Reklama

Reklama

Salem

(seriál)
Trailer 2
USA, (2014–2017), 29 h 43 min (Minutáž: 43–60 min)

Hudba:

Tyler Bates

Hrají:

Janet Montgomery, Shane West, Seth Gabel, Ashley Madekwe, Tamzin Merchant, Xander Berkeley, Iddo Goldberg, Elise Eberle, Morgana Shaw, Stephen Lang (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Seriál odohrávajúci sa v násilnom období 17. storočia v Massachusetts poodhaľuje oponu smutne známych procesov s čarodejnicami v meste Salem, ako aj nevysvetliteľných, nadprirodzených udalostí, ktoré poháňali dianie počas tejto temnej stránky amerických dejín. Bosorky sú skutočné, ale nie sú také, ako ich vidia ostatní.
Hlavnými postavami seriálu sú John Alden (Shane West), ktorý sa vracia z vojny a nachádza svojho priateľa Cottona Mathera (Seth Gabel), ako riadi procesy s čarodejnicami. Stretáva aj svoju bývalú lásku Mary Sibley (Janet Montgomery), ktorá je vydaná za staršieho, no bohatého muža, Georgea Sibleyho (Michael Mulheren). Napriek nepriaznivým okolnostiam a prostrediu riadiaceho sa pravidlami puritánskeho života, sa vzťah medzi Johnom a Mary opäť obnoví. (Incantator)

(více)

Recenze uživatele filmmovier k tomuto seriálu (1)

Salem (2014) 

Celkem povedený kousek, ale viděl jsem už i lepší seriály... Ale ne, teď vážně. Vylepšit by se to samozřejmě dalo. A o dost. Chvílemi to nudí, ale jenom malinko... Jinak jde vidět, že jde o seriál z kabelovky - herci jsou slušní, seriál je celkem obstojně napsaný, intro je luxusní a atmosféra naprosto ohromující. Ovšem v porovnání s Penny Dreadful nebo AHS: Coven skutečně nic moc, ale když se vybodneme na zbytečné srovnávání, které ovšem neuškodí, není to špatné. Zatím budu seriál sledovat dál. Momentálně je sice dost těžko říct, jestli to udrží mojí pozornost, ale dost faktorů tomu nasvědčuje: pomalu, ale jistě se to rozjíždí, atmosféra je brilántní, je to napínavé a hororovým seriálům to opravdu dělá čest a kdyby neexistovalo Penny Dreadful, tak je to z daného žánru na obrazovkách asi úplně nejlepší... Takhle se to musí smířit s druhým místem. Ačkoliv se to z komentáře možná nedá popsat, ale mě se to opravdu líbí, ta středovéká atmosféra je vystihnutá fakt skvěle... No jo, díky bohu za kabelovky a ať žijí panenky posedlé démony. Jó, čarodějnice...75%. Asi po čtyřech dílech jsem to přestal sledovat, snížil jsem hodnocení a vlastně mě ani nezajímá, jak to celé skončí. Podobnost s Draculou je v tomhle asi čistě náhodná. ()

Reklama

Reklama