Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér slavné Gomorry (2008) tentokrát opustil současnou realitu a vydal se do světa pohádek, jak je na počátku 17. století zapsal neapolský básník Giambattista Basile, z jehož díla Lo cunto de li cunti později čerpali všichni slavní pohádkáři. V jeho filmu, natočeném v angličtině, panují ve třech sousedících říších v nádherných hradech a zámcích králové a královny, kteří mají různé slabosti, touhy a trápení. Vedle princů a princezen se tu vyskytují divní živočichové a obludy, obři a draci, ale také kejklíři a pradleny, protože všední si tu podává ruku s nadpřirozeným, vznešené s vulgárním, surovost s něhou, dramatické s komickým. Imaginace režiséra a jeho spolupracovníků vytvořila až barokně opulentní dílo s výraznými odkazy na dějiny umění a hudby, ale také s potutelnými postřehy o neměnných vlastnostech a chování lidí... (MFF Karlovy Vary)

(více)

Diskuze

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

FairyTale je pohádka.... Tale je jen vyprávění, příběh.. navíc, blbej překlad od distributora... 

dvě hodiny zvratek... je k tomu ještě co dodat? O.o

na příspěvěk reagoval Dadel, Ainy

Ainy

Ainy (hodnocení, recenze)

Psychor

nevím, ale předpokládám, že teprve teď to půjde do našich kin. Česká premiéra nebyla a vidím, že zatím ani není datum ... Loni to bylo k vidění tuším pouze na festivalech.

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

Proč k tomu teprve nyní vydali trailer? Tu pohádku jsem viděl už minulý rok. :D

na příspěvěk reagoval Ainy

Ainy

Ainy (hodnocení, recenze)

Yangus

Tohle pohádka určitě není. :-) Já si pod tím pojmem představím příběh založený na různých bájích, pověstech nebo tradicích, který je přizpůsoben dětskému obecenstvu a který by měl končit většinou dobře. Tohle by se mělo do češtiny možná přeložit jako Příběh příběhů. :-)

Yangus

Yangus (hodnocení, recenze)

Tak by mě tedy zajímalo jaký je rozdíl mezi pohádkou a fantasy.

na příspěvěk reagoval Ainy

Ainy

Ainy (hodnocení, recenze)

Prometheus69

ano, to jsem pochopila, spíš by mě zajímalo to, co jsem napsala. Proč se nutíš do sledování něčeho, o čem dopředu víš, že je to na odpad

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Ainy

Ainy (hodnocení, recenze)

Prometheus69

mě by opravdu zajímalo, co Tě nutí sledovat něco, o čem dopředu víš, že to bude hnus na odpad. Jsi obdivuhodný, že se dokážeš tak obětovat, abys pak mohl objektivně vrazit odpad.

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Hnus už samotným střihem traileru... fakt zvěrstvo tohle natočit. 

Jediné co mě tak zaujalo byla obří blecha. O_o

 

Už si brousím drápy na Odpad... :D

na příspěvěk reagoval Ainy

NewScream

NewScream (hodnocení, recenze)

peiton

Proč DVD když už vyšli krásné BluRay ripy... A pokud to chceš do stolního přehrávače, tak třeba přes prográmek "VSO Convert-X to DVD" uděláš z BluRay ripu DVD. Easy :o) ooo)

Uživatel p.a.douch smazal svůj příspěvek.

Mikaera

Mikaera (hodnocení, recenze)

Tak strašne som sa potešila, že vznikol tento film! Úžasné spracovanie Pentameronu... síce iba 3 príbehy ale paráda.. mohli by byť takto spracované aj tie ďalšie...

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

Tak po projekci ve Varech doufám, že se toho zmocní nějaký český distributor, unikátní projekt, který nejspíš zase roky nevznikne.

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

Natáčení začalo. -- Fantasy film with horror elements. Director of photography is Peter Suschitzky, long-term collaborator of David Cronenberg. The original score is to be composed by Alexandre Desplat. Shooting, which will last four months, will take place in various regions across Italy and will include mysterious landscapes, secret castles villas and gardens. ---- "My location manager, Gennaro Aquino, traveled in Italy for seven months from the deep South to its Northernmost regions. Then we made choices. Our basic idea has been to find real locations that look like they could be studio sets. We found places that give you the feel that they could be reconstructed in a studio, but they are actually real. The opposite of what’s usually done. Celý rozhovor zde

Reklama

Reklama