Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nacistický vědec, hledaný jako válečný zločinec, vyvine pavoučí sérum, které mění lidi ve fašisticko-nacistické zombie. Dvojice vyšetřovatelů, která zasvětila svůj život pátrání po nacistických válečných zločincích, se ho vydává zastavit. (JasonCZ)

Recenze (2)

JFL 

všechny recenze uživatele

Poslední režijní počin původem rakouského, v Německu sídlícího, ale producentsky světoběžnického brakaře Ernsta von Theumera se odvíjí podle léta cizelovaného přímočarého konceptu svého autora. Řemeslně relativně kompetentní, ale skrznaskrz nenápaditý nízkorozpočtový akční thriller o honu na nácky v Jižní Americe přeskakuje napříč zahraničními lokacemi a přes otřepaná klišé, nepřekvapivé zvraty a dobrodružné peripetie směřuje k finální střílečce. Theumer si vždy zakládal na castingu známých tváří a i zde shromáždil před kamerou úctyhodnou galerku v čele s bondgirl Maud Adams, opršelým hollywoodským hezounem Stewartem Grangerem, jenž na stará kolena našel druhou kariéru v německých produkcích nejen jako Old Surehand, a nechtěným Bondem Georgem Lazenbym. Ti spolu s dalšími známějšími a taky náležitě starými ksichty jako William Berger a Herb Andress ve filmu figurují jako vedlejší figury nebo jsou delegováni do vyložených štěků a jen rámují hlavní linii s pohledným nazi-hunterem v podání Romula Arantese a mladou Američankou ztvárněnou Candice Daly. Jejich eskapády mají podobu jalově hašteřivého buddies (with benefits) bijíáku, přičemž jejich dynamika se odvíjí od toho, že on na všechno říká, že je blbá a přestane s tím až, když si zapíchají pod vodopádem. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Amanda (Maud Adamsová) patří mezi lovce nacistů. Aby splnila další úkol, provdá se za jednoho z nich. Ten ji pak nic netušící dostane mezi své nacistické přátele v jihoamerické džungli, kde jeden z nacivědců, Martin Hoffman (Stewart Granger), vyvíjí sérum z pavouků, které mu má pomoci vytvořit nezničitelnou armádu vojáků. Amanda je však poznána a v patách má zabijáky. Cestu do nitra džungle si však zaznamenala do jednoho ze svých deníků. Když je zavražděna, přijíždí ze Států její dcera na pohřeb do Brazílie. Zde zjišťuje, kdo ve skutečnosti její matka byla, a rozhodne se s vrahy zúčtovat včetně Hoffmana. Dobrodružný snímek má řadu akčních scén - automobilové honičky, střílečky, pronásledování. Letadla, vrtulníky, lodě. Nechybí vnadné ženy, bar se striptýzem a sex ve vodopádech. Lokace karnevalu a měst střídá krásná divočina, v níž se nacisti ukrývají. Příjemná oddechovka nevybočující ze žánrové produkce 80. let. ()

Reklama

Reklama