějakým způsobem ubližovat. První díly u mě žádný úspěch neslavily a vytvářely pouze velkou zeď v podobě hloupě se chovajících a otravných postav. Předpokládám, že tento druh komedie je asi v Koreji populární a oblíbený, jelikož šíleně se chovající postavy najdeme téměř v každém seriálu. Bohužel zde se nachází ve vysoké koncentraci. Mnoho lidí zaujal Eric, který byl bezpochyby skvělý a příjemně se na něj koukalo, nicméně Seo Hyeon-jin ztvárňující Oh Hae-Young jej svým hereckým výkonem absolutně zastínila. Jen díky ní jsem zhlédl Another Miss Oh celý. K jejímu zmíněnému výkonu mohu napsat jen wow wow wow a ještě jednou wow. Tato osůbka mě nesmírně bavila. Její hlas, mimika, gesta, a jednoduše vše od verbálního po neverbální projev mě fascinovalo, díky čemuž jsem od ní nemohl odtrhnout oči. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca zápletka, herci, hudba.... ten stáleprítomný pocit tajomna a fatálneho konca dáva tomuto seriálu úžasnú iskru, je proste skvelý, Eric svoju postavu zahral absolútne dokonale a s Hyeon-jin Seo tvorili úžasný pár, nedalo sa proste netúžiť po dokonalom konci. U dobrých filmov a seriálov mi je vždy ľúto, že skončili a u tohto je to dvojnásobný pocit. Krásna hudba a texty piesní, tento album budem dlho počúvať. ()

Ivuse 

všechny recenze uživatele

Myslím, že se mi při psaní komentáře zavaří mozek! Nevím, kde začít, co vyzdvihnout, co okomentovat jako první, s čím se podělit a ještě to udělat tak, aby to dávalo smysl... je toho tolik, že vám nebude stačit jen přečíst pár řádků od těch, kdo to viděli - tohle, TOHLE se prostě musí vidět. Ne, opravdu musí, myslím to naprosto vážně! Seriál se vymyká snad všemu, co jsem doposud viděla. Všechno sedí tak jak má a přesto divák při sledování neodhadne, jak se seriál bude vyvíjet, s jakýmikoliv předpoklady se můžete rozloučit. Uchvácená jsem ze všeho, ano, opravdu ze všeho. Seriál ani po pár dílech neupadá do klasických útrpných dílů, "musíme je přece nechat pořádně trpět" - ne, zde se komediální prvky drží až do posledního záběru. Dějovou linku prolíná tak úžasný smysl pro humor, že nestačíte vycházet z údivu. Obsazení nemá chybu, ani jednoho herce bych nevyměnila. Neřízená střela v podobě Oh Hae Young vám vtrhne do života se stejnou zuřivostí jako hlavnímu hrdinovi a vy se zamilujete, hluboce a upřímně! Zamilujete se vlastně do každé postavy a na ten fantastický koncert hereckých dovedností všech herců budete zírat s otevřenou pusou. Herci si to užívali a to do jednoho, což je jasné z každého záběru. Nemůžu se více rozepisovat nebo bych tady napsala celou esej, takže už raději končím. Jen ještě vyzdvihnu kameru a střih - dokonalé, dokonalé, dokonalé! Jo a ještě samozřejmě soundtrack. ()

skretik 

všechny recenze uživatele

mily serial... plny typickych a predvidatelnych momentov, ale aj momentov, ktore prekvapili a zabavili... a aj tak najlepsia postava je napomocny kolega v praci oboch Oh :)) ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Tož nechal jsem se ukecat ainny a šel do toho. Dokonce jsem od ní dostal varovaní v tom pravém korejském duchu, at si ani nedovolím si to neoblíbit, jinak jsem mrtvej :-))) což vzhledem k tomu, že je dvorní překladatelkou mé milované Božské se nedalo brát na lehkou váhu! O to víc, že první díl se mně krutě ale vážně krutě nelíbil, děj tak nějak divnej a hlavní představitelka ouha jeeeje, ta šedá myška se mně vůbec nezalíbila, ani trošku. Několik dnů jsem pak dumal co já si počnu a co s tím udělám a ke konci seriálu jsem se krutě smál při scénách toho váhání a zděšení mladíčka co nevěděl co si počít s nečekaným a nechtěným těhotenstvím, tak nějak jsem si připadal v ty dny já :-)))) Situace byla vážná, tož ale dodal jsem si kuráž pár skleničkami soju a s mrazením v zádech jsem si pustil druhý díl.....a světe div se, hned po tom třetí i čtvrtý a bylo to tam!! Chytlo mě to a co víc, já se pomaloučku začínal do té šedé myšky Oh Hae-Young zamilovávat, protože ta její živelnost, bezprostřednost, ztřeštěnost, naivita a vřelost byly tak odzbrojující, že z ní udělali v mých očích naprosto neodolatelnou ženskou, které jsem úplně podlehl :-) už jen kvůli ní a jejímu skvělému herectví to stojí za vidění! Jinak její vztah s hlavním hrdinou byl umně a dokonale vykreslený, fakt se jim ty jejich emoce daly věřit. Vedlejší linky občas skvělé šílené, občas nudné a trapné, ale tak už to v těch jejich seriálech bývá. Suma sumárum, viděl jsem už pár lepších sérií, ale nelituju jediné minuty strávené ve společnosti té druhé Oh Hae-Young. ()

