Reklama

Reklama

Salem

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2017), 29 h 43 min (Minutáž: 43–60 min)

Hudba:

Tyler Bates

Hrají:

Janet Montgomery, Shane West, Seth Gabel, Ashley Madekwe, Tamzin Merchant, Xander Berkeley, Iddo Goldberg, Elise Eberle, Morgana Shaw, Stephen Lang (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Seriál odohrávajúci sa v násilnom období 17. storočia v Massachusetts poodhaľuje oponu smutne známych procesov s čarodejnicami v meste Salem, ako aj nevysvetliteľných, nadprirodzených udalostí, ktoré poháňali dianie počas tejto temnej stránky amerických dejín. Bosorky sú skutočné, ale nie sú také, ako ich vidia ostatní.
Hlavnými postavami seriálu sú John Alden (Shane West), ktorý sa vracia z vojny a nachádza svojho priateľa Cottona Mathera (Seth Gabel), ako riadi procesy s čarodejnicami. Stretáva aj svoju bývalú lásku Mary Sibley (Janet Montgomery), ktorá je vydaná za staršieho, no bohatého muža, Georgea Sibleyho (Michael Mulheren). Napriek nepriaznivým okolnostiam a prostrediu riadiaceho sa pravidlami puritánskeho života, sa vzťah medzi Johnom a Mary opäť obnoví. (Incantator)

(více)

Recenze (72)

misterz 

všechny recenze uživatele

Krásna ukážka klesajúcej kvality. Prvá séria nadpriemerná, druhá ešte ušla, no tá tretia už za veľa nestála. Myslím, že aj titulkárom došla trpezlivosť, keďže od štvrtej časti poslednej série sa už titulky nedajú zohnať. Teda aspoň ja som nezohnal. K záveru sa z toho stal hotový paškvil. Slabší priemer. 55/100 ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Zatím vyčkávám, první díl ušel :-) 03.05.2014 - Druhý díl mne natolik unudil k smrti, že přestávám na seriál koukat. Pořád se řeší jen to samé......NUDA! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Za mě hodně velká spokojenost. Miluji středověk, čarodějnice, voodoo a všechny věci s tímhle spojené a kdo je na tom podobně, tak ať neváhá. První díl nasadil slušnou laťku, co se týče množstvím zajímavých postav a slušnou ukázkou atmosférických hororových scén, které byly pro mne vizuálem až dechberoucí. Druhá řada začíná slušně, nová postava doktůrka je přínos a také budeme mít co čest s další Čarodějnickou potvorou.. Těším se. ()

choze

všechny recenze uživatele

První díl mě zaujal víc než první díl PENNY DREADFUL. Velmi dobře rozehraná čarodějnická partie, ale pochybuju, že to trumfne třetí řadu AMERICAN HORROR STORY. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

