Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektivové z oddělení násilné trestné činnosti v Olomouci pod vedením Marie Výrové vyšetřují případ vraždy mladé dívky. Vše nasvědčuje tomu, že jde o vraždu spojenou s rituálem vymítání ďábla – takzvaným exorcismem. Kriminalistka Marie Výrová (K. Melíšková) se svými kolegy Vitoušem (M. Krobot) a Mrázem (S. Majer) pracují s několika vyšetřovacími verzemi. Jejich pátrání je zavede na venkovskou farnost, do církevních kruhů a také mezi vysokoškoláky a pedagogy Přírodovědné fakulty. Rozkrývání pozadí případu odhaluje překvapivé osobní motivace podezřelých, přináší nečekaná rozuzlení a také eskalaci dalšího násilí, které se obrací přímo proti vyšetřovatelům... (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před časem jsem viděl mini sérii Vodník a řekl jsem si, že bych měl zkouknout i předchozí případy této policejní skupiny. První díl Případu pro exorcistu mě ale nemile překvapil. Na to, že je mezi tvůrci tolik známých jmen, jsem byl z výsledku silně zklamaný. Kromě slabých hereckých výkonů, bídných dialogů a nepřesvědčivého scénáře mi nejvíc vadilo místy až legrační policejní vyšetřování. ()

Lupes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvěle zachycená atmosféra, reálie. Takto vypadá život duchovních správců zapadlých farností. Odhlédnuto od krimi žánru, prostě paráda. Satanská symbolika je možná trochu navíc, ale pravidla severských krimi tak velí a lid musí být uspokojen. Zde navíc působí docela logicky v rámci zobrazených reálií. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obával som sa „kvalít“ seriálu Modré stíny, ale nie, ide, aspoň pri prvej časti, o celkom normálnu spomalenú kriminálku. Spomalenú preto, lebo materiál na celovečerný film sa roztiahne na tri hodiny. S odretými ušami slabé tri hviezdy, Maruška tu má niekoľko slušných replík, čo sa nedá povedať o ostatných postavách. ()

pujec 

všechny recenze uživatele

Napoprvé mě série zaujala, nicméně po shlédnutí jsem si říkala akorát, co to jako bylo? A ten padesátkový vyšetřují ztvárněný M. Krobotem? Takový pako by brali jako kde? Skoro bych si tipla, že vrah může být on, nechutný úchyl byl na to dost... Ale hádám, že tímhle směrem se případ nepohne. Zkrátka nic moc, celkem zklamání. ()

Ozzy2 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čistej odpad, tam není nic, za co by se měla udělit hvězda.Scénář, dialogy otřes, herecké výkony ještě horší, kompars..ten neexistoval,atmosféra vůbec žádná.......děs běs.A Melíšková, to je herečka?Vždy%t neumí vůbec mluvit.Každá její věta je na ránu, rve to úplně uši.Dnes může hrát v TV úplně každej ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • Žádost Jana Pánka (Kryštof Hádek), aby zhlédl svůj záznam z kamer před objektem, kde došlo k mordu, a řekl vyšetřovatelům, zda tam je něco zajímavého, je nesmysl. Standardní postup je, že si policie vyžádá originál záznamu a specialisté prověří, zda s ním nebylo manipulováno a poté je analyzován vyšetřovateli. (sator)

Reklama

Reklama