Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektivové z oddělení násilné trestné činnosti v Olomouci pod vedením Marie Výrové vyšetřují případ vraždy mladé dívky. Vše nasvědčuje tomu, že jde o vraždu spojenou s rituálem vymítání ďábla – takzvaným exorcismem. Kriminalistka Marie Výrová (K. Melíšková) se svými kolegy Vitoušem (M. Krobot) a Mrázem (S. Majer) pracují s několika vyšetřovacími verzemi. Jejich pátrání je zavede na venkovskou farnost, do církevních kruhů a také mezi vysokoškoláky a pedagogy Přírodovědné fakulty. Rozkrývání pozadí případu odhaluje překvapivé osobní motivace podezřelých, přináší nečekaná rozuzlení a také eskalaci dalšího násilí, které se obrací přímo proti vyšetřovatelům... (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

rt12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co to zde hraje pan Krobot za podivnou figuru ? Možná na pobavení, ale u policie by asi dlouho neobstál, A do kriminálky, která se tváří jako temná se podle mne vůbec nehodí. Jinak uvidím kam se vše posune. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před časem jsem viděl mini sérii Vodník a řekl jsem si, že bych měl zkouknout i předchozí případy této policejní skupiny. První díl Případu pro exorcistu mě ale nemile překvapil. Na to, že je mezi tvůrci tolik známých jmen, jsem byl z výsledku silně zklamaný. Kromě slabých hereckých výkonů, bídných dialogů a nepřesvědčivého scénáře mi nejvíc vadilo místy až legrační policejní vyšetřování. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

....opäť hodne pomalý rozbeh....to exorcista - je tu pomerne zavádzajúce.....moc toho okolo exorcizmu - exorcistov  nie je....ide zrejme len o reklamný ťah na vyvolanie záujmu divákov..... ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Protože ty miluješ výslechy.  -->  Ne ti dva, ale ty jsi inkvizitor! Ty si to užíváš.  -->  Tobě je líto,  -->  že už se nemůžou používat palečnice nebo španělská bota, co?  -->  Ale ty se bez nich obejdeš, protože ty používáš psychoteror,  -->  chytání za slovo, jsi cynický, jízlivý,  -->  naprosto bezohledný hulvátský a agresivní!  -->  Co ti lidé prožívají  -->  a jestli náhodou nejsou bez viny, to je ti úplně jedno!  --> Důležité jsou výsledky a ty ty máš! -->  Tak o co jde?  --> Děkuji za uznání. --> Výborné výsledky ovšem vykazovalo i gestapo! --> Ale no tak, Marie... --> Člověče, dneska mě napadlo, že ty jsi možná nemocný. --> A měl bys zajít za psychologem. --> Ty jsi totiž rekordman v počtu sociálních fobií. --> -Nepovídej! -No. --> -Navíc je radostně pěstuješ. -Které například? --> Nenávist k vybraným skupinám lidí. --> A to napříč celým společenským spektrem. --> Nesnášíš skinheady i anarchisty... --> Hele, měřím všem tejným metrem. To jsi chtěla říct? --> Nenávidíš národnostní menšiny bez rozdílu, --> lidi jakéhokoliv vyznání, členy všech politických stran... --> Od dob opoziční smlouvy je to všechno jeden gang. --> Ani sexuálních odlišností, jimiž bys nepohrdal. --> Tvoje homofonie je přímo vyhlášená! --> -Buzny se přede mnou třesou! -Slovo lesba zní z tvých úst --> jako vulgarismus nejhrubšího zrna! --> Navíc lesby pro tebe znamenají podmnožinu feministek --> nebo svobodných matek, učitelek a umělkyň. --> -Přibližně. -Ano. --> Na spoustu nežádoucích společenských úkazů máš lék. --> Pedofily  bys všechny vykleštil, a to osobně. -To jo. --> Ano. A to osobně bez poskytnutí sebemenší anestesie, -->  bezdomovci jsou banda nemakačenků, povalečů a flákačů,  -->  co je potřeba je spráskat bičem a nahnat je všechny do dolů, viď? ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obával som sa „kvalít“ seriálu Modré stíny, ale nie, ide, aspoň pri prvej časti, o celkom normálnu spomalenú kriminálku. Spomalenú preto, lebo materiál na celovečerný film sa roztiahne na tri hodiny. S odretými ušami slabé tri hviezdy, Maruška tu má niekoľko slušných replík, čo sa nedá povedať o ostatných postavách. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda se sice ze začátku rozjela slušně, ale hned po nástupu této rádoby kriminálky šlo všechno do kopru. Vtip absolutně žádný, neuvěřitelně trapné dialogy, kterým žádný divák snad ani nemohl uvěřit, plus naprosto příšerné herecké výkony. Hvězdička za Kryštofa Hádka, který snad jako jediný v tomto paskvilu dokázal aspoň hrát. ()

Ozzy2 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čistej odpad, tam není nic, za co by se měla udělit hvězda.Scénář, dialogy otřes, herecké výkony ještě horší, kompars..ten neexistoval,atmosféra vůbec žádná.......děs běs.A Melíšková, to je herečka?Vždy%t neumí vůbec mluvit.Každá její věta je na ránu, rve to úplně uši.Dnes může hrát v TV úplně každej ()

Lupes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvěle zachycená atmosféra, reálie. Takto vypadá život duchovních správců zapadlých farností. Odhlédnuto od krimi žánru, prostě paráda. Satanská symbolika je možná trochu navíc, ale pravidla severských krimi tak velí a lid musí být uspokojen. Zde navíc působí docela logicky v rámci zobrazených reálií. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvod do seriálu, který se zatím vyvíjí zajímavě... Je na něm znát doba natočení, protože v dnešní hyperkorektní době by již neprošel... No uvidíme co bude dál ()

pujec 

všechny recenze uživatele

Napoprvé mě série zaujala, nicméně po shlédnutí jsem si říkala akorát, co to jako bylo? A ten padesátkový vyšetřují ztvárněný M. Krobotem? Takový pako by brali jako kde? Skoro bych si tipla, že vrah může být on, nechutný úchyl byl na to dost... Ale hádám, že tímhle směrem se případ nepohne. Zkrátka nic moc, celkem zklamání. ()

Reklama

Reklama