36/36 Kdo dřív miloval Čarodějky ze Salemu s Winonou, ten může spokojeně pokračovat zde. Podobně zajímavé překvapení jako Vikingové vznikající na no name televizi History. Tentokrát to byla pro změnu stanice WGN America, která nám přinesla tuhle pochoutku pro skvělé tři sezóny. Zpočátku nevinné čarodějnické téma se znělkou Marylina Mansona, později orgie s Lucy Lawless a se Stuartem Townsendem. A takovou interpretací pekla, za kterou by se nemusel stydět ani Mike Mignola. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Dávam 5* aj keď celkovo si to tento seriál asi nezaslúži. Nebojte sa frfľoši svoj počin si idem teraz obhájiť. Prvá séria bola pre mňa úplne super. Witchcraft téma ma veľmi baví, kostými úžasné, samotné witchy scény super. Herci síce neboli A+++ (počkať to je hodnotenie pre spotrebiče) ale prvú sériu som si zamilovala. Keby sa celý seriál končí touto sériou je to jedna z mojich topiek. No čo čert nechcel prišla druhá a i tretia. Celý problém som videla v tom, že v Saleme bolo prakticky nemožné umrieť. V mnohých prípadoch postavy zomierali, ožili, zomreli bla bla. A keď nezomreli tak asi 30x mali na mále ale vždy z toho vyviazli. Ja neviem či si nemohli dovoliť ďalších hercov alebo čo... Áno, seriál sa mi po witchy stránke neskutočne páčil ale nezanechal vo vás emócie. Aspoň tak som to vnímala ja. Dôvod prečo som dala nakoniec 5* je ten, že po dopozeraní seriálu a počas hľadania náhrady za tento seriál som si uvedomila, že už nič podobné neuvidím. Nič sa nebude zaoberať starou witchcraft érou. Ponuka seriálov na witchy tému je tak žalostná, a ak aj niečo človek nájde ponúkajú tu dáke ultra moderné tmavo sfarbené bosorky z moderného sveta v kožených nohaviciach. Ktoré samozrejme nevedeli, že sú bosorky. Uuuuuu hrozivé tajomstvo, ktoré pred vami všetci taja. V krátkosti... tento seriál aj keď má chyby ja osobne si ho veľmi vážim, pretože takýto už nenájdem. A čo sa mi ráta je i to, že niektoré postavy a udalosti sú podľa tých skutočných. Ak mám byť úprimná asi mi je aj za ním smutno. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Lov na čarodějnice začal. Nebo je to naopak? To vám odpoví tento seriál vysílaný novou televizní stanicí WGN America. Odehrává v roce 1692 v Salemu. John Alden se po 7 letech vrací z války s Indiány a nestačí se divit. Jeho stará láska je teď nejmocnější ženou ve městě a dějí se divné věci. Všude je paranoia kolem čarodějnic. Nikdo ale pořádně neví, kdo u nich je čarodějnice. Reverend Cotton Mathers se tomu snaží udělat přítrž. Ale moc se mu to nedaří. Čarodějnice jsou pořád mocnější. Snaží se splnit Velký rituál a vyhladit celé město. Někteří proti nim ale bojují. Všechno ovládá Johnova dávná láska Mary Sibley. Situace se změní ve chvíli, kdy do města z Evropy přijíždí Cottonův otec Incerase. Je to známý lovec čarodějnic. Ten ale svým velkým úsilím akorát čarodějnicím přikládá pod kotel. Spoiler: Nakonec k Velkému rituálu opravdu dojde, takže jeho snaha přišla vniveč. Pár postav to nepřežilo. Ve druhé sérii se město potýká s epidemií neštovic. Přichází nové postavy v podobě hraběnky a doktora. Děj se zase o něco posunul a ke vtělení ďábla došlo. Některé postavy seriál opustily. Lucy Lawless tam docela září. :) Se 3. sérií přichází nový záporák. Hodně postav děj opustí a Ďábel nám ukáže svou skutečnou moc. Konec je celkem zajímavý. "Za veškeré poznání vděčíme čarodějnicím." ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Salemský hon s opravdovým čarodějnicemi. Proč ne? Ta paranoia tehdejších procesů zůstává, stejně jako řada absurdních obvinění, ale tentokrát za vším nestojí zhrzená Abigail toužící po Johnu Proctorovi, nýbrž skutečné čarodějnice sbírající síly na ovládnutí Salemu a vyvolání ďábla. Na stopě jim je John Alden, skutečná historická osobnost, který se reje strig snaží překazit i proto, že se pro něj celá záležitost stává poněkud osobnější. Tady jsem spokojen. Seriál může hřešit na atmosféru, nevyhýbání se krvi a sexu a celkem solidní obsazení v čele s Janet Montgomery. Bohužel je místy vidět scénáristická nemohoucnost, kdy se celý seriál točí prakticky kolem jednoho tématu a nijak výrazně nerozvíjí děj, ani postavy. Přesto mě baví. Nicméně jsem toho názoru, že těch 9 dílů by mělo být stropem. nedovedu si představit druhou řadu. 70% ()