jarah 

všechny recenze uživatele

Postava nadaného filmového zvukára je ako stvorená pre charizmatického Erica Muna. Dokonca aj jeho podmanivý hlas tam zapasoval, ako sa očakáva od človeka pracujúceho so zvukmi, a bol bonusom pre celú túto podarenú sériu. Takto si predstavujem dobrú komédiu. Originálne hlášky, bezchybne napísané, vypracované a zahrané postavy, perfektné dialógy aj monológy. Proste som sa pri sledovaní tohto seriálu cítila fajn a zároveň som si precvičila tvárovú gymnastiku. Rodičov Hae Young som si okamžite zamilovala. Kim Mi Kyung je jedna z mojich obľúbených herečiek a tu som si ju úplne vychutnala. Keď so stoickym postojom zahlásila manželovi: "Zlato, opustíme Hae Young, zvládnuť ju je pre nás ťažké," takmer som si cvrkla do gatí. Možno by sa niekomu zdala táto rodina strelená, ale za jej správaním cítim čistú človečinu. Správanie chalanov zo štúdia alebo originálny charakter Soo Kyung, Do Kyungovej sestry, sa postarali o skvelú zábavu. Normálna Oh Hae Young, ktorej som fandila, bola konečne žena, ktorá nepredstiera, nerobí zbytočné hysterické scény a ide si za svojim šťastím cez všetky prekážky, bez ohľadu na verejnú mienku. Takto sa skláňam pred zručnosťou scenáristky Park Hae Young spracovať psychologické profily každej jednej postavy, aj keby sa mala v seriáli objaviť iba na desať sekúnd. Páčilo sa mi umiestnenie kamery v jednotlivých scénach, strihy a hra so zvukmi. Bolo zaujímavé sledovať ako sa rodia, vkladajú a synchronizujú zvuky do natočených scén. Tomuto seriálu nemám čo vytknúť. Určite si ho po čase znova rada pozriem. ()

Amalberga 

všechny recenze uživatele

Slíbila jsem si, že seriál dokoukám do konce, chybí mi jen čtyři epizody, ale už ho mám plné zuby. Nechápu, jak tenhle seriál může mít tak vysoké hodnocení, přitom je dost průměrný. Děj, postavy, dialogy vše je naprostý patos. Na jedné straně máme nevyvážené scény plné pláče a utrpení, vzápětí neuvěřitelné "vtipné" scény. Všichni jsou buď uřvaní a protivní, nebo tišší a bez emocí. Dějová linka s viděním budoucnosti je úplně k ničemu, sloužila snad jen proto, aby se Do Kyung začal o OHY zajímat. Hlavní dvojice (i všechny ostatní) je nesympatická a o nějaké vzájemné chemii není ani řeč, všechno u nich působí nuceně. Nemají spolu ani jeden okamžik, který by byl nějak výjimečný a který bych si s nimi spojila. No, málem měli romantický polibek v obilí, jenže vzápětí je zatkla SWAT jednotka, protože OHY byla "unesena" ze svého pracoviště, protože oba nemohli snést představu, že se jeden den neuvidí. Samozřejmě její hysterická a přehnaně ochranářská matka vyváděla jako smyslů zbavená. Jak vtipné. Drama je celé nemastné neslané. Všichni neustále pijí velké množství soju, ale není jim to nic platné. Ani jednou jsem se pořádně nezasmála a smutné okamžiky mě taky nedojímají, nedokážu s postavami sympatizovat. Tenhle seriál má snad vše, aby z něj byl nový hit, ale nějak to nefunguje. Taky musím zmínit otravný product placement, chvílemi to spíš připomínalo reklamu, než televizní pořad. Ze seriálu mi utkvěly jen dvě pro mě epické scény: 1. OHY tančící po bytě na tango s nesmírnou bravurou, až se k ní musí přidat i její matka. 2. Zdrcená rodina léčí svůj žal zpíváním karaoke, v přestávkách mezi písničkami pláčou. ()

moikan 

všechny recenze uživatele

Joooj. Problematické a zamotané vzťahy. Ona sa stále snaží, dáva mu snáď milión náznakov, ale on je strnulý a chladný. Nie že by sa mu to nepáčilo, ale má morálne zábrany, lebo to on jej zničil budúce šťastie s iným. Ona je tak energická, že sa nemôže udržať a  už sa vyjadrí úplne priamo, ale on zase nič. Postava Oh Hae Young (Hyeon-jin Seo) je veľmi podarená : úprimná a bezprostredná, má úžasnú výdrž a je otvorená vo vyjadrovaní . Má talent na prekonávanie trapasov za ktoré si sama môže. Je rozkošne naivná a jeho si idealizuje slovami „ on je taký opatrný“ . On (Park Do Kyung.) je suchár a neznesiteľne zdržanlivý, s veľkým sebaovládaním, ktorý najprv neznášal uplakané a emočné ženy a zrazu je taká pri ňom. (to by len znamenalo, že nie všetky mužove slová sa nemajú brať vážne:). A ešte je naštvaný a zachmúrený a minimálne komunikuje – najskôr jednoslovnými vetami. Proste je strašne neprístupný ale neodolateľný, avšak ona je z neho hotová a na všetko mu skočí a je nadšená aj za neho. On dokonca taký chladný, že keď niečo spraví, tak ona : „ Mám umrieť alebo čo? Bojím sa, lebo si na mňa taký dobrý.“  Uchvátila ma bravúrne zvládnutá divoká scéna pred prvým bozkom. A zaujal ma charakter postáv. Takže záverom: seriál bol fajn. Ozaj ma bavil. Okrem poslednej epizódy som sa pri sledovaní nenudila. Tá posledná časť bola taká povinná, v ktorej stihli všetko. ()

Reklama

Reklama