Reklama

Reklama

Poslední šance na pomstu

  • USA Dying of the Light (více)
Trailer 1

Veterán CIA agent Evan Lake (Nicolas Cage) je nucen odejít do penze z důvodu nastupující demence. Ve stejné době odhalí jeho mladý chráněnec Milton Schultz (Anton Yelchin) důkazy o tom, že Lakův dávný nepřítel terorista Muhammad Banir (Alexander Karim) není po smrti, jak se předpokládalo. Lake tedy nastupuje na nebezpečnou interkontinentální misi, jejíž cílem je odstranění jeho úhlavního nepřítele. (Magic Box)

(více)

Recenze (84)

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďalší Cageov výkrik do tmy. Je smutné, pozerať sa na herca, ktorý za rok natočí tri-štyri filmy a tri z nich sú príšerné béčkové vypatlaniny. O to smutnejšie, že to nieje tak jeho herectvo, ktoré robí film stupídnym. V tomto prípade ide o príšerný scenár, ktorý hraničí s debilitou. Demencia, ktorou trpí hlavný hrdina tak asi nakazila celý štáb, pretože kamera je otrasná, buď roztrasená, alebo vôbec nezaberá podstatnú časť scény, strih je absurdný, no a casting a lokácie by si zaslúžili samostatné ocenenie zlatej maliny. 35%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

S Nicolasem to začíná jít fakt dost z kopce. Důraz na jeho pravé potrhané ucho mi přišlo až k smíchu. Bylo vidět, že fakt asi už neví, co má točit. Přitom těch filmů natáčí pořád neuvěřitelně moc. Možná štěstí, že tenhle film nemá tři hodiny. Tedy tolik, kolik původně měl mít. To už bych to u něj tuplem nevydržel. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Chápu, že producenti Schraderovi sebrali a sestříhali jeho tříhodinovou verzi - jen si nejsem jistý, jak moc to celý projekt zhatilo. Ve výsledku to totiž vypadá hodně lacině (do Rumunska jezdí snad jen akční béčkaři, ne?) a banálně. Byť občas problikne nějaká zajímavější pasáž a Cage není vyloženě špatný. Každopádně by mě hodně zajímalo, jak by to celé vypadalo v (původně plánované) Refnově režii a s Harrisonem Fordem v hlavní roli... ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Film debilní a otravný jak choroba hlavního hrdiny a dialogově plodné jak návštěva fanoušků konspiračních teorií prohnaná randomizérem. Agent Nicholas Cage, který nechtěl být ten, kdo pod nátlakem vyzradí své jméno, má chorobu (a ústa věčně otevřená jak Kristen Stewart). Též má mladého padawana, který narazí na důležité dokumenty o teroristovi, o kterém všichni mysleli, že je mrtvý. Je jich přes 50 stránek, ale to je v pořádku, vezme si je elektronicky. Nicholas Cage ale nerad čte z monitoru, takže se nakonec stejně vytisknou. Pak se letí do Rumunska, na což je potřeba tří sad falešných dokumentů. V Bukurešti je bude čekat žena. Možná byla i agentka. Nyní pracuje mimo Prahu. A Nicholas Cage vysvětluje, že měl o smrti teroristy pochybnosti celých dvacet let, protože byl opravdu věřící a takoví prostě jen tak neumírají. Musíš jim vyrvat srdce z těla vlastníma rukama. A proto bych skoro i řekla, že tenhle průšvih přestříháním způsoben nebude. Cage je děsivý, dialogy též a je to laciné (to nesmyslně natržené ucho, boha). Refn by to nezachránil, pokud by nevypustil půlku dialogů (nicméně nás mohl ušetřit alespoň od nejnudnější autohoničky poslední doby a závěrečné přestřelky). ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

