Reklama

Reklama

Yeokmo - banraneui sidae

  • Jižní Korea 역모 - 반란의 시대 (více)

Recenze (3)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Šlo poznat, že se jedná o Debut, protože na JK film působi neobvykle lacinněji než běžný technický standard. Takže zde máme Korejské historické béčko, které je sice nabité akcí a souboje nepůsobí vyloženě zle, avšak CGI krev trošku kazí dojem, temný filtr mi příliš nesednul a dějově je to taktéž docela plytké, takže jasný průměr,ale na první pokus OK. 60% ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Už začátek filmu napoví, že kamera bude jednotlivé scény snímat komiksově a myslím, že to vůbec nebylo na škodu. Krev stříkala proudem a dělala čest názvu filmu, ale stříkala přesně tak, jak bych si ji uměla v nějakém komiksu představit. Zrovna tak některé záběry na Jung Hae-ina byly laděné přesně v tomto duchu a on si byl místy až nepodobný. Naproti tomu zpomalení některých scén vůbec nebylo na škodu a divák si je mohl vychutnat. Děj je jednoduchý, ale i přesto nepostrádá zajímavosti, protože ukazuje zase jednu část života krále Yeongjoa, otce korunního prince Sada, kterého už diváci mohli vidět v nejednom filmu (trocha reklamy - The Fatal Encounter, The Throne.). ()

goauld 

všechny recenze uživatele

Tak nevím nevím... Byla to komedie? nebo tragédie... těžko říct. Bojové scény byly vynikající, ale to laciné CGI - to přímo bilo do vočí !!! Dokonale kontrastní červená barva imitující krev stříkajíc v potemělých scénách, byla jak pěst na vokno :-) Bojovník "z vesnice" byl jako by neohroženému geroyovi Ivanovi ze Sovětského filmu vypadl.. (a to včetně dokonalého vymytí mozku a zarputilého násedovníka "nových pořádků") Docela mě překvapilo s jakou vervou bojoval proti těm "zrádcům", ačkoli věděl (později), že ochranuje "falešného krále" (pravý byl totiž otráven právě tím "novým") a to až pomalu na smrt.... Ale - dá se to vcelku pochopit... Přecejen - jedná se o Korejský film a buhvíproč - mě napadá, že režisér byl zřejmě ovlivněn KLDR a tamním režimem, kde vládne také takový "falešný král"... No nic.... bohužel zde pravda nezvítězila, hlavní rebel byl nakonec zabit a "vymytý mozek" vesele sloužil dále falešnému králi a užíval si krásných chudinských dní při žraní ztuchlé rýže... Presně tak jako jsou na tom "štastní lidé" v KLDR věříc neochvějně ve svého "tatíčka lidu" KIMa (a je jedno kterého). ()

Reklama

Reklama