Reklama

Reklama

Případ pro exorcistu

(seriál)
  • Česko Detektivové od Nejsvětější Trojice (neoficiální název) (více)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Komisařka Výrová s kolegy vyšetřuje vraždu spojenou s rituálem vymítání ďábla... Série se pokouší o naplnění detektivního žánru inspirovaného britskou literární a filmovou tradicí. Režie první série se ujal Jan Hřebejk. Autoři přivádějí na televizní obrazovky neschematické a plastické postavy hlavních detektivů: majorky Výrové, nadporučíka Mráze a jejich kontroverzního šéfa plukovníka Vitouše... Případ pro exorcistu je nápaditě vyprávěný detektivní příběh se záhadou, rámovaný autentickým a realistickým vykreslením práce kriminalistů a okořeněný jemným humorem a ironií. „Případ pro Exorcistu mě zajímal hlavně proto, že jsem dosud žádnou detektivku nerežíroval. V současné době se jich točí opravdu hodně a laťka je nastavená vysoko, primárně zahraničními vzory. Jsem zvědavý, co se nám s tímto tématem podaří udělat, protože s výjimkou Nevinnosti jsme se s Petrem Jarchovským něčeho podobného ještě nedotkli," říká režisér Jan Hřebejk. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (4)

Případ pro exorcistu (2015) 

Řeknu to jemně: tohle nebyl příjemný zážitek. Abych řekl pravdu, měl jsem celou dobu dojem, že se tvůrci snaží dostat do kriminální mini série dost násilným způsobem humor, což mělo za následek, že se jim nepodařilo natočit kvalitní kriminálku o humoru ani nemluvě. Policejní vyšetřování probíhalo krajně idiotským způsobem, finální výslech s kapačkou byl absolutním vrcholem celé té mizérie, dialogy byly zoufalé, herecké výkony chabé a celá tahle záležitost asi nestála ani za tu jednu hvězdičku. No, ale hlavně, že jsem zase viděl dostatek leteckých záběrů na tu naši krajinu. ()

Epizoda 1 (2015) (E01) 

Před časem jsem viděl mini sérii Vodník a řekl jsem si, že bych měl zkouknout i předchozí případy této policejní skupiny. První díl Případu pro exorcistu mě ale nemile překvapil. Na to, že je mezi tvůrci tolik známých jmen, jsem byl z výsledku silně zklamaný. Kromě slabých hereckých výkonů, bídných dialogů a nepřesvědčivého scénáře mi nejvíc vadilo místy až legrační policejní vyšetřování. ()

Epizoda 2 (2015) (E02) 

Proti předchozí epizodě nedošlo prakticky k žádným změnám, takže jsem neměl ani důvod měnit hodnocení. Pokud mě ale něco opravdu dostalo, byla to noční přestřelka v zahradě. Vážně, jak může mít zbrojní průkaz člověk, který netrefí střelce, jenž stojí před velkým osvětleným oknem (mimochodem- netrefí ani to okno)? ()

Epizoda 3 (2015) (E03) 

Ani závěrečná epizoda se nevymanila z nízkého standardu, který se tvůrcům dařilo neopouštět už od prvního dílu. Šel jsem málem do kolen, když jsem viděl, že si paní Semerádová nese na procházku s policisty i svůj sešit, do něhož zapisovala svá noční pozorování. To bylo asi tak jemné jako úder kladivem. K tomu ještě podezřelý z vraždy, který dostává u výslechu vodku pro lepší pohodu a ten závěr se studnou... ()

Reklama

Reklama