A máme tu kandidáta na odpad roku. Cage se zbláznil. Už trailer lecos naznačil, ale ten film je snad ještě větší hrůza než jsem čekal. Nick Klec tady tu demenci nemusí ani hrát on už regulérně dementní je. Přemýšlel jsem, že dám aspoň 1*, ale ten konec to zazdil totálně. Takhle špatnej film už jsem fakt hodně dlouho neviděl. Jeden demencí stiženej agent jde po polomrtvým Arabským teroristovy, kterýmu musí 5 chlapů pomáhat, aby si mohl kleknout na modlitební koberec. Ale co už má to i svá pozitiva. Stallone si může oddechnout není jedinej komu mrdlo. A pokud neobsadí Cage do Expendables 4, tak si můžou spolu zahrát ve filmu kterej se bude jmenovat Two demented bastard. Samozřejmě, že není třeba dodávat, že jak dojde na nějaký dramatický a emotivní scény, tak se Cage mění v nekvalitní přehrávač pochybné značky. Vážně nikdy nepochopím, jak mohlo takový střevo někdy vyhrát oskara, ale to mi asi nepřísluší. Fakt nepřičtu ani procento k dobru. Nasrat na to.0% ()

Xmilden odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle nový Cage redefinoval znovu hranici tragicky špatného filmu. Vedle něj vypadají některé Seagalovky z poslední doby jako výborné filmy. Půlku filmu jsem čuměl jen na Cageovo nařízlé ucho a druhou půlku nevěřícně kroutil hlavou do čeho to ten blbec zase vlezl. 10% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Kto čakal typický thriller, plný akcie a napätia, bude bezpochyby sklamaný. Tu sa jedná predovšetkým o drámu. O pocity v podstate už vyslúžilého agenta, ktorý celý svoj život zasvätil práci. Nebol to úplný prepadák, ale nuda to bola, hneď zo začiatku rumunský policajti v Dácií a Niki Cage s nastrihnutým uchom a ešte k tomu s demenciou, nie že by to hral zle, ale celkovo zlý scenár, akcie žiadna, až úplne na konci malinká akcička, inak bolo vidieť, že rozpočet nebol nič moc.. Film nijako obzvlášť nevybočuje z radu podobných filmov. Štandardný, priemerný, odpočinkový, nie príliš náročná snímka nepoteší ani neurazí. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|50%| Tak tu máme další film s mým oblíbencem Nicolasem Cagem. Jeho novější filmy se mi líbí, takže nechápu tak velkou kritiku, ale to tu řešit nebudu. A ani nebudu srovnávat a jmenovat jeho novější filmy. Prostě se vrhnu na popisování tohoto filmu a je to. No, na to, že jsem u Cagea zvyklý na kvalitní filmy, tak tohle je o dost slabší. Ale svět se nezboří, holt se někdy také nezadaří. Navíc, krom toho, to zas taková katastrofa nebyla. Prostě je to takový rádoby politický thriller, který je bohužel moc děravý. Je tu pár nelogičností, skoro vše není dotažené do konce, ale přesto se to dá vydržet a nuda tu nebyla. Příběh je strašně jednoduchý, moc nezaujme. Úvod vypadá slibně, pak to ale upadne do docela nezáživného normálu, kdy se občas něco děje, ale nic důležitého to není. Herecký výkon Cagea je ale vskutku výtečný. Ten herec to má prostě v sobě a dokáže snad sehrát jakoukoliv roli. Zde ho tvůrci udělali pro potřeby filmu starším, takže jeho vzhled pro mě působil zvláštně, ale nevadí. Velkým kladem filmu bylo, pozorovat Cagea jak se marně snaží vypořádat se svojí nemocí. Takže, určitě má film své klady. Ale nic víc to divákovi nepřinese a hned se dá na film zapomenout. Ke konci jsem byl docela na váškách, jestli mám dát 2 nebo 3 hvězdy. Bylo to dost těsné, ale nakonec jsem tu třetí dal. Závěr byl takový divný, ale přijatelný. Hudba se náhodou docela vydařila. No, velmi zvláštní a docela rozporuplný film. Nevím, jak to mám dále komentovat. Jedno shlédnutí mi stačilo, ale zas mě to neurazilo. Doufám ale, že mě příště Nicolas potěší lepším filmem. Přesto to šlo a náladu mi to nezkazilo. Tot vše. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Kejdž zas ječí, že chce pomstu. Tahle pomsta nebyla ani drsná, ani akční, ani né moc dramatická. Furt tam jenom brečí, je nemocnej a je spíš k smíchu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

