Reklama

Reklama

Salem

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2017), 29 h 43 min (Minutáž: 43–60 min)

Hudba:

Tyler Bates

Hrají:

Janet Montgomery, Shane West, Seth Gabel, Ashley Madekwe, Tamzin Merchant, Xander Berkeley, Iddo Goldberg, Elise Eberle, Morgana Shaw, Stephen Lang (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Seriál odohrávajúci sa v násilnom období 17. storočia v Massachusetts poodhaľuje oponu smutne známych procesov s čarodejnicami v meste Salem, ako aj nevysvetliteľných, nadprirodzených udalostí, ktoré poháňali dianie počas tejto temnej stránky amerických dejín. Bosorky sú skutočné, ale nie sú také, ako ich vidia ostatní.
Hlavnými postavami seriálu sú John Alden (Shane West), ktorý sa vracia z vojny a nachádza svojho priateľa Cottona Mathera (Seth Gabel), ako riadi procesy s čarodejnicami. Stretáva aj svoju bývalú lásku Mary Sibley (Janet Montgomery), ktorá je vydaná za staršieho, no bohatého muža, Georgea Sibleyho (Michael Mulheren). Napriek nepriaznivým okolnostiam a prostrediu riadiaceho sa pravidlami puritánskeho života, sa vzťah medzi Johnom a Mary opäť obnoví. (Incantator)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (72)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Celkem povedený kousek, ale viděl jsem už i lepší seriály... Ale ne, teď vážně. Vylepšit by se to samozřejmě dalo. A o dost. Chvílemi to nudí, ale jenom malinko... Jinak jde vidět, že jde o seriál z kabelovky - herci jsou slušní, seriál je celkem obstojně napsaný, intro je luxusní a atmosféra naprosto ohromující. Ovšem v porovnání s Penny Dreadful nebo AHS: Coven skutečně nic moc, ale když se vybodneme na zbytečné srovnávání, které ovšem neuškodí, není to špatné. Zatím budu seriál sledovat dál. Momentálně je sice dost těžko říct, jestli to udrží mojí pozornost, ale dost faktorů tomu nasvědčuje: pomalu, ale jistě se to rozjíždí, atmosféra je brilántní, je to napínavé a hororovým seriálům to opravdu dělá čest a kdyby neexistovalo Penny Dreadful, tak je to z daného žánru na obrazovkách asi úplně nejlepší... Takhle se to musí smířit s druhým místem. Ačkoliv se to z komentáře možná nedá popsat, ale mě se to opravdu líbí, ta středovéká atmosféra je vystihnutá fakt skvěle... No jo, díky bohu za kabelovky a ať žijí panenky posedlé démony. Jó, čarodějnice...75%. Asi po čtyřech dílech jsem to přestal sledovat, snížil jsem hodnocení a vlastně mě ani nezajímá, jak to celé skončí. Podobnost s Draculou je v tomhle asi čistě náhodná. ()

Vojťas 

všechny recenze uživatele

Ryze horrorová čarodějárna, která má dobré herce a je i dobře natočena. Bohužel obsahuje až tak znepokojivé výjevy, že je to ve výsledku to jediné, co Vám utkví v paměti (nebo alespoň mně). Není to špatný způsob útoku na diváka, ale stačilo by se více soustředit na scénář a bude vyhráno úplně. Už proto tento debut televizní stanice WGN America do budoucna nezavrhuji, ale aktuálně dostávají opět přednost zajímavější seriály. 60% [2. série BUDE] ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Krásna ukážka klesajúcej kvality. Prvá séria nadpriemerná, druhá ešte ušla, no tá tretia už za veľa nestála. Myslím, že aj titulkárom došla trpezlivosť, keďže od štvrtej časti poslednej série sa už titulky nedajú zohnať. Teda aspoň ja som nezohnal. K záveru sa z toho stal hotový paškvil. Slabší priemer. 55/100 ()

LuccinyFilmy 

všechny recenze uživatele

První série je celkem neurážlivě koukatelná, ale první díl druhé mě přesvědčil, že už mi to stačilo. Hlavní čarodějnice se neustále pohybuje v bludném kruhu, kdy se v jednu chvíli rozhodne, že bude konečně už opravdu zlá, v druhou chvíli toho zase lituje, navíc nepřirozeně teatrální představitelka Mercy je jen jedním z mnoha slabších hereckých výkonů. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Lov na čarodějnice začal. Nebo je to naopak? To vám odpoví tento seriál vysílaný novou televizní stanicí WGN America. Odehrává v roce 1692 v Salemu. John Alden se po 7 letech vrací z války s Indiány a nestačí se divit. Jeho stará láska je teď nejmocnější ženou ve městě a dějí se divné věci. Všude je paranoia kolem čarodějnic. Nikdo ale pořádně neví, kdo u nich je čarodějnice. Reverend Cotton Mathers se tomu snaží udělat přítrž. Ale moc se mu to nedaří. Čarodějnice jsou pořád mocnější. Snaží se splnit Velký rituál a vyhladit celé město. Někteří proti nim ale bojují. Všechno ovládá Johnova dávná láska Mary Sibley. Situace se změní ve chvíli, kdy do města z Evropy přijíždí Cottonův otec Incerase. Je to známý lovec čarodějnic. Ten ale svým velkým úsilím akorát čarodějnicím přikládá pod kotel. Spoiler: Nakonec k Velkému rituálu opravdu dojde, takže jeho snaha přišla vniveč. Pár postav to nepřežilo. Ve druhé sérii se město potýká s epidemií neštovic. Přichází nové postavy v podobě hraběnky a doktora. Děj se zase o něco posunul a ke vtělení ďábla došlo. Některé postavy seriál opustily. Lucy Lawless tam docela září. :) Se 3. sérií přichází nový záporák. Hodně postav děj opustí a Ďábel nám ukáže svou skutečnou moc. Konec je celkem zajímavý. "Za veškeré poznání vděčíme čarodějnicím." ()

Galerie (955)

Zajímavosti (9)

  • Samhain je keltský sviatok, v ktorom sa oslavuje koniec zberu úrody a príchod zimy. V seriáli je Samhain vodca spolku, ktorý chráni jeho členov. (Carol Pifková)
  • I když se seriál odehrává ve městě Salem, které se nachází v americkém státě Massachusetts, tak natáčení probíhalo převážně v malém městečku Grand Cane, které se nachází v americkém státě Louisiana a kde byla uprostřed lesů postavena vesnice o velikosti třiceti akrů. (Trajektt)
  • Ve filmu se měla objevit i Selma Blair, která později musela svou účast na filmu zrušit kvůli organizování dalšich projektů. (lucius789)

Reklama

Reklama