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Tak pilotní díl sice neurazil ale ani nijak zvlášť nepotěšil.... Po třech dílech ale pořád docela nuda a prozatím nejdu nad 50%. Pátý díl už vzbudil mou pozornost a očekávání o něco více, tak uvidíme co dál...I po sedmém dílu si stále stojím za lepšími 3*. Nakonec se to ale velice slušně rozjelo a strhlo mojí pozornost, každý týden dychtíce po novém dílu. A poslední díl série mě jen definitivně utvrdil v tom že zvedám na 4*. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Nie je to temné, zvrátené, vizuálne nápadité, ani herecky vyšperkované ako American Horror Story 3: Coven, ale ani tak hlúpe a naivné ako kedysi Charmed. Je to jednoducho len také nijaké, obyčajné, nenápadité. Analógiu hľadám niekde pri minuloročnom Draculovi, ale ten mal aspoň výborného, charizmatického Jonathana Rhys-Meyersa, ktorý seriál ťahal o úroveň vyššie a prvú sériu som vydržal aspoň celú dopozerať. Salem má akurát ex-osadenstvo z Nikity (Xander Berkley, Shane West) a minimálne druhý menovaný dobrým hercom asi nikdy nebude (vystačí si už tretí seriál s jedným naštvaným výrazom). Viem, že to je ešte len začiatok prvej sezóny, ale pri súčasnej záplave seriálových klenotov ako True Detective, Fargo, Hannibal a pod. sa s takýmto niečím neoplatí strácať čas. Nuda, nič, šeď. S navyše dosť lacnými televíznymi kulisami a predvídateľnou story. A tých pár zvrátenejších, ale evidentne digitálnych scén dnes už do varu nikoho neprivedie. Od tohto som čakal rozhodne viac. Ďalej nesledujem. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Každému pokusu o žánrové ozvláštnění v tomto ohledu trochu zatuchajícího pole televizních sérií patří chvála. A to i když se jedná o brakový horor, kterých se ročně natočí desítky. V první a poslední řadě totiž ty jinde levně působící efekty a lekačky ten na vztazích založený seriálový koncept oživují podobně jako akce nebo digitální sci-fi/fantasy efekty, a čert vem, že kvalitám povedených celovečerních filmů nesahají ani po kotníky. Jenže když se právě tyto hororové prvky prakticky vytratí po několika prvních epizodách a jediné, co zbyde je banda nesympatických a rádoby komplikovaných charakterů (s čestnou výjimkou otce i syna Matherovic) a typicky nudné, vývoj příběhu nekonečně odkládající pletichy, zamrzí to kýžené osvěžení televizní platformy o to víc. Druhá série nicméně nastoupila v proklatě silném tempu a překvapivě si ho i udržela až do nečekaně temného finále. Ač mi i přes účast nové herecké celebrity s tváří Xeny většinu času šíleně chyběl Stephen Lang. Konečně však místo něj září nasraný Shane West, který sice ustoupil z hlavní role na úkor ne tak zajímavé hlavní čarodějky, ale aspoň se těch nejlepších pasáží s ním nedá tak rychle nabažit. K případnému pokračování ale zůstávám spíš skeptický. P.S. Jako odpůrci MM se mi to říká těžko, ale malé bezvýznamné plus si Salem zaslouží za proklatě povedenou úvodní znělku. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Salem je bezva, není to sice žádná Jáma a kyvadlo, kde se to upaluje a mučí jak na běžícím páse, ale i tak to má svoje kouzlo. Mary Sibley je krásná holka a umí to o dobře podat na plátně. Od začátku mi vadil Cotton Mather, syn největšího "inkvizitora" ,ale po pár dílech je z něj hustej týpek, kterej se fotrovi nebojí postavit a paří jak vo život. John Alden je na můj vkus docela přeslazenej, ale čert to vem. Solidní atmosféra malýho městečka, kde se každej zná a sem tam někdo někoho prokleje :) Koukatelný jak sviňa. 75% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po pilotu průměr,který krom pár bizarností nepřinesl nic objevného co by vybočilo ze současné seriálové tvorby..Možná dám šanci ještě pár dílům...60% ()

Vojťas 

všechny recenze uživatele

Ryze horrorová čarodějárna, která má dobré herce a je i dobře natočena. Bohužel obsahuje až tak znepokojivé výjevy, že je to ve výsledku to jediné, co Vám utkví v paměti (nebo alespoň mně). Není to špatný způsob útoku na diváka, ale stačilo by se více soustředit na scénář a bude vyhráno úplně. Už proto tento debut televizní stanice WGN America do budoucna nezavrhuji, ale aktuálně dostávají opět přednost zajímavější seriály. 60% [2. série BUDE] ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Zpočátku je tempo poměrně pozvolné, ale po příchodu Stephena Langa nabere na obrátkách a souboj Puritánů a čarodějnic je čím dál zajímavější. Fajn je i to, že ani jedna strana není prezentována jen jako dobrá či zlá. Špatná není ani atmosféra, i když některé nechutnosti by si mohli tvůrci odpustit, jsou zbytečně samoúčelné. Ale jinak slušná podívaná. 7/10 ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Seriál na mě nejdříve nepůsobil nejlepším dojmem. Pilot byl zajímavý, ale i když se pořád něco dělo, tak mi přišlo, že tak do pátého dílu je to podáváno nudnou formou. Pak se ale seriál rozjede naplno a nuda už téměř nehrozí, protože se zlepší příběh a je tu i více napětí. Salem má rozhodně velký potenciál, ale v prvních pár dílech jsem si bohužel myslel, že ho promrhá, ale nakonec jsem spokojen. Postavy se tu pořád vyvíjejí a je hodně zajímavé to sledovat. Konec první (a zatím poslední) serie mi přišel dobrý, ale taky otevřený, tak snad se dočkám další série. Herecké výkony místy trochu pokulhávaly, ale v konečném výsledku vůbec nejsou špatné. Nejvíc mi asi vadila Janet Montgomery, tedy představitelka paní Sibleyové, ale i ta mi ke konci už tolik nevadila. Procesy s "čarodějnicemi" jsou natočeny hodně dobře a to považuji za nejlepší plus v seriálu. Přišlo mi, že hudba tu moc často nehraje, ale když už, tak nebyla špatná. Tak nakonec dávám čtyři hvězdičky místo původně plánovaných tří a jsem taky rád, že úvodní znělka nebyla nejlepší věcí v seriálu :) (Nebo snad ano?) ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Syrovější a více "realističtější" náhled na "salemskou otázku". Především netradičně tradičnější zobrazení mýtů o čarodějnictví, které si v puritánských kolonií žilo svým vlastním životem. Salem tak dokázal lépe pojmout téma čarodějnic nežli AHS: Coven, který byl celý rozjuchaný, barevný a rozezpívaný (v podstatě pokračování Glee). Zde se najde několik scén, které by nedělaly ostudu kdejakému hororu. ()

Reklama

Reklama