S Cagom sa naozaj už nič nevyplatí pozerať. Trefný popis k filmu všetko vysvetľuje: Veterán CIA agent Evan Lake (Nicolas Cage) je nucen odejít do penze z důvodu nastupující demence... ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage je můj oblíbený herec, ale začal točit sračky. Tenhle snímek budiž důkazem. Scénář nic moc, to samé režie. Nicolas zůstane v mojí TOPce, ale na jeho další filmy už se dívat nebudu, je to smutné, jak se takhle dobrý herec patlá v béčkových filmech. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

To zas byl shit, to vám povím…Minimum akce, ale za to hromada nudných dialogů a zbytečných pasáží o totálním hovně. Nebýt těch páru světlých okamžiků a lehce krvavého finále, asi bych u toho usnul nudou. Ještě že měli tu soudnost a sestříhali to, jinak původně zamýšlenou délku filmu bych rozhodně nepřežil. Nicolas Cage kdysi dokázal natočit několik povedených filmů a patříval k mým polo-oblíbencům, ale poslední dobou se na jeho filmy vážně nedá moc dívat. Podprůměrný thriller s několika jakžtakž dobrými scénami, ale jinak další podprůměrná bída. Zdejší hodnocení odpovídá realitě… ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Cage hraje dementního geronta bez kusu ucha a chce se pomstít ručníkáři, kterej mu ho ufiknul. Další příšerná kreace v Cageově podání a kolikrát si říkám, jestli má tohle zapotřebí. Tady měl ještě navíc jako side-kicka Antona Yelchina, který se na agenta CIA hodí podobně, jako já na rozhodčího kriketu. 10% - ale jen za to, že se tu honí embéčko s dacií. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zrucne natoceny film s totalne zbytocnou premisou. Umierajuci exagent CIA sa cely film snazi zabit umierajuceho teroristu za to ze mu pred 22 rokmi ufikol kus ucha. WTF? Keby sa na to vykaslal ako mu to radil aj jeho mlady kolega, tak by film skoncil uplne rovnako. A ako keby to nestacilo, tak po celej tej civilnej casti je film zakonceny Seagalovsky dementnou prestrelkou. Nedokazem si predstavit ako mohol film vyzerat v Refnovej rezii. Asi by sa viac zameral na emocionalne pochody Cagovej postavy a jeho bezútešný koniec. Alebo by to mozno bolo hypnoticky odtrhnute od reality. Nech uz by to dopadlo akokolvek, tak snad by to malo aspon nejaku zmysluplnu pointu. Takto je vysledok prakticky zbytocny film. Co celkom zamrzi, lebo jednotlive sceny funguju dobre a Nicolas Cage a Anton Yelchin podavaju kvalitne vykony a vztah medzi ich postavami je skvely. Prial by som im nejaku lepsiu zapletku. Napriklad prequel o tom ako Cage zachranil v minulosti Yelchina by som si s radostou pozrel. 5/10. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tak je tu další film s Nicolasem Cagem a musím bohužel říct ,že další z řady těch co stojí za nic moc a to spíš těch nic než moc.N.Cage má snad už dané ,že natočí deset snímku co stojí jak příběhem tak výkonem za starou belu a pak jeden který muže kandidovat na nějakou cenu (jako například Joe).Někde jsem četl,že skoro vše za svoji kariéru prošustroval a tak veme vždy role které stojí za nic,ale vydělá si na nich a pak sem tam natočí něco na čem mu nějak záleží a jak už jsem psal tohle je případ té první varianty.Agent v podobě N.Cage Evan Lake a jeho příběh o tom,že celý život má trauma z jedné akce CIA a dodnes se chce pomstít a vrátit starou křivdu jeho tehdejšímu trýzniteli Muhhamedovi Banirovi ,bohužel děj vás vůbec nevtáhne ,akce není téměř žádná pokud neberete dvě minuty (a to ještě přidávám) na konci,drama?no tak jestli je tam nějaká dramatická vložka tak možná tak když lepí Evanovi umělé vousy a vy napnutí jestli mu tam opravdu budou držet.Nevím no ,je to asi lepší jako jeho jiný film v tomto roce-Left Behind,ale zase nás letos čeká ještě Outcast a to taky na první pohled vypadá všemožně jen ne nějak dobře.Přitom Nicolase Cage mám rád a hodil by se mi do jiných rolí,protože si stále ještě trvám na tom,že je to kvalitní herec,ale výběr jeho účasti na filmu je prostě přinejmenším zvláštní.Tak snad dostane nějaký pořádný Thriller a nebo například Expendables 4 :-)Za mě tedy celkově 40 % a dvě hvězdy. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Mám Nicolase Cage prostě rád, a možná právě i proto, že je mu celkem jedno, v čem hraje. Role si vybírá jako na běžícím páse a poslední dobou se objevuje v béčkové produkci pravidelně. Tenhle politický thriller ale vůbec není špatný a na béčkovou produkci je dobrý, a to i díky hrajícímu Cagovi, který je sice tradiční, ale stejně mě baví. Navíc má zase jeden výborný look. ()

