Reklama

Reklama

I Am Hardwell

Trailer
Dokumentární / Hudební
Nizozemsko / USA, 2013, 73 min

Scénář:

Robin Piree
(další profese)

VOD (1)

Recenze (11)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Osobně bych se k vidění podobného dokumentu nikdy nerozhoupal, protože zdejší hudbu a ani akce s ní spojené absolutně nevyhledávám. Ale výzva je výzva! Osobně Hardwella neobdivuji za to co dělá. Obdivuji ho za to, jak to dělá. Mít sen a obětovat mu úplně vše, to je zkrátka známka úspěšných lidí. Hardwell se byl ochotný vzdát kompletně celého "normálního" života a vydat se za svoji vášní - hudbou. Bezesporu má talent pro to co dělá, ale ten sám o sobě nestačí a Hardwell to moc dobře ví. Snad z každého záběru je patrné, že hudbu miluje, a proto mu úspěch upřímně přeji, ačkoli tvoří hudbu, která mě za srdíčko rozhodně nechytá. Zpracování dokumentu mě vzhledem k tématu nijak závratně nenadchlo. Řekl bych, že se jedná o materiál, který ocení výhradně fanoušci. Hardwellovi nebo alespoň fanoušci dance music. Já osobně oceňuji snad pouze Hardwellovu píli a vášeň a také jsem rád nakoukl do zákulisí takových DJs a rozšířil si vědomosti. Skoro celou stopáží jsem se pronudil, ale je naštěstí přátelská. Pokusím se být hodný. Řekněme slabší 2 kousky. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatele FFilipCZ. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejnadanějších DJs a producentů současné doby. Dokonalý životopis obyčejného kluka, který si šel za svým snem a stal se nejlepším DJ na světě (2013). Čas ukáže a třeba se zařadí mezi nesmrtelné legendy klubové scény po bok Tiesta, Armina, Van Dyka a dalších :) ()

prochyy 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších hudebních dokumentů, který obsahuje život mladého DJe. Robbert van de Corput (DJ Hardwell) si ve svých šestnácti letech dal sen, že se stane jedničkou taneční scény. Tomu se tak později stalo a dokument popisuje příběh jeho kariéry. V současné době všechny jeho vystoupení bývají vyprodané. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

In december 2010 I was asked to film a local DJ, In october 2013 this DJ became the #1 DJ in the world. Hardwell, #1 DJ za rok 2013. Stačí kousek jeho songu a hned mám úsměv na tváři a začne to semnou šít, stejně jako tento dokument, u kterého jsem také nevydržel bez hnutí ležet v posteli! Záběry z jeho akcí pro mě mají speciální význam, připomínají mi totiž dosavadní nejlepší zážitek mého života, kterým byla návštěva Ultra Music Festivalu ve Splitu v létě roku 2013, kde jsem měl tu čest vidět Hardwella a ostatní hvězdy současné elektronické muziky naživo. Úžasné, nezapomenutelné! Co se týče dokumentu, dozvěděl jsem se mnoho nových věcí jak o Hardwellovi, tak to různých akcích, tours a věcech s tím spojených. Většina lidí ani netuší, že když přiletí letadlem na vystoupení a odehraje si svou hodinku, musí ihned zpátky do letadla, jelikož za dalších pár hodin musí vystupovat třeba na druhém konci světa. Je důležité si uvědomit, že ne vždy vše funguje tak, jak má - ať už se jedná o techniku, zázemí a nebo zdraví a s tím vším se současní DJs musejí potýkat a věru není to nic snadného. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

No jo, už je to tak: "Software není Hardware a Hardwell není Softwell. Well!" Jako ortodoxní bluesman jsem postupem času uvykal všem hudebním stylům a postupům, zvykl jsem si i na dechovku a u harmoniky zpívám: "Marjánko, Marjánko, Marjánko má, zavaž mi šáteček na uzle dva...", jako kdysi před 60 lety jsem zpíval tetě z Veselíčka. A tak zbývá ještě přivyknout na hudbu bez hudebníků. A to se mi zatím (po dvou celkem zdařilých DJ-filmech) nepovedlo. Pořád jsou pro mě symbolem této hudby především projíždějící auta, ze kterých slyšíte jen "duc-duc-duc". I dýdžejové jsou pro mě spíš jen úmělé kytky; se svými uměleckými schizofreniemi, rodičovskou podporou, rozhovory podobnými rozhovorům se sportovci a pokřiky, kterým se naučili nejspíš u Ozzyho Osborna. Nicméně citát Neila Younga "it 's better to burn out than to fade away (je lepší shořet než vyhořet (ve smyslu vyhasnout)" platí i zde. A co se týká možné "kardiální otázky", zda "jít za svým snem" nebo být "normálním klukem" pak vězte, že je to jedno, ono to vždycky nějak dopadne. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Ja ho teda neznam, ale ocividne asi talent ma. Minimalne dostat do varu nekolik stovek ci tisice lidi... Urcite slo udelat lepsi dokument, ale pro seznameni se, dostacujici. ()

prasokote 

všechny recenze uživatele

Jelikož hraje přesně ten styl, který je mi prosti srsti, tak z Hardwella extra nadšená nejsem. Respektuju jeho zapálení a dělat to fakt naplno. Myslím, že oslovuje spíše mladší publikum, protože lidi jako já, co mají přes třicet, tak vyrostli na něčem úplně jiném a to, kudy, se ted ubírá taneční scéna celkově, je dost o ničem. Ale je to přirozený vývin a s tím se nedá nic dělat. Holt party, jaké byly před 15-17 lety, už nejsou a je to ted stejně jenom jeden velký byznys a komerce. Ve zkratce - scéna, která která byla kdysi dávno underground, je v současné době málem mainstream. Best DJ for me - John B. !!!! ()

Coudinka 

všechny recenze uživatele

Je to spíše pro zaryté fanoušky Hardwella jako jsem například já. Přijde mi hrozně super, když dá interpret možnost nahlédnout do jeho soukromí a lépe ho poznat, pochopit jeho tvorbu. Hardwell se tímto otevřel všem fanouškům a ukázal svůj příběh. Aby taky ne, když to je opravdu jak podle scénáře. Mladý klučina, co si jde za svým snem a tvrdě maká a rodiče ho plně podporují. Proč ne, navíc pochází z města jako světoznámý Tiësto. Pro něj je motivací Tiësto, pro nás fanoušky je motivací on. Je to skvělý příběh, co by zvládnul vymyslet asi ledajaký scénárista. Proměnit ho v pravdu je ale věc druhá, a o to se právě zasloužil Hardwell. Jinak zpracování filmu mohlo být lepší, nedávala bych tam asi tolik té hudby jako spíš přidat nějaký rozhovor s ním. ()

Reklama

Reklama