harfuska 

všechny recenze uživatele

Ďalší kritizovaný film s Cageom, ktorý ma celkom potešil. Asi mám slabosť pre jeho Béčkové akčáky, ktoré mu v posledných rokoch pribúdajú na zozname. Možno je to tým, že im dokáže dodať šmrnc, a vtedy zavriem oči aj nad slabším scenárom. Hudba taktiež nebola na zahodenie (by Frederik Wiedmann). ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy a to opravdu strašně moc přivírám oči. Další hrůzostrašný film z dílny Nicolase Cageho. Opravdu si myslím, že kdo se sníží k tomu, aby začal točit filmy na Balkáně, je předem odsouzený k trvalému neúspěchu. Cage nám v poslední době ukazuje, že to s ním jde čím dál tím víc z kopce! Tady tento film, je toho jednoznačným důkazem :-( ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Tenhle film to nebude mít vůbec lehké. Nic v něm nebouchá, nejsou v něm žádné akční scény a ani ta špionážní zápletka není nejkomplikovanější. Což je způsobeno tím, že tohle ve své podstatě vůbec není špionážní thriller. Je to příběh člověka, který práci obětoval všechno, nemá žádnou rodinu, nikam to nedotáhnul a jehož život končí. A v zoufalé snaze dát svému životu alespoň zpětně nějaký smysl, chce dopadnou stejného ztroskotance jako je on sám. Cage hraje skvěle a jeho role vzbuzuje soucit. A troufám si říct, že kromě filmu Joe, už podobně dobrou roli neměl roky. Hezky je budovaný i vztah mezi Cagem a jeho mladším kolegou, kterého hraje Anton Yelcin. Film se sice nátáčel v Rumunsku, ale nevypadá tak bezútěšně jako různé Seagalovky. Tvůrci se snažili volit lokace, které až tak úplně levně nevypadají. Co naopak zamrzí jsou některé nepřesvědčivé zadní projekce a přilepené béčkové akční finále, které film zbytečně shazuje. Dying of the Light je jeden z těch lepších Cageových filmů, které za poslední dobu natočil. Zvláš't po Left Behind je to krok správným směrem. Je to spíš na tři hvězdičky, ale vzhledem k tomu, že jsou tu experti (zdravíme Wácu:), kteří hodnotí dialogové filmy, aniž by jim rozumněli, dám čtyři. 70% ()

Související novinky

Nicolas Cage neschopným únoscem

Nicolas Cage neschopným únoscem

17.05.2015

Asi vám neuniklo, že je kariéra Nicolase Cage, ehm... hodně zajímavá. Občas se sice objeví filmy jako Kick-Ass, Joe nebo Croodsovi, jinak ale diváci jen zdrceně vzpomínají na časy Skály, Con Airu a… (více)

Nicolas Cage přichází o zrak

Nicolas Cage přichází o zrak

26.01.2014

Těžko říci, jestli má Nicolas Cage špatného agenta, nebo už o něj přední hollywoodští filmaři nemají takový zájem, pravdou ale je, že v poslední době jde oscarový herec z jednoho průměrného žánrového… (více)

Reklama

Reklama